På øhop i Thailands paradis
Log ind Log ind
På øhop i Thailands paradis

På øhop i Thailands paradis

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Spies

Hvis du drømmer om din egen paradis-ø, er bugten mellem Koh Lanta og Phuket det helt rigtige sted at lede. Her finder du hundredevis af små palmeøer, nogen beboede og andre ubeboede.

Lasse Løndahl Henriksen

Lasse Løndahl Henriksen

Fotograf

Tilføj favorit

Lær at lave thaimad

På øen Koh Yao finder man f.eks. det afskærmede hotel The Paradise Koh Yao. Øen, der ligger ca. 45 minutter sejlads fra Phuket, er helt bilfri og der er ingen støj fra larmende natteliv. De gode sandstrande og den frodige natur gør Koh Yao til et godt feriested, hvis man gerne vil slappe af og nyde sol, sand og vand og samtidig har man mulighed for at komme helt tæt på thaierne og f.eks. lære deres kogekunst helt fra bunden. Det er måske endda også den bedste souvenir, fordi man på den måde kan tage en del af Thailand med hjem.

Nyd solen fra hængekøjen

Hvis man virkelig trænger til at koble af og komme helt væk fra det hele, kan man i stedet vælge en af de andre små øer i området. Der er på flere af øerne mulighed for at bo i egen romantiske bambushytte helt ned til vandet og andre turister skal man se langt efter. Gåture langs de skønne strande, god lokal mad, en afslappende lur i hængekøjen eller en tur i det krystalklare vand gør de små øer helt perfekte til bryllupsrejsen eller en kærlighedsferie.

Smukke laguner

Selvom der ikke er mange andre i nærheden og der ikke sker meget på de enkelte øer, behøver man ikke kede sig. Man kan tage dagsudflugter med longtail boat eller speedbåd rundt i ø-havet, og opleve de smukke kalkstens-øer med blå-grønne laguner og nogen af de absolut bedste strande i verden. De mange nationalparker med tæt jungle er også et besøg værd. For afveksling i paradiset kan man vælge at overnatte på flere forskellige øer og opleve både det afslappede ferieparadis samt de mere aktive byer som Krabi by eller Patong på Phuket.

Fakta om Thailand

Hovedstaden i Thailand er Bangkok. 

Befolkningstal: Ca. 69 mio. 

Areal: Ca. 513.120 km². 

Afstand fra Danmark: Ca. 8.813 km til Bangkok.

Mest besøgte attraktioner: Badeferie i set sydlige Thailand og byerne i nord med paladser og hellige templer. Thailand har også flere spændende nationalparker.

Mere information:

Rejsebureau: Spies

Turistinformation: Thailand