PICT0029.JPG
Del 2 af 3

Aktiv ferie i Brecon Beacons National Park

Google Map...

Hovedstaden i Wales er Cardiff. Wales er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 3,1 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 20.768 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 1.138 km til Cardiff.

Tidsforskel: 1 time efter

Mest besøgte attraktion: Naturen med bl.a. Snowdonia og andre vandreture f.eks. langs den dramatiske kyststrækning.

Mere information:

Turistinformation: Wales

Turistinformation: Storbritannien

Monmouthshire and Brecon-kanalen

Keith har fortalt om nogle af cykelruterne og vi har fået nogle cykelkort, hvor turen langs Monmouthshire and Brecon-kanalen og op omkring Talybont- søen lyder både idyllisk, men også udfordrende. 
Vi cykler ned gennem Chrickhowel, forbi campingpladsen og over floden mod Ffawyddog og drejer til højre op ad bakken mod Dardy. Og her troede jeg, at kanalen lå i bunden af dalen! Men nej, kanalen ligger oppe på siden af bakken, visse stedet højt over dalbunden.
Vi cykler ind på den smalle ensporede sti, der løber langs kanalen og følger den mod Llangynidr. Kanalen er bygget i begyndelsen af 1800-tallet for at kunne fragte jern og limsten fra brudene og videre frem.
Her er aldeles yndigt og helt fredeligt. Flere gamle stenbroer leder biltrafikken over kanalen og langt de fleste steder kan vi cykle under disse broer - blot vi dukker hovedet ved passagen.
Mange steder har vi et flot vue ud over landskabet, hvor floden - River Usk - snor sig nede i dalen. Enkelte steder er kanalen ført over mindre bifloder der løber ned fra bjerget og videre ud i Usk.
I Llangynidr ser vi de forskellige sluser, der benyttes af de kanalbåde, som folk holder ferie på, medens de stille og roligt tøffer rundt på kanalen. Sluserne er ubetjente og manuelle og det er de ferierende på bådene, der selv må betjene sluserne.                                                                          

Langs Talybont vandreservoir

Vi kommer til den meget maleriske by Talybont-on-Usk, stopper ved købmanden og provianterer. 
Så går det rask fremad på cyklerne og først seks km længere fremme mod byen Brecon opdager vi, at vi er cyklet for langt! Vi må tilbage og drejer fra i Talybont over vippebroen og ud på landevejen, op mod vandreservoiret. 
Nu går det jævnt opad de næste kilometre og vi kommer til den store dæmning ved den kunstige sø. Udsigten i det smukke vejr er betagende med søen i forgrunden og bjergene bag ved. Her mødes flere cyklister og alle begiver sig afsted langs søen - videre ud mod den anden ende - op mod bjergene.
Ved enden af søen begynder det at blive lidt stejlere, men ikke mere end at vi fortsat kan cykle fint på den asfalterede vej. 
Ved P-pladsen stiller vi cyklerne og spadserer lidt ind til et af områdets vandfald, der er noget af et tilløbsstykke, for folk hygger sig med medbragt frokost og sopper i floden. 

For stejlt - for os

Med fornyede kræfter fortsætter vi vor cykeltur op gennem skoven. Men nu bliver det stejlt - meget stejlt.
Vi må af og trække vore cykler - ligesom mange andre - og sveden hagler af os. Her er ca. 300 meters højdestigning og vi bliver enige med os selv om, at vi har ferie og ikke behøver "at knokle os til døde". 
Denne udfordring er for stor til os! Vi vender om og cyklet lidt tilbage, hvor vi ved, at der er en overgang, så vi kan komme på den anden side af søen. 
Nu er det kun få steder vi må af og trække, men også her går det opad. Vi møder igen andre cyklister - nogle både på vej op og andre på vej ned ad den stenede sti. Her er virkeligt populært at cykle - de fleste på mountainbikes.                                                                                                          

Herlig nedtur

Vi får trukket os det sidste stykke op til det såkaldte Taff-Trail. Og anstrengelserne har været det hele værd. 
Neden for os har vi Talybont vandreservoiret og foran - alle tiders nedkørsel på en jævn sti, hvor der tidligere har gået en togbane. Stien er af grus, den er bred og lang, og fører os lige ned til dæmningen igen. En herlig nedtur!
Vi følger samme vej langs kanalen tilbage mod Chrickhowel og kan naturligvis ikke lade være med at stoppe mange gange undervejs for at nyde de smukke scenerier eller hilse på de forbipasserende kanalbåde, hvor hver og én sender os en hilsen.