img_0351.jpg
Ferie tæt på Danmark

Hamborg - Den oversete storby

Google Map...
Tyskland - Hamborg

Hamborg er den næststørste by i Tyskland efter hovedstaden Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 1,8 mio.

Areal: Hele Tyskland er ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 304 km til Hamborg 

Mest besøgte attraktion: Metropolen Hamborg har både gamle kvarterer og det helt nye med museer, kunst og musik. Her er forlystelsesparker og et af Europas mest berømte zoologiske haver. De suveræne julemarkeder er også en rejse værd.

Mere information:

Turistinformation: Hamborg

Turistinformation: Tyskland

En historisk by

De fleste har udelukkende set Hamborg fra motorvejsbroen, der højt hævet over byen, transporterer é over Elben på få minutter, hvilket er synd, for Hamborg har utrolig meget at byde på.
Det er ikke en romantisk lille by med en ældgammel bydel, selv om Hamborg er en af Tysklands ældste byer. 
Historien fortæller alt om storbrande og verdenskrige. Uhæmmet byudvikling har gjort Hamborg til det den er i dag - en moderne storby med fart over feltet.
De to kunstige søer Binnenalster og Ausenalster er Hamborgs grønne områder - fristeder for naturelskere og kun få minutters gang derfra ligger det gamle rådhus og de mange shoppinggader. 
Fra de to søer går der kanaler ud til Elben og det gør, at det maritime Hamborg strækker sig helt ind i centrum.

Oplev byen fra vandsiden

En hurtig og effektiv, men samtidig hyggelig og lærerig måde at opleve Hamborg på, er ved at se den fra vandsiden.
Fordi havnearealerne dækker så meget af byen, og der er kanaler over alt, kan det klart anbefales at tage på havnerundfart. 
Hamborg ville ikke være noget ude sin havn, der er Europas næststørste og ganske enkelt imponerende. Containerne står side om side i høje lange rækker og guderne må vide, hvem der har styr på det. Guiden på havnerundfarten fortæller, at der kun forsvinder en container om året. 
Lastbiler, godstog, enorme lastkraner og endnu større fragtskibe samarbejder 365 dage om året og når man ser det hele fra den lille havnerundfartsbåd, forstår man lidt af, hvor stort og imponerende det er.
Elben er livsnerven og hovedfærdselsåren, men et hav af mindre havnebassiner og kanaler gør labyrinten fuldendt.
Du hopper på båden ved Landungsbrücke i St. Pauli. Turen tager en time, og undervejs ser man blandt andet også dele af HafenCity, der er Hamborgs storstilede byudviklingsprojekt, som også omfatter det arkitektoniske mesterværk - multikoncerthuset Elbphilharmonie.                      

HafenCity - liv og kultur

Når man kommer i land igen, kan man se nærmere på butikkerne og cafeerne i HafenCity, der på mange måder måske er den mest spændende bydel i disse tider. Her spirer en bred vifte af kultur, markeder og herlige butikker.
Man kan tage en tur ned i den gamle Alter Elbtunnel, der begynder ved Landungsbrücke, hvor man først tager en elevator 24 meter ned under jorden - herfra går tunnellen under floden.
Tunellen blev bygget i 1907-11 så arbejderne hurtigt kunne krydse Elben. Tunnelen er ca. 0,5 km lang og man kan både cykle og gå gennem den. 
Meget små biler kan også komme igennem i en tidsbegrænset periode.                                               

Den berømte Reeperbahn

Byen har også andre kendte bydele bl.a. Reeperbahn, der er byens red light district. 
Den kulørte bydel er både for hardcore turister, der er på udkig efter sex, men minder på mange måder også om et uskyldigt forlystelseskvarter, hvor det hele er en smule kitch. 
Man skylder også bydelen, at det var her The Beatles fik deres gennembrud.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser