612 IMG_6932.JPG
Kør-selv ferie til

Forlystelsesparken Hansa Park i Nordtyskland

Google Map...
Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland

 

 

Forlystelsespark med temaer

Ved indgangen er bygningerne opført, så de mest af alt forestiller en typisk tysk middelalderby. Men her er mange flere temaer at gå efter f.eks. cowboybyen Bonanza City og vikingebyen eller eventyrlandet. I den blomsterprydede Hansa Park søger vi hen mod det 100 meter høje Holstein Turm, der er det højeste tårn i Hansa Park, og kommer op til en helt fantastisk panoramaudsigt, mens kabinen under opstigningen drejer rundt, så vi har udsigt til alle verdenshjørner. Vi kan se ud over hele forlystelsesparken og det omkringliggende landskab samt havet i Lübeck Bugt. Det giver et godt overblik over Hansa Park og en ide om hvor langt - eller rettere hvor kort - der er mellem de mange attraktioner. Udover adskillige rutsjebaner og karruseller kan vi se flere af de øvrige forlystelser som f.eks. det lille tog Hansa Park Express, der kører rundt i parken. Hansa Park har også shows med søløver og flere vandaktiviteter bl.a. baljerne (gummibåde) i Rio Dorado i det spanske område.

Rutsjebanerne

Blandt Hansa Parks største attraktioner finder vi flere rutsjebaner, hvor Kärnan fra 2015 er den største. Her løftes man op inde i det 79 meter høje tårn - og får et baglæns fald på 67 meter - før det virkelig går løs på den 1.235 meter lange rutsjebane, hvor tophastigheden kommer op på 127 km/t.
Her findes naturligvis mange andre rutsjebaner som f.eks. Midgårdsormen, Novograd og Nessie for blot at nævne et par - og så er her noget for alle aldersgrupper.
I 2017 åbnede Kärnapulten, hvor man under centrifugeringen i fri luft selv kan styre vingerne på maskinen man sidder i og derved dreje rundt. Helt vildt!
Her er naturligvis fokus på sikkerheden. Dels skal man have en vis højde og modenhed for at kunne prøve de forskellige rutsjebaner, ligesom der er forskellige sikkerhedsforanstaltninger som skal overholdes. Bl.a. er det forbudt at fotografere, tale i mobil etc. under turene. Det siger sig selv, at taber man løst udstyr under farten kan det forårsage ulykker!

Vikinger, cowboys og indianere

Det er også muligt at udforske vikingeland med bl.a. klatrebane og sejlture. Eller besøge den mere fredelige cowboyby Bonanza hvor det er muligt at møde pony-ekspressen, sheriffen, ride, vaske guld og meget, meget mere.

Last Chance Saloon

Svingdørene giver efter, da vi træder ind i Last Chance Saloon og kommer ind i baren. Vi finder et ledigt bord i restauranten og straks kommer kvinderne fra baren for at modtage vores bestillinger. Hele miljøet i saloonen er flot gennemført med mange detaljer fra det vilde vesten. Saloonens spredte møbler på det rå trægulv, de høje vægpaneler og de mange fotos på væggene og gamle "petroleumslamper" der hænger ned fra træloftet giver den rette westernstemning. Og så er maden værd at gå efter.

En familie kan sagtens få en dag - eller flere - til at gå på opdagelse i Hansa Park, hvor det også er muligt at bo i Resort am Meer med adgang til stranden.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser