Smith Rock State Park, Terrebonne, Oregon, USA
Smith Rock State Park, Terrebonne, Oregon

Smith Rock State Park, Terrebonne, Oregon

Denne formiddag stopper vi ved endnu et af Oregons syv vidundere - Smith Rock. Disse takkede og op til 600 meter næsten lodrette klippesider ligger midt i præriens højland tæt ved landsbyen Terrebonne.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Udsigt til røde, lodrette klippeformationer

I midten af 1980'erne blev Smith Rock verdenskendt som et af de allerbedste steder at klatre og her kommer da også bjergklatrere alle vegne fra for at udfordre sig selv. Vi skal dog på ingen måde klatre, men spadserer en kort tur ad de markerede stier langs kanten med udsigt til den nedenfor strømmende Crooked River og de bagved liggende flotte klippeformationer, der changerer i røde og gyldne farver i formiddagens sol. Vi følger floden fra de højtliggende stier, da det tager tid og kræfter at gå helt ned til floden.

Crooked River

For enden af parkeringspladsen finder vi Homestead Trail og spadserer lidt ud af denne for at se det betagende landskab fra en anden vinkel med floden slyngende sig i bunden af kløften. Her er flere afmærkede vandreruter og her kunne vi sagtens bruge meget mere tid, f.eks. ved at vandre en tur over på den anden side af floden og op mellem klipperne. Herfra kan man tydeligt se andre snedækkede vulkaner i området bl.a. det 2.349 meter høje Mount Hood.
Men tiden er knap for vi skal videre mod den gamle guldgraverby Sumpter, hvor guldfeberen atter vækkes til live.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA