Vinterferie i St. Anton - ekstra vilde oplevelser
Log ind Log ind
Vinterferie i St. Anton - ekstra vilde oplevelser

Vinterferie i St. Anton - ekstra vilde oplevelser

Er du til off-piste? Er du til ekstra vilde oplevelser? Så er den nye via ferrara i St. Anton i Østrig måske noget for dig!

Lasse Løndahl Henriksen

Lasse Løndahl Henriksen

Fotograf

Tilføj favorit

Udfordrende ski-rute

En såkaldt via ferrata er en rute der virkelig udfordre dig som skiløber. Der er tale om en unik kombination af klatring og skiløb i bjergene over St. Anton. Ruten henvender sig til tur-skiløbere, der med skiene fastgjort til rygsækken bevæger sig op i terrænet for at finde nye og uberørte nedkørsler. Men der skal arbejdes hårdt, før skiene kan klikkes på. Den 850 meter lange klatre- og vandrerute, i tre kilometers højde, er så udfordrende at den tager to en halv time at gennemføre. Der skal medbringes sikkerhedsudstyr som blandt andet klatresele, rebbremse og karabinhager. De fleste med en rimelig kondition kan gennemføre turen, men det anbefales, at man gør det sammen med en guide. Turen er krævende, men belønningen tilsvarende stor. Undervejs er der et fantastisk vue ud over Lechtal Alperne og i klart vejr kan man se helt til Sydtyrol. For enden af via ferrata–ruten venter det helt store off piste-eventyr, med to ruter der fører ned til enten Pettneu eller tilbage til St. Anton.

Mange andre udfordringer i området

Via ferrataen er ikke den eneste udfordring i området og St. Anton am Arlberg har en særlig status blandt freeridere og off-piste fans. Skiløbere kommer til området fra hele verden og det skyldes især de terrænmæssige og klimatiske forhold, der traditionelt byder på store mængder pulversne, men det skyldes også, at de forskellige skiområder hænger rigtig godt sammen. Bevæger man sig uden for pisten, kan man køre fra den ene dal til den anden, og når turen gennem det hvide pulver er slut, ligger der som regel en lift i nærheden. Off piste-områderne er så store, at man kan finde masser af uberørte ruter ned over bjergsiderne adskillige dage efter, at der er faldet nysne.

Også noget for de mindre vovede

Er du ikke så meget adrenalin-junkie at via ferrataen og off-piste tiltrækker dig, behøver du dog ikke udelukke St. Anton som vinterferie destination. Der er nemlig også mange andre gode muligheder for at få luftet skiene. Langrendsløbere kan boltre sig på et 40 kilometer langt løjpenet, og for skøjteløbere og curlingspillere, findes her også et stort is-stadion. I arl.rock-sportscenteret kan du dyrke indendørs klatring og bouldering. Hver vinter opføres en 15 meter høj kunstig isvæg, hvor begyndere med steigeisen under fødderne og klatresele om livet kan træne brugen af reb og isøkser. Er du i det romantiske hjørne, kan det anbefales en tur i hestetrukken kane gennem den snedækkede eventyrverden. Og endelig kan du slappe af i Arlberg Stanzertal Wellnesspark eller ARLBERG well.com, hvor forkælelsen er i højsædet. Alt i alt er St. Anton en vinterdestination for alle der er vilde med sne.