IMG_6236.JPG
Kør-selv ferie

Fæstningen Wilhelmstein i Steinhuder Meer

Google Map...
Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland

 

 

Naturpark Steinhuder Meer

Den store sø blev dannet ved slutningen af sidste istid for omkring 14.000 år siden og er ca. 8 km. lang og 4,5 km. bred med en omkreds på omkring 40 kilometer. Der er markeret cykelsti rundt om søen, hvor man også finder flere campingpladser. Steinhuder Meer er bl.a. kendt for sine mange fisk bl.a. ål, der trives i den mudrede sø, hvis dybeste sted blot er tre meter.

Besøg på fæstningen Wilhelmstein

Med såkaldte taxa-både sejler vi fra Steinhude ud til den lille kunstigt anlagte og befæstede ø Wilhelmstein Festung, der er enestående i Europa. Den blev anlagt ved at dumpe sten i søen i årene 1761-67 og regnedes dengang for at være uindtagelig, fordi der var mose på landsiden. Bygherren, Graf Wilhelm zu Schaumburg-Lippe ( 1724-1777), udstyrede bygningen med talrige kanoner og her blev den første tyske undervandsbåd, der skulle forsvare øen, konstrueret. Oprindeligt var batterierne placeret på 16 små selvstændige øer rundt om hovedbygningen, men disse er for længst forbundet med hovedøen - igen ved at fylde materiale i søen. Under og efter Napoleonskrigen fungerede øen som fængsel og på en tur rundt på fæstningens forskellige etager ser vi bl.a. den kolde fangekælder og kanonmagasiner, samt hvorledes fængselsbestyreren har boet. Undervejs kommer vi gennem et lille museum med bl.a. våben og ikke mindst en model af undervandsbåden, der skulle sejle på tre meter vand! Øverst i tårnet har vi en fin udsigt ud over hele øen. Her er restaurant, ligesom man i højsæsonen har mulighed for at overnatte på øen, der ikke er større end at man kan spadsere rundt om den på 10 minutter. Så vil man have total fred, må dette være stedet.

Røgede fisk i Steinhude am Meer

Den største by ved søen er Steinhude, der er kendt for sine ålerøgerier bl.a. Schweers Aalräucherei, der har eksisteret siden 1801 og stadig røger ål og andre fisk på traditionel vis i murede ovne med jerndøre, såkaldte "Altona-ovne". Resultatet giver en høj kvalitet uden kemiske tilsætningsstoffer og naturligvis skal vi smage på varerne - der bare smelter på tungen.

Man kan også nyde sin frokost i en af Steinhudes restauranter f.eks. hos Schweers Harms Fischerhus.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser