IMG_5016.jpg

Vancouver Island rundt i autocamper – tæt på grizzlybjørne og hvaler

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Vestcanada (2/2)

Se Tv-program i fuld længde: Anne-Vibeke Rejser - Vestcanada del 2 af 2

To ruter til Vancouver Island

Vi er ude på en længere rundtur, der begyndte i Vancouver for 4.000 km siden. Turen er gået gennem Calgary, Banff og Jasper. Se link til artiklen nederst på siden. Vi kommer fra nord med færgen fra Prince Rupert, der ligger på fastlandet, men du kan også sejle hertil fra Vancouver.

Campbell River – Grizzly safari

Vi hopper vi ombord på en lille men hurtig båd i byen Campbell River, der ligger på østsiden af øen. Dagens mål er at se grizzly bjørne. Allerede på vejen ud til bjørnene ser vi de første vilde dyr. De første vi ser er en stor koloni af søløver, der holder til på klippeskærene mellem øerne. Vi ser også pukkelhvaler, der ilter deres blod i vandoverfladen. Selvom de er langt væk, fornemmer vi stadig hvor store de er. Vi er også så heldige at en stor gruppe delfiner kommer forbi og de vil gerne lege i bådens dønninger.

Tilbage på land

Efter to timer på vandet, går vi i land igen. Herfra fortsætter turen i små biler ud til det område, hvor vi kan forvente at se grizzly bjørne. Vi er nu meget tæt på og alle er meget stille og spændte. Al samtale hviskende for ikke at genere dyrene. Bjørnene er virkelig tæt på men det føles sikkert nok og heldigvis er der også gjort meget ud af sikkerheden. Der er bl.a. udkigstårne vi kan gå op i, hvis bjørnene skulle blive aggressive.

Uforglemmelig dag med de store bjørne

Det bliver en uforglemmelig dag med bjørnene og vi ser over ti forskellige. Flere med unger. Jeg er mest imponeret over den harmoni bjørnene lever i, og heldigvis fortæller guiderne os at disse bjørne har en positiv fremtid, for der er masser af laks i floden og forureningen er minimal. Det er gode nyheder, for sikken en natur- og dyreoplevelse det er.                                         

Kæmpemæssige træer i Cathedral Grove

Vi fortsætter rejsen i vores lille mobile hjem og holder ind til siden, når der er behov for det. Her ved Cathedral Grove øst for byen Alberni rejser træerne sig langt over vores hoveder. De er blandt verdens højeste. De højeste træer i skoven er over 70 meter og trækronerne svajer langt over os. Det er ikke meget lys, der kommer ned på skovbunden – alligevel er her frodigt og grønt. Naturen her er næsten hel magisk og vidner om den diversitet, der er på Vancouver Island, hvor der også er dybe søer og brede sandstrande.

Victoria venter

På sydspidsen af Vancouver Island ligger øens største by Victoria, der i den grad skiller sig ud fra resten af øen. Byen er opkaldt efter den engelske dronning Victoria og over alt er der tegn på de britiske aner. Arkitekturen, de mange pubs og i det hele taget byens hyggelige og afslappede atmosfære minder meget om en by i England. Her er rig mulighed for shopping og gåture langs vandet og så er der i øvrigt også mange udflugter ud på vandet. Det skal vi nu.

Hvaler her og der og alle vegne

Mens vi sejler ud af havnen, tænker jeg på hvor stor sandsynligheden egentlig er for at se hvaler i dag. Det har vores bådfører heldigvis svaret på. Vi sejler først i meget meget høj fart ud til det område, hvor hvalerne er set tidligere i dag. Havet er enormt og jeg forstå slet ikke de sådan lige kan spotte dem – selvom det er store dyr. Måden vi finder dem på er ved at holde øje med deres blåst. Når de store hvaler ånder ud, sprøjter de også store mængder vand op i luften. Imponerende.

Tæt på båden

Først ser vi spækhuggere, hvis haler stikker 1-1½ meter op i luften. Vi ser også flere store grupper af pukkelhvaler, der imponerer os med deres halfinner, når de dykker. Det er et helt utroligt syn at se de enorme halefinner komme op af vandet. Bedst som vi tror turen er slut, kommer en hval hel tæt på båden. Alle om bord holder vejret, da den store hvalfinne kommer op på siden af båden. Vi takker for det fine besøg.

Afsked fra campingpladsen

Vi holder på modsatte siden af havnebassinet med udsigt til Victoria. Det er sidste aften, og vi nyder at slappe af foran autocamperen, mens de sidste vandflyvere sætter kursen mod fastlandet. Solens sidste stråler maler den victorianske by orange og lille inden den forsvinder mod vest. Det er vores sidste aften, men bestemt ikke sidste rejse hertil. Canada, Alberta, British Columbia og Vancouver Island bliver du aldrig færdig med. I autocamper er det helt perfekt, fordi du hele tiden har dit lille hus på hjul med på rejsen. Det er både praktisk, men også en genial måde at være sammen på. Ordet kvalitetstid har fået en hel ny betydning.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser