Vandfaldene i Columbia River Gorge, Oregon, USA
Vandfaldene i Columbia River Gorge, Oregon

Vandfaldene i Columbia River Gorge, Oregon

Vi har passeret Columbia River, der danner grænsen mellem staterne Washington og Oregon. Denne 2.000 km. lange flod har sit udspring i de canadiske Rocky Mountains og flyder ud i Stillehavet.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Hood River

I går tilbragte vi eftermiddagen og natten i byen Hood River, der har fået navn efter en mindre biflod til den vældige Columbia River. Efter at være blevet indkvarteret på Hotel Best Western Plus Hood River Inn, der ligger helt ned til Columbia-floden, var der tid til at spadsere rundt i byen, der pga. vindforholdene også er kendt som "Windsurfing Capital of the World". På den anden side af motorvejen og jernbanen spadserede vi op i terrænet og fik en fin udsigt ud over byen og floden. Og så var den nærliggende vulkan Mount Hood fri for skyer et kort øjeblik, så vi fik et glimt af denne majestætiske vulkans snedækkede top, der med sine 3.324 moh. er det højeste punkt i den del af Cascades Mountains, som ligger i Oregon.                                                                                                           

Historic Columbia River Highway

Columbia River har gennem tiderne skåret sig ned i klipperne og skabt et naturskønt område. Allerede i begyndelsen af 1900-årene blev dette gjort til en turistattraktion ved at generøse landejere donerede dele af deres jorde, så der kunne etableres en 100 km lang turistvej, hvor man i bil kunne komme frem til de mange vandfald, som vælter ned ad kløftens side. Undervejs ad denne Historic Columbia River Highway har vi på venstre hånd den stejle bjergside, helt dækket af grønt vildnis, mens vi på højre hånd har den store flod Columbia River. Det var netop på Columbia River at Lewis og Clark Ekspeditionen - Corps of Discovery - fortsatte deres opdagelsesrejse i 1803-1806 i det ukendte Nordamerika og fandt vejen til Stillehavet (Mere herom i en senere artikel fra denne rundrejse).
Vi stopper ved flere af vandfaldene. Bl.a. ser vi det 54 meter høje Horsetail Falls, men flottest er Multnomah Falls, der falder 186 meter i to dele med bro over vandfaldet. Der er tid til at udforske dette vandfald nærmere, så jeg beslutter mig for at ville se vandfaldet oppefra. Det skal indrømmes, at det er en sej tur på mindst 45 minutter at gå opad og opad til toppen. Jeg skal gennem i alt 11 hårnålesving og fra det 9. sving går det 100 meter ned til et udsigtspunkt, hvor vandfaldet løber ud over kanten. Faktisk er der ikke så meget at se. Vandfaldet i fuld længde kan ikke ses - og udsigten ud over Columbia River skæmmes af det disede vejr. For at overholde tidspunktet for bussens videre færd, må jeg løbe tilbage på ca. 15 minutter - og nåede det!
Vi stopper også ved Bridal Viel - Brudeslørsfaldet - hvor man skal holde til højre ved bygningerne og spadsere nogle hundrede meter ned for at kunne iagttage vandfaldet.
Sidste stop er ved Latourell Falls, der falder frit hele 76 meter, og som kan ses fra udsigtspunktet ved turistvejen.
Ude af Columbia River Gorge fortsætter vi mod Oregons største by Portland - Rosernes By.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA