Safari i Ranthambore National Park, Indien
Log ind Log ind
Safari i Ranthambore National Park

Safari i Ranthambore National Park

På denne rundrejse i Indien besøges nationalparken Ranthambore der er kendt for sine sine tigre.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Hotel Nahargarh Haveli

Det er mørkt, da vi ankommer til Hotel Nahargarh Haveli i Ranthambore, og ved indgangen spiller og danser et par traditionelt udklædte indere for os, mens vi tjekkes ind. Værelserne ligger i bagerste afsnit af hotellet og mens vi spadserer gennem hotellets mange forskellige indergårde, fornemmer vi, at vi er kommet til noget usædvanligt stort. Alt er i skønneste harmoni. Også indvendt i restauranterne - og ikke mindst på værelserne - minder alt om ”kongelig luksus”.

Dans ved ankomst til Hotel Nahargarh Haveli i Ranthambore

Dans ved ankomst til Hotel Nahargarh Haveli i Ranthambore

Det viser sig, at hotellet, der oprindeligt var et tidligere jagtslot, ligger som eneste bebyggelse på en lille høj i et savannelignende område. Hotellet er opbygget som et fort fra 1500-årene og blev benyttet af mogulerne fra Jaipur som sommerresidens, når adlen skulle på tigerjagt i den nærliggende Ranthambore National Park. Dette kridt hvide hotel er omgivet af en høj ydermur som beskytter flere blomsterprydede haver. Mellem de imponerende bygninger ligger flere smukke pladser nogle med springvand andre med pools.

Bassin på Hotel Nahargarh Haveli

Bassin på Hotel Nahargarh Haveli

Morgensafari i Ranthambore National park

Tidligt næste morgen er vi parate til at komme på safari i Ranthambore National Park og vi bliver hentet i åbne safaribusser hver med plads til 20-24 passagerer ledsaget af en lokal guide, der fortæller om det, vi ser undervejs i nationalparken. Det er køligt om morgenen, så det kan bestemt anbefales at medbringe en varm hue og handsker. Det tager ca. 15 minutter at køre til parkens indgang, hvor det registreres, at vi kører ind i parken og hvilke ruter de enkelte vogne skal følge. Den danske rejsegruppe er fordelt i to safaribusser som kører i hvert sit område.

Nationalparken ligger ca. 130 km. fra Jaipur og er med et areal på 392 km2 en af de største i Nordindien, men det er kun en mindre del som er åbent for publikum. Her lever en lang række af Indiens vilde dyr og chancen for at møde en af de p.t. 64 bengalske tigere som lever her, er blandt de bedste i Indien. Nationalparken ligger i et bjergrigt område - en del af Aravali-bjergkæden - med højdedrag og dale som gennemskæres af floder og søer. Her er tæt skov og åben savanne, så variationen i landskabet og dyrelivet er stor. Men vejene er under al kritik. Det bumper og hopper, når safaribilen kører hen over de ujævne bjergstier, men det må vi tage med!

Vi er heldige først at møde en af de kæmpestore ugler, der slår sig ned i et træ nogle meter fra os. Men her er mange andre fugle - de altid nærværende farverige skader og de skrigende grønne alexanderparakitter. Senere kommer vi tættere på nogle af parkens mange påfugle. Men det er de plettede sikahjorte, som vi ser flest af. Også den gigantiske sambahjort med et gevaldigt gevir støder vi på. Ved en lille sø ses nogle af parkens krokodiller og flere fugle som storke, hejre og ibis. Men den bengalske tiger - som er parkens højdepunkt - ser vi ikke, og på vejen tilbage mod hotellet stopper vi for at se nærmere på de allestedsnærværende langhalede languraber (marekatte). 

Safari i Ranthambore National Park

Safari i Ranthambore National Park

Afslapning i middagsheden

Tilbage på hotellet venter en større brunch og så er der ellers dømt afslapning i de skønne omgivelser. Nogle slapper af ved den store svømmepøl i en af gårdene og selv spadserer vi uden for hotellets beskyttende mure og ud på savannen for at få et totalbillede af hotellet. Da vi fortæller, hvor vi har været, ses der underligt på os: - Men her kan tigerne jo komme! 

Hotel Nahargarh Haveli er imponerende

Hotel Nahargarh Haveli er imponerende

Eftermiddagssafari i Ranthambore National Park

Proceduren fra i morges gentager sig på eftermiddagens safari - men denne gang i et andet område. Vi kommer højt til vejrs i nationalparkens bakker, men tigere ser vi ikke skyggen af. Og dog - den lokale guide kan se spor i den sandede jord efter en tiger med to unger som skulle være passeret her samme dag. Men hvor er de? Vi kører videre rundt og ser flere af de samme dyr som formiddagen bød på, men også andre som f.eks. vildsvin. Ved et vandhul stopper vi sammen med flere andre safarivogne og venter. Det hænder, at tigere kommer denne vej forbi for at drikke. Vi venter. Så tager nogle af hjortene mod til sig og går ned for at drikke, hvilket også lokker aberne til.

Krokodille

Krokodille

Men tigeren? Efter godt 30 minutter opgiver vi og sætter kursen tilbage mod udgangen. Foran os holder omkring 20 forskellige køretøjer med tilsammen omkring 2-300 nysgerrige mennesker som alle råber og peger ind i buskadset. Der ligger en tiger omkring 100 meter fra vejen og alle gør deres til at få et glimt af rovdyret. Trafikken er naturligvis gået helt i stå, alle står op, men de færreste kan se noget for de træer og buske som skygger – og ikke mindst de andre mennesker som forsøger at få et glimt. Selv ser jeg kun et par striber. Hold fast! Bliver der kommanderet og safaribussen får rykket sig nogle meter frem i bilkøen. Nu har vi også flere biler efter os og langsomt får vi efterhånden kørt os så meget i stilling, at det lykkes at få foreviget en vild bengalsk tiger. 

Bengalsk tiger

Bengalsk tiger

Desværre er det ikke alle som kunne komme til i dette virvar af safaribiler, men vi kan så glæde os over at de af vores rejsefæller som kørte i en anden safaribil, var mere heldige og kom tæt på en tiger på deres tur. 

Bengalsk tiger set af Keld Skovsen i den anden danske gruppe

Bengalsk tiger set af Keld Skovsen i den anden danske gruppe

Barbecue under åben himmel

Samme aften består buffeten af en barbecue under åben himmel sammen med hotellets øvrige gæster. Men så snart solen er væk bliver det hurtigt koldt - selv med åben ild i nærheden - så husk varmt tøj. Og så kan vi glæde os over at vi fik set tigere i dag og drøfter, hvad der mon venter os i morgen, hvor vi fortsætter mod byen Jaipur.  

Fakta om Indien

Hovedstaden i Indien er New Delhi. 

Befolkningstal: Ca. 1,3 mia. hvilket er Verdens næststørste befolkning (efter Kina).

Areal: Ca. 3.287.240 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 5.855 km til New Delhi

Mest besøgte attraktioner: Rundturen mellem New Delhi og Agra (med Taj Mahal - et af Verdens 7 vinundere) og Jaipur. Ruten er kendt som Den Gyldne Trekant. Også badeferie f.eks. i Goa er populært. 

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Turistinformation: Indien