Omkring Omote Sando og Meiji Jingu helligdommen i Tokyo, Japan
Log ind Log ind
Omkring  Omote Sando og Meiji Jingu helligdommen i Tokyo

Omkring Omote Sando og Meiji Jingu helligdommen i Tokyo

På denne rundrejse i Japan besøges Omote Sando med den fredelige helligdom Meiji Jingu.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Udsigt til Tokyo Skytree

Omote Sando metrostationen ligger ved gaden af samme navn og denne brede gade har eksklusive forretninger og stormagasiner, hvor kreditkortene kan blive glødende! Ikke helt uventet er her et sandt virvar af mennesker, som styrter på kryds og tværs over gaden. Herfra kan du på afstand se "afløseren" til Tokyo Tower, det 634 meter høje Tokyo Skytree p.t. den højeste bygning i Japan. Tårnet, der blev åbnet i 2012, har udsigtsplatforme hhv. 350 og 450 meter over gadeniveau.

Mange mennesker i Omote Sando i Tokyo

Mange mennesker i Omote Sando i Tokyo

Shinto-helligdommen Meiji Jingu

Shinto er Japans oprindelige religion og dybt forankret i japanernes måde at leve på. Shinto har ingen grundlægger eller hellig bog og værdsætter harmonien med naturen. Denne shinto-helligdom, der blev opført i 1920, er dedikeret til kejser Meiji (1852-1912) og hans dronning Shoken. De ligger begge begravet i den tidligere kejserby Kyoto. Med kejser Meiji var tiden med militante shogunater og samuraier forbi, og kejseren blev kendt som den, der åbnede mere for handlen med vesten og igangsatte væksten i det moderne Japan. For at mindes dem i al evighed, donerede japanerne 100.000 træer fra hele landet og andre lande, og arbejdede frivilligt for at skabe den skov, som i dag omgiver helligdommen. Indgangen til en shinto-helligdom er karakteriseret ved en stor port - ofte malet cinnoberrød og som regel i tømmer - med dobbelte overliggere - en torii.  

Indgang til skoven ved Shinto-helligdommen Meiji Jingu

Indgang til skoven ved Shinto-helligdommen Meiji Jingu

Bryllupsoptog i Meiji Jingu helligdommen

Midt på pladsen i komplekset, kommer et ægte bryllupsoptog anført af shinto-præsten og hans assistenter. Herefter følger brudeparret klædt i de traditionelle dragter efterfulgt af et større selskab. Langsomt skrider de over gårdspladsen og ind i hovedbygningen for at blive viet.

Bryllupsoptog

Bryllupsoptog

Takeshita-dori gaden

Atter samlet hos rejselederen, maser rejsegruppen sig op gennem den tætpakkede menneskemængde i den smalle indkøbsgade Takeshita-dori, hvis navn betyder noget så poetisk som "gaden neden for hvor bambus gror". Gaden er kendt for at være stedet, hvor de nyeste modevarer præsenteres, ligesom du kan være "heldig" at se nogle af de helt unge japanske teenagepiger iklædt kostumer og/eller tøj, der spænder fra hip-hop, punk til lolita - de såkaldte Harajuku-piger. Men de er her ikke denne dag - men mange andre mennesker! 

Den populære gade Takeshita-dori

Den populære gade Takeshita-dori

Aften på egen hånd

Denne aften er det endnu lyst, så du kan benytte lejligheden til at spadsere hen til Zojoji templet, hvor flere medlemmer af shogundynastiet Tokugawa ligger begravet. Fortsætter du rundt om tempelkomplekset kommer du til det 333 meter høje Tokyo Tower opført i 1958. Men det er for sent at komme op i tårnet. Blandt de mange restauranter findes den tunesiske restaurant La Maison de la Cous Cous. Ejeren, der er fra Tunesien og japansk gift, klarer de 12 borde i restauranten alene og med fin service - og dejlig mad. Og så ligger restauranten blot fem minutter fra  Grand Hotel Tokyo. 

Tokyo Tower

Tokyo Tower

Denne aften slutter med en spadseretur ned til Shibaura kanalen, hvor aftenlysene spejler sig i vandet.                                                               

Aften ved Shibaura kanalen

Aften ved Shibaura kanalen

I morgen fortsætter rundrejsen i Japan mod det hellige bjerg Mt. Fuji. 

Fakta om Japan

Hovedstaden i Japan er Tokyo.

Befolkningstal: ca. 127 mio.

Areal: ca. 377.962 km²

Afstand fra Danmark: ca. 8.591 km

Vigtigste turistattraktion: Tokyo med både en helt moderne by, men også med ældgamle templer. Det hellige bjerg Fuji.

Læs mere på:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Japan