Portland - Rosernes by, Oregon, USA
Portland - Rosernes by, Oregon

Portland - Rosernes by, Oregon

Oregons største by Portland er ikke hovedstad, det er Salem, men Portland er noget for sig selv og på mange måder et interessant bekendtskab - og så er det rosernes by.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Roserne i Washington Park

I Washington Park, der ligger på et bakkedrag med kig ud over Portland, besøger vi det internationale testcenter for roser, der omfatter mere end 550 rosensorter. I den store åbne rosenpark med fri adgang kan vi beundre og dufte til mere end 10.000 roser i alle mulige farver og farvekombinationer. Fra hele verden sendes nye rosensorter hertil for at få dem testet og evalueret på duft, skønhed, holdbarhed og modstandsdygtighed.
Det er også i Washingtom Park at vi finder den privatejede japanske have, som man mod entré kan besøge. Længere oppe på bjerget ligger Portlands zoologiske have - Oregon Zoo.

Downtown Portland

Da vi hen på eftermiddagen er indkvarteret på vores Hotel Rose Portland, der ligger et stenkast fra Willamette River, spadserer vi ind mod downtown og Portlands absolutte centrum Pioneer Courthouse Square. Her ses det gamle, grå domhus bygget i etaper mellem 1869 og 1903, som udgør pladsens ene fløj. På de øvrige sider står nyt og gammelt byggeri mellem hinanden. Pladsen er opbygget som en halv arena med trapper/sæder på to af siderne adskilt af en fontæne. Her ligger turistinformationen.
Vi bruger resten af eftermiddagen på at spadsere rundt i byen for at finde flere af de smukke gamle bygninger. Men der bliver også tid til at besøge byens største boghandel Powell's City of Books, hvor der både forhandles nye og brugte bøger. Det blev til flere kilo bøger om Western Art - først og fremmest med de mest anerkendte kunstmalere og skulptører Charles M. Russell (1864-1926) og Frederic S. Remington (1861-1909). (Dem møder vi i senere artikler fra denne rundrejse).
Denne aften vil vi gøre lidt ekstra ud af det og spiser middagen på den italienske restaurant Mucca, der siden 2014 er drevet af en italiener fra Sydtyrol. Stedet kan anbefales for maden er fremragende - og koster derefter.
Vi har naturligvis alt for kort tid til rigtigt at opleve Portland - en by som vi gerne vender tilbage til - for i morgen fortsætter vi sydpå langs Oregons stillehavskyst.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA