904 IMG_6569.JPG

Oplev det farverige kvarter Schanzenviertel i skønne Hamborg

Google Map...
Tyskland - Hamborg

Hamborg er den næststørste by i Tyskland efter hovedstaden Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 1,8 mio.

Areal: Hele Tyskland er ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 304 km til Hamborg 

Mest besøgte attraktion: Metropolen Hamborg har både gamle kvarterer og det helt nye med museer, kunst og musik. Her er forlystelsesparker og et af Europas mest berømte zoologiske haver. De suveræne julemarkeder er også en rejse værd.

Mere information:

Turistinformation: Hamborg

Turistinformation: Tyskland

Schanzenviertel - en kreativ bydel

Det er de mange gavlmalerier, hvor flere er ganske interessante, samt den overalt nærværende graffiti, der fanger øjet, når man spadserer gennem Schanzen-kvarteret. Vi vil se nærmere på et af de typiske beboelseshuse, men bliver venligt men bestemt bedt om ikke at komme nærmere. Her ønsker man ikke fremmede nysgerrige blikke. Anderledes er det på hovedstrøget, hvor vi finder alverdens butikker lige fra tyrkiske grønthandlere over forretninger med speciel design til trendy butikker, sushi-barer og pladeforretninger etc. Flere steder er både vægge og døre plastret til med graffiti. Selv på bagsiden af et fungerende teater er graffitien slående, men ingen ønsker at fjerne den. Gør man forsøg på det kommer der højlydte protester. Så "udsmykningen " vil forblive indtil videre.

Karolinenviertel

Kvarteret hænger sammen med Karolinen-kvarteret, hvor atmosfæren også er ung og farverig. 
Enklaven mellem Hamburgs messeområde og Heiligengeistfeld er en multikulturel, kreativ scene for graffitikunstnere og modedesignere såvel som for reklamebureauer og iværksættere, som har slået sig ned i de gamle slagtehuse.

Braugasthaus Altes Mädchen

Vil man besøge "Den Gamle Pige" er det måske klogt at reservere plads i forvejen, for dette trendy sted er mere end velbesøgt. Udover stedets specialiteter - en velproportioneret burger og tykke sandwiches tilberedt af økologisk brød - tilbyder bryggeriet flere end 60 forskellige slags "Craft Beer" fra hele verden udover deres eget Ratsherrn bryg. Og vi skal naturligvis prøve burgeren ledsaget af fem forskellige smagsoplevelser af stedets egne øl.

Bryggeriet Ratsherrn Craft Beer

Det er muligt at komme på guidet rundvisning i Altes Mädchens eget bryggeri, hvor ølbrygningen er genoptaget efter gamle traditioner. Allerede i det 12. århundrede var Hamborg kendt som "Hanseforbundets bryggeri" og også dengang var øl en vigtig handelsvare. Rundvisningen slutter naturligvis med at prøvesmage forskellige øl.

Flere ferietips fra Hamborg

Se Tv-programmet Anne-Vibeke Rejser - juleferie i Dresden og Hamborg i fuld længde.

Se Tv-program i fuld længde: Anne-Vibeke Rejser - Jul i Dresden og Hamborg

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser