ab_bnp_evening_alkintunnelmountaincampground_2011_-1.jpg

Fem gode campingpladser fra Calgary til Jasper

Planlæg turen hjemmefra

Som campist er det en god idé at planlægge sin tur godt hjemmefra, fordi landet er stort, og selvom vejene er gode, er det begrænset, hvad man kan nå at se på to til tre uger. Med udgangspunkt i Calgary kan man starte sin rundtur i bjergene i lejet bil eller autocamper til de to store nationalparker Banff og Jasper. Er man desuden sportsfisker, er der gode muligheder for at fange et måltid mad i ny og næ. Der er et utal af elve og søer, hvor det vrimler med ørred og laks.

Tre pladser nær byen Banff

På bjerget Tunnel Mountain nær Banff ligger tre pladser, Village 1, Village II samt Tunnel Mount Trailer Court. Villige 1 er åben fra maj til oktober, og har plads til 618 enheder. Village II ligger lidt nærmere bycentrum og er åben hele året. Her er plads til 22 enheder med campingvogn, 45 autocampere og 34 teltpladser. Tunnel Mountian Trailer pladsen ligger også cirka fem km. fra bycentrum og her er der plads til 321 autocampere. På de tre pladser er der 15 og 30 ampere stik til både campingvogne og autocampere. Alle pladser har servicehus med badeværelser med koldt og varmt vand samt toiletter. Der er opsat madskabe, idet man på grund af muligheden for besøg af bjørne skal være omhyggelige med maden. Campisterne må ikke have deres mad inde i teltet, det kan bjørnene lugte. 

Two Jacks Lakeside med telthytter

Kører man fire-fem km. længere op ad Tunnel Mountain kommer man til søen Minnewanka. Ved søbredden findes en lille plads ved navn Two Jacks Lakeside lige ned til søen, hvor der er 10 telthytter. Hytterne kaldes oTENTik og er bygget som en kombination af et træskelet med teltdug som tag. Der er sovepladser (med myggenet) til seks personer, en rummelig stue med bord og seks stole. Der hører også en Weber-grill med til telthytten. Desuden er der bjørnesikret garderobeskabe og andre skabe, hvor man kan låse sin mad inde. Ved de 10 telthytter er der en stor bygning med toiletter og baderum som kan benyttes af hyttetelt beboerne, idet der ikke er badeværelser i telthytterne.                                                           

Whistlerpladsen i Jasper

I nationalparken Jasper cirka 300 km. nordligere er der tre pladser, bl.a. Whistler der ligger tre-fire km. fra byen af samme navn. Whistler's er den eneste, hvor der kan lejes telthytter. Her med plads til fire personer. I telthytten er der også bjørnesikrede skabe til tøj og mad. Et par hundrede meter borte ligger en stor bygning med brusere med koldt og varmt vand samt toiletter. Pladsen er stor og den ligger i et skovområde. Den er inddelt i forskellige afsnit, et område med de få hytter, et område med plads til almindelige telte, et område til campingvogne og biler, samt et område til autocampere.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser