DSC00517.JPG
Rundrejse

En eftermiddag i Denver, Colorado

Google Map...
USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Albatros Travel

Turistinformation: USA

Colorado State Capitol i Denver

Trafikken er massiv, mens vi kører gennem byen, men vi får "kæmpet" os frem til regeringsbygningen Colorado State Capitol med den store guldbelagte kuppel. Denver blev grundlagt i 1858 som en mineby under det store goldrush for at kunne servicere guldgraverne i de sydlige Rocky Mountains med handelsmuligheder - men også med saloons og spillebuler. Da jernbanen blev etableret, flyttede flere folk hertil og i 1876 blev Denver Colorados hovedstad. Regeringsbygningen blev opført i 1890'erne i hvid Colorado-granit med en kuppel, der oprindelig var af kobber. Men i 1908 dækkede man kuplen med 5,6 kilo bladguld og siden har man dækket den flere gange med bladguld - senest i 2013 - naturligvis med guld udvundet i Colorado. Vi spadserer en tur rundt om bygningen, hvor der bl.a. er et mindesmærke for den amerikanske borgerkrig 1861-1865.

16th Street Mall  

Herefter kører vi til hotel Hilton Garden Inn. Hotellet ligger nogle få blokke fra Denvers absolutte handelsgade 16. Street Mall, der en en delvis gågade, og da vi har eftermiddagen fri til egne oplevelser, er det en selvfølge at vi spadserer en tur op og ned ad denne gade. Her er en blandet befolkning. Bl.a. har Denver en af landets største befolkningsgrupper fra Mexico, hvorfor man fejrer de store mexicanske helligdage. Gaden er ca. 1,5 km lang og vi passerer flere af de klassiske højhuse som f.eks. det 100 meter høje D&F Tower bygget i 1910. Blandt de mange butikker og spisesteder ligger også en besøgsværdig boghandel - Tattered Cover Book Store. Gå derind og lad dig friste.

Spændende arkitektur

I gadens nordvestlige hjørne ses helt moderne arkitektur ved Millennium Bridge. I den modsatte ende kan vi atter se Capitol og spadserer over i Civic Center Park, der udover at have flere af byens berømte museer også har flere fine statuer skabt af skulptøren Proctor i 1920'erne - bl.a. af rodeo-rytter og indianer. 
Denver har masser af spændende arkitektur og meget mere at byde på, end vi kan nå denne sene eftermiddag.
Vi spiser på hotellet, der næste morgen også har en fantastisk flot morgenbuffet, og således mætte er vi parate til at køre mod Canyonlands National Park og byen Moab i staten Utah.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser