berlin_cykler-1.jpg

Berlin rundt på cykel

Google Map...
Tyskland - Berlin

Berlin er hovedstad i Tyskland og er en af landets 16 delstater. 

Befolkningstal: Ca. 3,5 mio.

Areal: Hele Tyskland er ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin 

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Metropolen Berlin har mange flotte pladser, et rigt kulturliv med både museer og koncerter.

Mere information:

Turistinformation: Berlin

Turistinformation: Tyskland

Læs også: 10 steder du skal opleve i Berlin

Rundt i Berlin

Så tager vi cyklerne frem. Sådan en sommersøndag uden alt for voldsom trafik er det skønt at sætte sig i sadlen og cykle rundt i Berlin i alle mulige retninger – op og ned af facader, arkitektur og altaner, cafeer, butikker, parker og gadeliv. Et egentligt mål har vi ikke, men vi ender med at ramme Prenzlauer Berg, hvor vi vælger en cafe hvor vi sætter tænderne i en gedigen brunch. 
Senere stiller vi cyklerne ved Mauer Park, for jeg må lige forbi det store loppemarked, som nærmest er blevet en etableret attraktion. Men det er i høj grad også et sted, hvor byens borgere finder tøj, ting, møbler og alt muligt både almindeligt brugt og vintage til hverdagslivet. Parken er i det hele taget et populært sted og har blandt meget andet siden 2009 lagt amfiteater til de karaokesøndage, som irske Joe H organiserer til stor fornøjelse for et meget broget publikum i alle aldre og utallige wannabe-sangere. Det er vanvittigt underholdende, og publikum er generøse med deres applaus.

Berlin har coolfaktor

Da Berlin efter Murens fald begyndte at blive interessant at flytte til og på få år blev et af de cooleste steder at flytte til for ikke mindst unge studerende og kunstnere fra det meste af verden, var det først især Prenzlauer Berg, man bare måtte bo i. Siden blev det Kreuzberg/Friedrichshain. 
Det er så i de allerseneste år blevet Neukölln, som støder op til Kreuzberg og i den nordlige ende kaldes Kreuzkölln, som er blevet trendy.At en bydel mere eller mindre pludseligt bliver "det nye sort", er noget, de såkaldte first movers har næse for. I Berlin er der generelt en stor åbenhed og appetit på nyt, så en tendens bliver hurtigt selvforstærkende, og pludselig er den et faktum.

Nysgerrigt nærvær

Er der noget man kan findes meget af i Neukölln, så er det döner og shawarmabarer. Alt det, som studerende og unge i det hele taget, kunstnere, kreative, åbne og nysgerrige mennesker gerne vil være en del af og også med til at skabe, findes i byen. 
Cocktailbarer, klubber, restauranter og cafeer af alle slags, gallerier, butikker med alverdens design og hjemmelavet tøj. Loppemarkeder med alskens sager for små penge, madmarkeder, gedigne, tyske ølsteder. Noget for enhver smag. Sære, sjove, mærkelige, innovative events. 
Bydelens hovedårer er Hermanstrasse, Sonnen Allee og Karl Marx Strasse, og indimellem dem ligger hyggelige gader med træer på begge sider som eksempelvis Weserstrasse, som lige nu anses for übercool.

Leg i lufthavnen

Den nedlagte lufthavn Tempelhof er blevet et eldorado for alle mulige aktiviteter, både sportslige, kreative og mere afslappende. Folk står på rulleskøjter, skateboard, cykler, jogger og går ture, og på det store græsareal hænger man ud, drikker øl, mediterer, læser, øver trompet eller hvad som helst. Nogle er gået sammen om biavl og om at lave en stor køkkenhave, som beboere tæt på passer. Det varer nok ikke evigt, måske kun få år, før denne bydel er blevet så moderniseret efter alle kunstens - og kapitalismens - regler, at den taber præcis det, som er så fristende nu. For Berlin er jo en by, der altid er i bevægelse, og first movers skal altid videre.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser