IMG_3152.JPG

Komplet guide - alt du skal opleve i Florida

Google Map...
Florida

Florida kaldes også for solskinsstaten i USA. Der er 1.200 km sandstrande. Florida opleves uden tvivl bedst i egen bil eller autocamper.

Befolkningstal: Knap 20 mio.

Årlig gennemsnitstemperatur: 23 grader - bedste rejsetidspunkt er november til maj

Afstand fra Danmark: Til Miami ca. 11 timer i fly 

Tidsforskel: Florida er seks timer efter Danmark

Mest besøgte attraktioner: Orlando og alle forlystelsesparker, The Keys / Key West, Miami Beach, Nationalparken Everglades, Sanibel Island og Kennedy Space Center

Mere information:

Turistinformation: Florida

Turistinformation: USA

Se Tv-program i fuld længde: Anne-Vibeke Rejser - Florida Rundt

Florida – En populær feriedestination

Efter ca. 12 timer i luften ankommer du til Florida. Vores rejse begynder i Miami, men Orlando er også et godt udgangspunkt. Florida, der har tæt på 20 mio. indbygger er med god grund en populær feriedestination, fordi her er alt og tilmed et godt klima med masser af sol. Der er gratis transfer fra lufthavnen til udlejningsstedet, uanset om du lejer bil eller autocamper.

Orlando er en stor legeplads

I Orlando kan du boltre dig i et væld af forlystelsesparker. Syv af verdens største parker ligger her og især Disney World, Animal Kingdom og Seaworld er et besøg værd, når du kommer første gang. Flere campingpladser tilbyder gratis transfer til forlystelsesparkerne og det er en stor fordel, hvis du bor i autocamper, så du ikke skal pakke den sammen og køre af sted.

Kennedy Space Center – en ubeskrivelig oplevelse

Lidt længere væk ligger Kennedy Space Center, hvor du på imponerende vis får USAs mægtige rumhistorie fortalt. Det er ikke en forlystelsespark, men et oplevelsescenter. På deres hjemmeside kan du planlægge dit ophold ned i mindste detalje og afsætte lige nøjagtig så mange timer som du ønsker. Alt under fire timer vil dog være synd og en hel dag går uden problemer.
Kennedy Space Center

St. Augustine - et historisk sted

Selvom USA måske ikke kan prale af en lang historie bag sig, så kan du godt få et historisk vingesus i St. Augustine. Her kan du besøge den ældste europæiske bosættelse grundlagt i 1565. Der er både et gammel fort, et museum og en historisk gågade med masser af liv. Byen ligger ud til vandet og kan kombineres med badeferie og aktiviteter på vandet.
St. Augustine Florida

Den imponerende mexikanske golf i Florida

På en ferien til Florida bør du også lægge vejen ud forbi Golfkysten til Sanibel Island og Capitiva Island, der byder på langstrakte sandstrande og væsentlig bedre badevand for børnefamilier end østkysten. Begge øer lever nærmest i deres egne tidslommer, hvor ingen har travlt og det gør også at man som fortravlet danske kommer helt ned i tempo. Vigtigt for det er jo ferie.

Besøg Thomas Edison hus og Fort Meyers

Det kan sagtens regne på disse kanter. Som regel ikke længe, men til gengæld kraftigt og så er det godt du kan trække indenfor. I Fort Meyers finder vi den verdenskendte Thomas Edisons vinterresidens og mens regnen siler ned, lærer vi om en af USA's største ikoner, der først og fremmest opfandt glødelampen, men også patenterede 1093 andre opfindelser. Han var gode venner med Henry Ford, der boede ved siden af og de to store amerikanere er Fort Myers stoltheder. Thomas Edison døde 84 år gammel i 1931. Efter en kort men lærerig rejse tilbage i tiden, er solen igen på himlen ved Golfkysten og stranden indbyder igen til ferien.

Nationalparken Everglades - tæt på alligatorer

Der er masser af turister ved Everglades og i højsæson kan det også anbefales at bestille turen på forhånd. Det går dog hurtigt med at få fyldt bådene og så er vi på vej. Det specielle ved det her sted er at det er enormt og alligevel kan du komme tæt på alligatorerne og andre spændende dyr.

En af Floridas absolut største attraktioner

Det er en af Floridas absolut største attraktioner og det enorme økosystem, der dannes af en meget langsomflydende flod, er det største subtropiske vådområde i USA og den næststørste nationalpark efter Yellowstone. I 1947 blev nationalparken etableret for at beskytte både flora og fauna. Ca. halvdelen af det oprindelige Everglades er drænet for at man kunne dyrke sukkerør.

350 forskellige fuglearter i Everglades

Nationalparken dækket i dag et areal på 6.500 km2 – næsten på størrelse med Sjælland. De fleste kommer for at se alligatorer, men man kan også se krokodiller og det er det eneste sted i verden, hvor de to arter lever side om side. Der lever også over 350 forskellige fuglearter i Everglades. Den helt klassiske måde at komme tæt på alligatorerne på, er med de særprægede luftbåde, der drives frem at en meget larmende propel. De specielle både rører knap nok vandet, når der sejles rigtig hurtigt. Og det gør der ind i mellem for at komme langt omkring på de store arealer. Everglades består både af store områder med søgræs og siv, men også mangrove, så du har mange forskellige muligheder for at opleve naturen og komme tæt på dyrelivet. 
Men Everglades er ikke den eneste naturoplevelse i Florida.

200 km på verdens måske flotteste kørestrækning

Alt efter, hvordan man definerer øerne på Florida Keys, er der mellem 400 og 2.000. Til gengæld kan man ikke være uenige om, at hele 42 broer forbinder øerne på den såkaldte Overseas Highway, der går helt ud til Key West. Første del af turen på ca. 200 km har de største byer og jo tættere man kommer på Keys west jo mindre bliver øerne og stemningen langt mere afslappet. Henry Flaglers påbegyndte det enorme arbejde med at forbinde The Keys bl.a. med en jernbane, der åbnede i 1905. Århundredet katastrofale storm, der ramte The Keys 2. september 1935, satte en stopper for jernbanen, der lige som resten af området lå i ruiner. 
I stedet byggede man Overseas Highway – den vej vi kører på i dag. Flere steder kan du se resterne af de gamle broer.

Køre på broer og øer mellem to have

Du er hele tiden tæt på havet og mange steder er der muligheder for at stoppe, så du skal sætte god tid af til turen. De mange små marina, der er på ruten tilbyder alle former for ture på havet og der er ikke grænser for hvad du kan fange. Man kan næsten ikke lade være med at trække på smilebåndet, for den ene lystfiskerhistorie er mere vild end den anden, men pludselig ser vi en sjælden søko midt i havnebassinet – et vidne om at de vilde og anderledes dyr er her, så måske er historierne gode nok. Vi skal helt sikkert også en tur på havet.

Skønne strande på The Keys

De sidste øer før Key West er næste øde og havet er tilgængeligt overalt. Strandene og det turkisblå hav er både indbydende og spændende, hvis man vil snorkle. Flere mindre nationalparker inviterer til afslapning og naturoplevelser. Selv når du ankommer til Key West finder du en imponerende strand, så der er rig mulighed for at få en forfriskende dukkert. Eller måske bare slappe af med en god bog. På denne rejse vil det være oplagt at læse en af Ernest Hemingways klassikere f.eks. "Den gamle mand og havet" eller "At have eller ikke have#, der foregår i Key West.

Besøg Ernest Hemingways hjem i Key West

Du vil kunne genkende mange steder i Key West. Det er også oplagt at lægge vejen forbi det hus, hvor Ernest Hemingways boede fra 1931-1940 sammen sin daværende hustru og et væld af katte. De bor her endnu og de forkæles med egne boliger og sågar deres egen kirkegård. I dag bor der 42 katte i Ernest Hemingways hus, der også er et museum, der viser hele hans spændende liv, der bl.a. bragte ham til Europa flere gange. 
Flere af opholdene i Europa har inspireret ham til romanerne og det dygtige forfatterskab tilførte ham Nobelprisen i litteratur i 1954. Ernest Hemingways begik selvmord i 1961 – kun 61 år gammel. Som alle andre i Key West kom Ernest Hemingway også på den livlige hovedgade Duval Street, hvor han havde sin stambar hos Sloppy Joe´s.

Key West er sin helt egen by

På mange måder virker det som om, at man her for enden af vejen ikke giver resten af verden en tanke. Her er ganske enkelt liv og glade dage. Duval Street er der hvor alle mødes og hvor det hele sker. Byen og denne livlige gade er på mange måder et befriende sted, fordi her plads til alle uanset hvorfor du er her eller hvordan du ser ud. Jeg kan godt forstå, at mange søger hertil netop, fordi der er så højt til loftet.

Verdenskendt solnedgang i Key West

Solnedgangen i Key West er verdenskendt og du skal komme i god tid for at få plads på første række på molen, der er tætpakket af par og folk, der fester. Der er gadegøgl i flere timer og en uforglemmelig stemning, mens dagen takker af. Det kan godt nogle vælger at gå hjem i seng efter denne solnedgang, men de fleste vil klart fortsætte festlighederne i Duval Street.

Det sydligste punkt på kontinentet

I Key West ved kysten ligger det sydligste kontinentale punkt i USA. Herfra er der 90 miles (ca. 150 km) til Cuba. Det er også et populært sted at lade sig fotografere, så de tidlige morgentimer kan anbefales. Herfra er det oplagt at fortsætte på stranden, der ligger lige ved siden af og er imponerende smuk.

Delfinsafari i Key West

Der er et hav af tilbud om at komme på vandet og se delfiner. Flere steder kan man sågar svømme med dem. Det er en ret peberet oplevelse, men også en naturoplevelse af de helt store. Vi er ikke langt fra byen før de første dukker op. Vi elsker delfiner og hvor er det herligt at se dem lege i vandoverfalden. Det er meget let at lære af delfinerne, når man er på en båd og i godt selskab, så vi læner os tilbage og nyder de legesyge delfiners selskab.

Retur til Miami

Køreturen tilbage til fastlandet og for vores vedkommende Miami, er ikke mindre imponerende end på vejen ud til Key West. Så sæt god tid af til denne del af rejsen for der er simpelthen så meget at se. Og mange steder kan du holde ind og hoppe i vandet på en af de mange strande.

Miami - to byer i en

Miami er på mange måder to byer i en. Der er downtown med skyskraberne og det finansielle centrum og så er der Miami Beach, der langt de fleste turister kommer, fordi den kilometerlange sandstrand med farvestrålende livreddertårne er et sandt trækplaster. Miami Beach er dog meget mere end det, for nok er stranden det sted, hvor de smukke, rige og unge mødes, men langs hele stranden er der shopping områder, hoteller og spisesteder, som er et sand eldorado for feriehungrende turister.

Miami Beach og Ocean Drive er stedet

Byen blev registreret første gang i 28. juli 1896 med ca. 300 indbyggere. I dag bor her 5,5 mio., og man kan roligt sige at Miami aldrig sover. Byen blev verdenskendt i forbindelse med Tv serien Miami Vice, og når man går rundt i byen, kan man godt fornemme de to betjente Ricardo Tops og James Crokett alias Philip Michael Thomas og Don Johnson i gadebilledet. Der fede amerikanske slæder, der cruiser ned af Ocean Drive. Måske kører de her mere for at bliver set end selv at se noget.

Imponerende strande

Stranden er opdelt i en nordlig og sydlig strand og det er den sydlige South Beach, hvor de fleste mødes for at se og blive set. På gangstien langs stranden møder du de sportstrænede joggere, de slentrende kærestepar og dem, der bare nyder at dase. Det blågrønne vand, den kridhvide strand og hotellerne – alle med havudsigt – og det pulserende byliv i anden række, gør området til at samlingspunkt af format. Om aften liver bydelen op og alle er ude i det gode vejr. Restauranterne og barerne ligger side om side, og ingen har travlt med at komme hjem, for det eneste de skal nå dagen efter, er formentlig en tur på stranden.

Kør selv ferie i Florida er oplagt

USA og dermed også Florida er en destination, der kræver hjul, så du selv kan køre fra sted til sted. Jeg har valgt en bil denne gang, men autocamper er også en mulighed og fordelen her er, at du har huset med på ryggen. Du flytter kun ind en gang og campingpladserne ligger som perler på en snor og ofte tæt på skøn natur. Motorcykler ser jeg mange af og der er ingen tvivl om at de hygger sig, når de cruiser gennem landskabet. Uanset hvad er Florida et feriested, hvor man køre meget fra sted til sted.

Hvis du kun skal bo i Miami, behøver du ikke nogen bil, men hvis du gerne vil bruge Miami som udgangspunkt for andre oplevelser i Florida f.eks. Everglades og The Keys, så kan det anbefales at leje en bil eller en autocamper. 
Det kan du gøre i lufthavnen og det er utrolig simplet, for har du bestilt hjemmefra, står bilen klar ved ankomst. Så er det bare ud på motorvejen og af sted. Det er meget let at køre bil i USA, hvor vejen er brede og skiltningen er god, og så kører amerikanerne pænt og tager fint hensyn i trafikken. Med en bil har du meget mere frihed til at komme rundt, og glem ikke at afstandene er store.

Ufattelig tilgængelig

Florida er en destination, der ud over alle mulighederne og den skønne klima, er utrolig tilgængelig og let at rejse i. Hver gang du kommer til en by er der overnatning, spisesteder, shopping, tankstationer, hæveautomater, internet og det er utrolig godt skiltet. Med andre ord er det simpelthen så let at være turist i solskinsstaten.

Planlæg overnatningssteder hjemmefra

Hotellerne og motellerne på denne rejse er booket på forhånd. Det giver lidt mindre frihed på rejsen, fordi vi kører efter en fastlagt rute men omvendt er alle forberedelser gjort hjemmefra, og vi skal ikke bruge til på at finde overnatning undervejs. 
For os behøver det ikke være fint og flot, men swimmingpool har vi prioriteret højt, fordi her er så varmt og en dukkert er ganske enkelt befriende efter en lang køretur. Hotellerne, der koster lidt mere, har som oftest flere faciliteter og ligger ofte ud til havet. Motellerne er mere simple, men også billigere. 
Fælles for alle overnatningssteder er, at tilgang til internet er en selvfølgelig og naturligvis også inkluderet i prisen. Så langt er man i USA.

Gode råd til autocamperferie i Florida eller andre steder i USA

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser