Oasis_of_the_seas_2012 (2).JPG

Krydstogtsferie for første gang med hele familien

Google Map...
Oasis of the Seas , Nassau

Oasis of the Seas var i mange år verdens største krydstogtskib. I dag hedder det Symphony of the Seas. I samme klasse findes også Allure of the Seas og Harmony of the Seas.

Rederi: Royal Caribbean Cruises Ltd

Byggeri færdiggjort: D. 28.10.2009

Jomfrurejse: D. 5.12.2009

Længde: 362 m

Bredde: 60,5 m 

Antal gæster: 5400 stk. (+ ca. 2.100 medarbejder)

Mere Information:
I vinterhavlåret sejler skibet i Caribien og i Middelhavet om sommeren.
Se også
Royal Caribbean Danmark

Se begge Tv-programmer i fuld længde: Anne-Vibeke Rejser - Oasis of the Seas

 

Første krydstog for hele familien

Vi har aldrig været på krydstogt før, og det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at vi elsker primitiv ferie i uberørt natur, hvor der er ro og højt til loftet. Langt væk fra Nintendo og Play Stations. Så det er med visse betænkeligheder, at vi nu har valgt at afprøve denne ferieform. Drømmen opstod, da vi for første gang så Oasis of the Seas passerer Storebælt. Verdens største krydstogtsskib er ganske enkelt så imponerende i sig selv, at vi alle fire var helt enige om, at det skulle prøves en dag. 

En drøm går i opfyldelse

Den dag er nu og her står vi så om bord på verdens største krydstogtsskib (2010, red). Oasis of the Seas er ikke bare stor, men kæmpe stor, og der er mange ting man knap forstår ved dette imponerende bygningsværk. Skibet stikker kun ni meter og når man står på 18. dæk er man 80 moh. Svaret på hvorfor Oasis ikke kæntrer, har kaptajnen, der ganske enkelt siger "har I nogen sinde set en svane kæntre?". Oasis of the Seas er et arkitektonisk mesterværk ude som inde. 
Når man står på land og kan beundre hende på afstand, kan man se, hvor velproportioneret hun er, og uanset hvor man befinder sig inde på skibet, går funktionalitet og design op i en højere enhed. Visse steder meget amerikansk, men bevares.

Lidt forvirring den første dag

Vi har ikke tal på, hvor mange gange vi siger "wouw" de første par timer, hvor vi bare går rundt og prøver at finde hoved og hale i alle de områder, spisesteder og aktiviteter, der er. Børnene er helt oppe i gear og ved slet ikke, hvor de skal starte. Sådan har alle de andre gæster det også. Man kan tydeligt se, hvem der er her for første gang og hvem der er inkarnerede krydstogtsgæster. Det kommer primært til udtryk i forvirrede ansigter. Det har Royal Caribbean for længst taget højde for, så overalt står der personale klar til at hjælpe, og allerede dagen efter har vi meget mere styr på alt det, der har med måltider og shopping at gøre.
Oasis of the Seas

Højt niveau fra første sekund

Kl. 17 er der afgang fra Fort Lauderdale, Florida, hvor vi har brugt de sidste par dage på at komme lidt jetlag til livs. Nu står vi på det øverste dæk på Oasis og sejler ud fra den store krydstogtshavn. Solen står højt på himlen og alle på kajen, på stranden og sågar i højhusene, der er mindre en Oasis, vinker farvel til os. Der er en herlig og nærmest euforisk stemning om bord, hvor de fleste nyder den klassiske sail away drink Miami Vice. 
Kursen er sat mod Haiti, Jamaica og Mexico, som vi skal besøge i løbet af den næste uges tid. Musikken spiller og alle er ude. Dækket er propfyldt med gæster fra hele verden. Vi er 6.200 gæster fra 70 forskellige lande om bord på skibet – hertil kommer godt 2.000 besætningsmedlemmer til at servicere os. Det kan kun blive godt.

Første dag

Vi vågner op i vores kahyt med altan og hele natten har vi sovet med altandøren på klem. Man fornemmer på ingen måde, at man sejler, men vi fornemmer helt klart havets brus og udsigten er enestående. Hav så langt øjet rækker og dyb blå himmel over os. Hele den første dag skal vi sejle og det giver os en oplagt mulighed for rigtigt at finde ud af, hvad krydstogtsferie på Oasis er. I Kahytten har vi fået udleveret det daglige Cruise Compass, der er en brochure med alle nødvendige informationer for de næste 24 timer. Sådan en får man hver eneste dag, så man kan få overblik over alt det, der sker. Et perfekt redskab til planlægning. Vi udvælger nogle få ting og må straks erkende, at vi på ingen måde kan nå det hele på en uges ferie. Det er naturligvis forskelligt, hvordan man prioritere sin tid, for på Oasis kan man sagtens vælge at drøne rundt og presse så mange aktiviteter ind, som man orker.

Kæmpe poolområde

Børnene er slet ikke tvivl om, hvad de helst vil, for poolområdet er særdeles indbydende. Alle poolområder er inddelt efter tema. Soppebassin til de mindste, legepool til de større, pools til sport, pools til afslapning og sågar et poolområde i en børnefri zone til de af skibets gæster, der vil have ro og fred. Imponerende at man kan tilgodese så mange forskellige behov. Begge vores børn elsker også sport, så vi skal også prøve den imponerende Flowrider, hvor man kan lære at surfe på kunstige bølger. Det er vildt sjovt og vi bruger mange timer i vandet og nyder den bagende sol på vores vinterblege hud.

Imponerende shows

Om eftermiddagen er der velkomst parade på den lange shoppinggade og her bliver kvalitetsniveauet lagt for hele ugens underholdningsprogram og det siger ikke så lidt. Uanset hvilket show vi ser på turen, så er det af allerhøjeste kvalitet. Det være sig skøjteshow, dykkershow eller teatershows, der alle udføres yderst professionelle. Vi taber alle kæben, da en af skuespillerne pludselig hopper ud fra 17 meter og forsvinder i et lille fem meter dybt vandbassin. Om aften går kendte Disney figurer rundt i gaderne, så børnene kan hilse på og få et billede med hjem som souvenir. I restauranter, i børneklubben og på Boardwalken er der hele tiden underholdning for børnene – også i dagtimerne og det hele er gratis og inkluderet i rejsens pris, så man som forældre ikke skal punge ud konstant.
Shows på Oasis of the Seas

Logistisk til fingerspingerne

Hele ugen serviceres vi med oplevelser, god mad, aktiviteter og interessante udflugter, når vi lægger til kaj i de lande, der besøges undervejs. Vores kahyt tjekkes tre gange dagligt og på alle restauranter er der hele tiden en tjener ved vores bord. Ingen steder opleves der køer, der mangler aldrig solbænke og mad er der i så store mængder af, at man undres over, hvor det kommer fra. Det er friskt og der er på ingen måde tale om kedeligt halvfabrikata. Der konsumeres 240 tons mad på en hel uge og hele dette logistiske fodarbejde er udført til punkt og prikke. Hygiejnen er også i top. Der er selvfølgelig masser af søde sager, men man kan også sagtens leve sundt og spise sushi, hvis man er mere til det. Al mad er også inkluderet i rejsens pris, så der er ingen grund til at holde sig tilbage. Og går det helt galt, kan man løbe sig en tur på den 700 meter lange løbebane hele vejen rundt på Oasis eller give den gas et par timer i det enorme fitnesscenter.

Ikke sidste gang

Vi er i den grad positiv overrasket over krydstogtsferie og selvom teltet på ingen måde er sat til salg, så er det helt sikkert ikke sidste gang vi skal på krydstogt. Oasis kunne i bund og grund sejle hvor som helst, for det er skibet som er ferien. De lande vi besøger, får man kun lige snust til. Det er Oasis man husker, og vi husker specielt logistikken, sikkerheden, den ekstrem høje kvalitet af underholdningen og serviceniveaet fra det herlige personale, der konstant er behjælpelig med alt mellem himmel og jord. Vi er blevet forkælet en hel uge, og det bliver spændende og se om børnene overhovedet kan finde ud af at smøre sig et stykke mad, når vi kommer hjem.

Gode råd:

- Book i god tid både for at komme på det krydstogt du drømmer om, men også få at få de billigste flybilletter. 

- Tag et par ekstra dages ferie på afgangsdestinationen – især hvis du rejser oversøisk, så spilder du ikke de første par dage med jetlag. Børn kan være længere tid om at tilpasse sig den nye tid. 

- Vis børnene rundt på skibet. Når de føler sig trygge, kan mellemstore og store børn sagtens færdes alene. 

- Brug ekstra penge på en udvendig kahyt. Suverænt med udsigten og så man trække sig tilbage, når man trænger til ro. 

- Hjælp børnene med få regler til at styre indtaget af soft ice og kager, som er frit tilgængeligt. 

- Køb sodavandsmenuen første dag – det er billigst.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser