I autocamper langs Romantische Strasse i Sydtyskland
Log ind Log ind
I autocamper langs Romantische Strasse i Sydtyskland

I autocamper langs Romantische Strasse i Sydtyskland

Romantische Strasse i Sydtyskland er en suveræn rejserute og især i autocamper, fordi du kører fra sted til sted.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Så vi følte det som lidt af en udfordring, da vi pakkede autocamperen og kørte mod syd. Det meste af vejen kørte vi ad samme motorveje, som vi har gjort massevis af gange på vej til de Sydeuropæiske lande. Denne gang skulle vi dog opleve det Tyskland, som vi ellers kun forbinder med beskidte rastepladser og dårlig kromad i form af Bratwurtz og Jägerschnitzel.

Die Romantische Strasse - fra floden Main til Alperne

Man kan egentlig køre fra Würzburg til Füssen på motor A7 på få timer, men man kan også vælge at køre ad "Die Romantische Strasse", der er ca. 350 km lang og går gennem nogle af Sydtyskland smukkeste middelalderbyer. I og med Würzburg er en rimelig stor by kan det være lidt svært at finde det sted, hvor ruten starter, men det lykkedes for os og pludselig kører vi ad små snoede landeveje i smuk kuperet natur kun afbrudt af hyggelige landsbyer. Noget helt andet end den langstrakte motorvej.

Det frie liv

I løbet af få dage har vi været på vandretur gennem det særprægede vinbjerg i Maindreieck, forkælet os selv med en kurbehandling i Bad Mergentheim og set forsommerens teaterforestilling i Röttingen. Altså både været fysisk aktive, været kulturelle og plejet kroppen med forkælelse. Meget forskellige oplevelser på ferien, men det er sådan vi kan li´ det.

Velbevarede middelalderbyer

På første del af turen stopper vi primært i byerne for at gå på opdagelse i de brostensbelagte gader. I Augsburg bliver det til en spændende byvandring gennem de brostensbelagte stræder bag den syv meter høje og meget velbevaret bymur. Efter et par timer bliver vi hurtige enige om at slå et smut forbi den gamle bydels konditor for at få kaloriebalancen på plads igen. 
Der er masser af lækre kager at vælge imellem, men det bliver den gode klassiske Schwartzwalder kage, der bedst beskrives som en 10 cm høj chokolade lagkage. Ren guf.

Arkitekturen ændrer sig

I Peiting ændrer arkitekturen sig væsentlig. Vi fornemmer helt klar, at vi nærmere os Østrig. De klassiske freskoer findes på stort set alle bygninger og husene bliver i øjenfaldende større.

Sidste del af turen

På den sidste del af turen kører vi med udsigt til de smukkeste bakker adskilt af store enge fyldt med græssende køer og får. I det fjerne dukker de første "rigtige" bjerge op. Majestætiske troner de op over det grønne frodige landskab. Det er Alperne og vidner om, at ruten slutter. Vi er ankommet til Füssen.
Hvis du af en eller anden grund ikke har god tid på hele turen, kan det anbefales at starte fra Schongau og så kun køre sidste del af turen. Her er efter min mening flottest. På første halvdel af ruten er det primært byerne, der er et besøg værd.

Festivaler

Tyskerne er kendt for deres mange festivaler. Hvis du kører turen i juni, juli eller august er der med sikkerhed festival i flere af de byer du kommer igennem.

Det frie liv i autocamper

Uanset, hvor du kører hen med din autocamper, vil du opleve det frie liv på en suveræn måde, fordi du helt selv er herre over, hvor du kører hen og hvor længe du vil blive der.

Fakta om Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland