Lev i nuet på The Hills Health Ranch i Canada
Log ind Log ind
Lev i nuet på The Hills Health Ranch

Lev i nuet på The Hills Health Ranch

Jeg ligger under den varme dyne i den store queen size seng på værelse 43 på The Hills Health Ranch. Uden for siler regnen ned og det var ikke lige med i planerne. Øv er min første tanke.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Der er kun en vej. I stedet for at ligge og snue, beslutter jeg mig for at bruge formiddagen på mig selv. Først 1½ times yoga med en meget spændende yogalærer, der fokuserer på nuet og giver mig forskellige øvelser i at skubbe bekymringerne bort. Hun mener, vi bruger alt for meget tid på i den vestlige verden på at bekymre os om fremtiden og jeg er tilbøjelig til at give hende ret. Så selvom det ikke helt lykkedes, sådan nu og her, så vælger jeg at skubbe fremtiden ud i fremtiden og koncentrerer mig om nuet.

Nuet er her på the Hills Health Ranch

Nuet er her på the Hills Health Ranch – i øvrigt et skønt sted. Stedet, der er en oplevelsesranch, ejes af Patrick Corbett, der dog helst vil kaldes kort og kort "Pat". Her tilbydes udendørsaktiviteter i naturen, året rundt. Dvs. ridning, mountainbike, vandring, skiløb kombineret med pool, spa, wellness og god mad. Jeg vælger at blive i nuet og fortsætter fra yoga til massagen. Her forkæles jeg endnu mere af en skøn massør, der fortæller, at hun elsker dette sted og sit job. Jeg begynder mere og mere at forstå hvorfor.

Opklaring i det fjerne

Johannes Møllehave har skrevet en af mine yndlingsbøger "Skuffelser, der ikke gik i opfyldelse", og dagen i dag tyder mere og mere på at blive en fortrinlig dag, for da jeg kommer ud fra massagen med en "puls på 12½", er der opklaring på vej. Det er simpelthen perfekt for om lidt skal jeg det, som jeg egentlig er kommet efter – ud at ride. Mine børn, Mie og Mathias på hhv. 9 og 11, skal med på turen, men har aldrig reddet før, så det er lidt spændende, hvordan det skal gå.                    

Pat er noget for sig

Pat tager i mod os ved den lille hyggelige stald, hvor nyfødte killinger hygger sig i høet og to hyrdehunde holder ro og orden. Pat taler til Mie og Mathias, som om de forstår alt, hvad han siger på engelsk. Han tager sig ikke af, at deres engelsk endnu er på begynderniveau og før vi ser os om, sidder vi alle fire på hver vores hest og sætter kurs mod skoven.
Som mor er jeg naturligvis lidt spændt, men både Pat og hestene giver mig tryghed for, at det nok skal gå, og frem for alt er Mie og Mathias ikke bange.

Sikken en natur

Vi ridder først inde i skoven, hvor der både er elge og sorte bjørne, som Pat siger de ser rimelig ofte. Men de hører os lang tid før vi ser dem, så vi skal ikke være nervøse. Hestene er enestående. De går godt, men er også utrolig trænede og lette at ride.
På et tidspunkt hopper Pat af sin hest og smider tøjlerne på jorden. Hesten giver sig til at græsse. Sådan er en rigtig cowboy-hest trænet, for en cowboy skal altid kunne hoppe af og passe sit job uden, at hesten stikker af.

Det åbne landskab

De første efterårsfarver melder deres ankomst på løvtræerne i det fjerne og den klare septemberluft river i vores lunger. Solen bager på vores ansigter og her er kun ro og fred. Jeg er helt enig, når Pat fortæller os, at vi i den vestlige verden får alt for lidt af denne slags natur. Her er gudesmukt og meget meget højt til loftet. Vi rider en smule trav og det går rigtig fint. Mie og Mathias slapper af og sidder med store smil på deres ansigter. Det går over al forventning.

Nysgerrige tyrekalve

Ude i det åbne landskab møder vi nogle få af de ca. 1.000 tyrekalve, der går på Pats 15.000 hektar store land. Det er knapt til at fatte, hvor meget plads, der er i Canada. Vi rider ned til en lille sø og de nysgerrige tyrekalve følger efter. Herligt.
På vejen tilbage til ranchen foreslår Pat, at vi skal tage en lille galop. Jeg sætter igen min lid til Pat og hestene og vi får tre fantastiske galop. Mie og Mathias er ikke til skyde igennem.

Uforglemmelig dag

Tænk at deres første rideoplevelse skulle blive her i Canada og på så fantastiske heste og med så tillidsfuld en guide som Pat. Nu forstår jeg hvorfor The Hills Health Ranch er så populær, og hvorfor folk kommer fra hele verden for at nyde dette naturskønne område.
Regnen i morges synes langt borte og frem for alt blev dagen en skuffelse, der ikke gik i opfyldelse. Nuet har jeg tænkt mig at tage med videre på min rejse.

Praktisk information

The Hills Health Ranch ligger i British Columbia knap 500 km fra Vancouver. Det har åbent hele året.

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Vestcanada (1/2)

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?