Sanserne plejes i Dellach im Drautal, Kärnten, Østrig
Log ind Log ind
Campingsanserne plejes i Dellach im Drautal

Campingsanserne plejes i Dellach im Drautal

Med base på Camping am Waldbad udforsker vi Dellach im Drautal, der er kendt for den friske og rene luft - balsam for sjælen for både børn og voksne, så i dag skal alle kroppen sanser plejes.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Morgenhygge

Når man rejser i så lille et vogntog, som vi gør denne gang, så sætter man pris på godt vejr, så man kan være uden for. Det kan vi også i dag, så jeg henter frisk morgenbrød i butikken, så vi kan hygge os under solsejlet foran campingvognen. Selvfølgelig har vi ikke så meget plads, men vi har det vi skal bruge og frem for alt har vi friheden til at køre overalt.

Hvad er et "Kneipanlage"?

Et Kneipanlage bør man stifte bekendtskab med i Dellach im Drautal. Det er nemlig både sundt og så er det gratis. Et skønt sted, hvor man både kan få plejet fødderne og blodcirkulationen. 
Det anbefales, at man tager turen en gang om dagen, og det er meget let for anlægget ligger lige uden for campingpladsen.

Kuldechok giver røde kinder

Første gang man prøver skal man lige tage det stille og roligt med det kolde vand, for kroppen skal vende sig til "chokket".
Effekten er stor. Man får både varmen, røde kinder og velvære efter et besøg.

Camping am Waldbads børneaktiviteter

Campingpladsen har flere forskellige børneaktiviteter i løbet af dagen og ugen. Det er aktiviteter som f.eks. ansigtsmaling, hvor alle børn kan være med uanset alder og sprog.
Pladsen har også en fin mindre legeplads til små og mellemstore børn. 
Og så er her et dæmningssystem, som børnene kan få meget tid til at gå med.

Ikke til at kende

Her er det fire danske børn inkl. Mie og Mathias, der har ændret udseende. Alle kan være med!

Naturen trækker

Når man besøger Østrig er det svært at komme uden om Alperne. Bjergene har noget helt specielt over sig.
I dag skal vi endnu højere op. Helt derop, hvor køerne kun græsser om sommeren og hvor bjerghytterne er åbne og byder på herlige oplevelser. 
Man kører det første stykke op på bjerget, men herefter er det ud af gå.

Fine bjergveje

Det er ganske stejlt, men alle kan være med. Det handler kun om at tage sig god tid. Voksne ville kunne gå til bjerghytten på en time, men med børn tager det lidt længere tid. Har man helt små børn, kan en bærestol anbefales. Mie og Mathias kan godt li´ at være med på tur, så vi går bare stille og roligt. Ind i mellem skal Mie lige op på skulderne og ha´ en pause.
Husk godt fodtøj og en rygsæk med drikkevarer og f.eks. kiks. 
Der er skiltet hele vejen.

Oschnerhütte og hjemmelavet ost

Vi ankommer til en flot gammel hytte i bjergene. Udsigten er i top, selv om skyerne har pakket sig lidt sammen omkring os.

Som taget ud af en film

Michella og Walther driver dette fantastiske sted. Om noget har de valgt et helt andet liv end deres venner på samme alder. Det lyder meget romantisk, men efterhånden som jeg taler med dem, går det op for mig, at det er benhårdt arbejde fra tidlig morgen til sen aften at drive dette sted. Alt bliver lavet med håndkraft - selv malkningen. Maden tilberedes over gammeldags komfur, der fyrres med brænde.

Sikken et måltid mad

Lave mad det kan de. Den er ganske enkel uovertruffen og smagen er helt i top. Det hele smager af noget. Vi får både hjemmebagt brød, hjemmelavede oste og smør, æggekage, æblekage og pølserne har selvfølgelig hængt ude og tørret i den friske bjergluft. En fantastisk afslutning på vores dage i Dellach im Drautal.

Vi skal videre

Nede i dalen pakker vi sammen og kører videre til næste campingplads. Det tager under et kvarter at pakke alt ned og hægte på. Det kan ikke gøre hurtigere.
Vi skal videre til en anden campingplads i området - men vi bliver i Kärnten.