401 IMG_8062.JPG
Flodkrydstogt til

Bernkastel-Kues med borgruinen Landshut

Google Map...
Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Tyskland

Borgruinen Landshut

Bernkastel-Kues er en dobbeltby på hver side af Moselfloden, der er vokset sammen til én by forbundet med en bro. Skibet ligger ved Kues-siden og vi spadserer derfor over broen til Bernkastel, hvor vi finder vejen op til borgruinen Landshut. Der er usikkerhed om hvor gammel borgen egentlig er, men de seneste arkæologiske fund fortæller at romerne allerede i det 4. århundrede e. Kr. byggede et fort på stedet, så trafikken på Mosel kunne kontrolleres.
I det 7. århundrede blev de ældste bygninger af den nuværende borg opført, men ærkebiskoppen af Trier udvidede borgen betydeligt i 1200-årene. Borgen brændte i 1692 og det er omridset af denne borg vi i dag kan se som en ruin. Helt tomt er her dog ikke. Her er bl.a. en flot restaurant med panoramaudsigt ud mod floden.
Vandreruten op gennem vinmarkerne er omkring 850 meter lang og tager blot 15 minutter. Her ved borgruinen - ca. 200 meter over Moselfloden - er der gratis adgang til de tykke mure og det høje, runde stentårn som nås gennem en smal, indvendig vindeltrappe. Udsigten udover Moselfloden og Bernkastel-Kues, der ligger omkranset af vinmarker, er formidabel. Orker man ikke at vandre op til borgen, kan man i stedet tage det lille bytog, der kører op til ridderborgen ad en anden rute - men også forbi vinmarkerne.

Bernkastel - kald blot byen en juvel

I Bernkastel, der er den gamle, historiske del af dobbeltbyen, finder vi reminiscenser fra romertiden over middelalderen og til renæssancen og vi starter vores lille spadseretur på byens centrale torv - Markt. Her er det som at stå midt i en middelalderby. De skønne bindingsværkshuse - hvoraf de fleste er fra 1600- og 1700-årene - står tæt skulder ved skulder og omkranser markedspladsen. Husene er i forskellige farver og med hvert sit flotte bindingsværksmønster. I torvets ene hjørne ligger det røde rådhus opført i 1608 som et renæssancepalæ med St. Michaels brønd stående foran. Gå en tur ind i de smalle, brostensbelagte sidegader og kig på de mere eller mindre skæve huse, der gemmer sig som skjulte skatte.

Römerstrasse og flere bindingsværkshuse

Bernkastel er langt mindre end bydelen Kues og det er umuligt at fare vild i denne del af byen! Den længste gade Römerstrasse løber i en bue bag torvet og også denne gade har skønne og skæve bindingsværkshuse. Byen har flere blomsterprydede pladser med brønde eller fontæner og er spækket med caféer og knejper med udendørs servering, hvor vi kan nyde et glas forfriskende riesling. Skibet bliver liggende natten over så efter middagen i skibets restaurant er der igen lejlighed til at besøge "Mosels Juvel" og opleve det hele i en fin aftenbelysning.
I morgen tidlig fortsætter vi flodkrydstogt ned ad Moselfloden mod vinbyen Cochem med slottet Reichsburg.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser