IMG_5054.JPG

Havernes by - Victoria på Vancouver Island

Dronningens by, havernes by

Victoria der er opkaldt efter den engelske dronning Victoria blev oprindeligt anlagt som handelsstation i 1843, og voksede sig hurtigt større. Victoria blev hovedstad for Vancouver Island og i 1871 da British Columbia trådte ind i den canadiske konføderation blev byen også hovedstad for hele provinsen. 
Victoria er også kendt som havernes by, på grund af de mange farverige blomster, der dyrkes næsten året rundt. Det er også med tilføre ekstra charme til de gamle bygninger i bybilledet.

Den gamle Chinatown

Chinatown bydelen i Victoria er den ældste Chinatown i Canada, og den næststørste i hele Nordamerika, næst efter den i San Fransico. 
I 1858 kom mange indvandrere til Victoria fra Californien, og næsten 1/3 af indvandrene var kinesere og kort efter begyndte flere kinesere at komme direkte fra Kina bl.a. pga. hungersnød i deres hjemegne, og byen var frem til 1920'erne den største Chinatown i Canada. 
Chinatown delen har sin helt egen charme og man kan sagtens bruge lang tid på at nyde stemningen i bydelen, der summer af liv.

Hvalsafari til den store guldmedalje

En af de mest populære aktiviteter i Victoria er hvalsafari, hvor man kan se pukkelhvaler, vågehvaler, spækhuggere, sæler og marsvin. De kommer alle tæt på kysten, og i de små turbåde kan man komme helt tæt på. Victoria er et af de bedste steder i verden at komme så tæt på så mange af de store marine dyr og det er en oplevelse man aldrig glemmer.