Ferie og oplevelser i thailandske Phuket
Log ind Log ind
Ferie og oplevelser i thailandske Phuket

Ferie og oplevelser i thailandske Phuket

Blomster og Buddha, en intens jungle og ture til vands. Phuket er et feriemekka for både par, familier og mandlige natteravne på øen, hvor alt er til salg.

Linda Danielsen Røygaard

Linda Danielsen Røygaard

Tilføj favorit

På Phuket kan du spise sig mæt i friske frugter hver morgen, ride på elefantryg i Khao Sok junglen og sejle i kano på Sok floden. Du kan besøge Phi-Phi øerne med speedbåd og bade på stranden, hvor The Beach blev indspillet, fodre tamme Gibbon aber på Monkey Beach eller sejle i havkajak gennem glimtende grotter i Phang Nga-bugten. Du kan shoppe mærkevarer til halv pris på Bangla Road i feriebyen Patong og feste på Bar Street til den lyse morgen.

Grønt hotel i Patong

På øens største ferieby Patong checker vi ind på Royal Paradise Hotel, som ligger 500 meter fra byens halvmåneformede strand. Hotellet har fokus på bæredygtighed og sorterer deres affald og bruger naturlige og organiske og nedbrydelige produkter. En gang om måneden opfordres gæsterne til at slukke for deres aircondition mellem klokken 9-11.

I den pulserende by er der masser af små restauranter, som laver store Mai Thai, lækre forårsruller og krydrede retter. Bar Street er som en kæmpe udendørs cabaret, den ene go-go bar afløser den anden, og det kan være svært at se forskel på de thailandske kvinder og ladyboys.                 

Buddha og kundskabens træ

For at få overblik over øen besøger vi Big Buddha i Nakkerd Hills. På den lille bjergtop skuer den 45 meter høje og 25,5 meter brede statue belagt med hvid marmor fredeligt ud over byen. Ansigtet vender mod øst mod Chalong Bay og Phang Nga Bugten.
Ved siden af Big Buddha er en mindre Buddha i meditationsstilling belagt med guldlegering. Den kan købes overalt i souvenirbutikkerne i miniature udgave.

Vi lægger mærke til et stort træ med bånd omkring stammen, og guiden fortæller os legenden om Prins Siddharta, der mediterede under et Bodhitræ i 49 dage, indtil han opnåede den endelige oplysning og blev til Buddha (den oplyste). Nu hvor vi er i det religiøse spor, tager vi videre til Wat Chalong templet. Det er Phukets største og vigtigste Buddhist-tempel. Thaierne kommer her for at blive velsignet og få et bånd omkring håndleddet, for det siges at bringe held.

Med junglen i sanserne

Fordelen ved Phuket er, at de fleste seværdigheder ligger inden for rækkevidde og Nationalparken Khao Sok ligger kun 2½ timers kørsel fra Phuket. Vi starter udflugten med en kanotur ned ad Sok floden med en lokal guide og passerer kalkstensbjerge og klipper dækket med tropisk vegetation.
Inde i junglen vugger vi fra side til side på ryggen af elefanten, som traver gennem regnskoven til lyden af eksotiske insekter og elefantdriverens kommandoer. Vores tur går gennem en gummiplantage og regnskov til et lille vandfald. Da vi er nede fra ryggen af det store landdyr, fodrer vi elefanten med bananer. 

Maritime oplevelser

Næste dag bringer en jet cruiser os ud til Phi-phi øerne. Sandet på Maya Beach, kendt som "The Beach", har konsistens som kartoffelmel. Stranden er overklistret af turister og kameraernes hukommelseskort fyldes med "been-there" billeder. Vi sejler rundt og springer i vandet i lagunen ved Pileh Beach, svømmer og snorkler blandt tropiske fisk i det krystalklare hav. Gibbonaberne på Monkey Beach gnasker fornøjet på de majskerner og bananer, vi giver dem.
Dagen efter går turen mod nord. I Phang Nga-bugten skyder kalkstensøernes lodrette klippevæge sig op fra havbunden som sukkertoppe. I havkajakker sejler vi ind til en skjult vandverden af laguner, grotter og abekolonier. Mangrovetræernes rødder står som pæle i vandet og aberne svinger sig rundt i træernes grene. Grotternes vægge glimter som diamanter, og vi må ligge os ned i kajakken for at passere de mest smalle steder.
Senere går vi i land på den legendariske filmø "James Bond Island", Khao Tapoo, ved området Ko Khao Phing Kan, hvor James Bond jagtede Scaramanga i filmen "Manden med den gyldne pistol". Langs strandbredden er der små boder med perlesmykker og armbånd af muslingeskaller. På sejlturen tilbage underholder personalet på båden os med break dance og får godt med drikkepenge, da vi forlader skibet.

Udsigt til sand

Vi er flyttet til Bangla Resort Hotellet i Karon, som ligger ca. fem km. syd for Patong og er Phukets andenstørste ferieby. Byen har ikke noget centrum, men tre områder med forretninger og restauranter og er forbundet med den mindste af de tre store turistområder Kata Beach, der ligger et par km. syd for Karon.
Med den varme vind i håret raser vi afsted i en tuk-tuk mod Kata Noi Beach. Den lille strand ligger i en bugt og er meget børnevenlig. Vi hopper i vandet og svømmer hen mod det lavvandede koralrev på Phuket i den nordlige ende af Kata Beach ca. 150 meter fra stranden. Er man heldig kan man se en havskildpadde svømme langs revet.
Sidst på eftermiddagen går vi det korte stykke fra stranden til Sunset View Point og nyder den flotte udsigt og solnedgangen fra strandbaren over havet og Nai Harn Beach.

Orkideer i overflod

Et tip fra tuk-tuk chaufføren bringer os næste dag til et orkidé gartneri i Chalong, Orchid Farm, som har over 1500 arter og hybrider. Her er orkideer i en overflod af farver og faconer på snorlige rækker og mulighed for at lave flotte postkortagtige nærbilleder. Inden vi sætter kurs mod Danmark, får vi en thai massage. Vi ligger på brikse udenfor og lader musklerne blive udspændt, bevæget og masseret til kroppen er helt afslappet. Vi sætter kurs mod lufthavnen med en følelse af velvære og tilført ny energi.

Fakta om Thailand

Hovedstaden i Thailand er Bangkok. 

Befolkningstal: Ca. 69 mio. 

Areal: Ca. 513.120 km². 

Afstand fra Danmark: Ca. 8.813 km til Bangkok.

Mest besøgte attraktioner: Badeferie i set sydlige Thailand og byerne i nord med paladser og hellige templer. Thailand har også flere spændende nationalparker.

Mere information:

Rejsebureau: Spies

Turistinformation: Thailand