Find din indre Tarzan i AbenteuerPark ved Potsdam i Brandenburg
Find din indre Tarzan i AbenteuerPark ved Potsdam i Brandenburg

Find din indre Tarzan i AbenteuerPark ved Potsdam i Brandenburg

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Tysk Turist Information

Lidt uden for Potsdam i området Brandenburg tæt på Berlin finder du AbenteuerPark, hvor du kan blive udfordret på klatrebaner højt oppe i træerne.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

For at se dette indhold kræves klub-medlemskab

Læs mere

Allerede medlem?

Instruktionen før start

Alle kan være med her, for inden du kaster dig ud i balancegangen på en af de 12 ruter, hvor den laveste hængende blot er en meter over jorden og den højeste hele 16 meter over jorden, gives der en grundig instruktion. Du får sikkerhedssele og hjelm på, og på disse klatrebaner er du hele tiden klikket fast fra begyndelsen til slutningen. Der er ikke tale om at skulle klikke sikkerhedskarabinen ud og flytte den ved hver forhindring. Sikkerheden er i top.

Først på begynderbanen

I alt er her 1,7 kilometer klatrebaner, som er flettet ind mellem træerne i den grønne bøgeskov og banerne har tilsammen 170 udfordrende elementer, som skal passeres på ruterne. Højdepunktet er en 200 meter lang glidebane, hvor man afslutter den højeste bane og suser tilbage til den faste grund under fødderne. Før du slippes løs i de højere luftlag, skal du gennem begynderbanen, som også er en udfordring for de mindste familiemedlemmer. Vær opmærksom på, at både barnets alder og højde har betydning for hvilke baner der kan/må gennemføres. Her tjekker instruktøren også, om du har forstået teknikken, så du kan få de sidste tips inden afgang.

Udfordringer på en af højbanerne

Efter at være kommet gennem begynderbanen venter de andre baner. Som en anden edderkop kravler du først op ad et udspændt net. På toppen venter de  egentlige udfordringer. Her er "løse" brædder, forhindrende boksepuder, tøndebånd du skal kravle igennem og snart er pulsen oppe! Det er virkelig sjovt og børnene klarer det ofte bedre end voksne. Det kan være en fordel ikke at kigge for meget ned!

Alle kommer ned igen

Det hele ender på en platform, hvorfra du har et langt glid på en svævebanen tilbage til skovbunden. Måske griner du højt og måske ryster benene lidt, hvis du har været udfordret, men det er på den gode måde. Og det er sundt at overskride ens grænser - bare en gang imellem.

Populær aktivitet

Både familier og grupper, og ikke mindst hvis man skal træne teamwork, har glæde af at prøve banerne i klatreskoven.

Fakta om Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland