IMG_3078.JPG
Storbyferie

10 steder du skal opleve i Berlin

Google Map...
Berlin

Berlin er hovedstad i Tyskland og er en af landets 16 delstater. 

Befolkningstal: Ca. 3,5 mio.

Areal: Hele Tyskland er ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin 

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Metropolen Berlin har mange flotte pladser, et rigt kulturliv med både museer og koncerter.

Mere information:

Turistinformation: Berlin

Turistinformation: Tyskland

Rejs til Tyskland med Riis Rejser:

Se rejserne med Riis Rejser her

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - jul i Berlin

Start med at få overblikket

Det 365 meter høje symbol for DDR, tv-tårnet på Alexanderplatz, kan du se uanset hvor end du befinder dig i byen og fra toppen får du også en fin udsigt over hele Berlin og dens mange bydele. Historien om Tv-tårnet er tæt forbundet med Berlin delt i to. Tårnet, der stod færdig i 1969 i det tidligere Østberlin, blev ikke bare et tv-tårn, men et politisk symbol på storhed og styrke mod vesten.

Udsigt til Strasse des 17. Juni

Fra toppen er der en imponerende udsigt til den verdensberømte allé Unter den Linden og Berlins smukke varetegn Brandenburger Tor. I det fjerne ses også Strasse des 17. Juni og byens grønne åndehul Tiergarten. Frem for alt så er der fra Tv-tårnet udsigt til en hel hovedstad klædt i julepynt, så selvom det er mørkt, koldt og gråt i vejret, er der lys overalt.

Gå til Brandenburger Tor

Det er en smuk gåtur fra Tv-tårnet og ned til Brandenburger Tor og der er masser af attraktioner undervejs. Tag også gerne en sejltur på floden Spree, der går gennem Berlin, hvis du trænger til at hvile benene. Bådene sejler fra domkirken.
Opera i Berlin

Brandenburger Tor - Berlins varetegn

Et af de mest populære steder i hele Berlin og noget alle turister skal se på rejsen er hele byens varetegn, Brandenburger Tor. Den 26 meter høje og 60 meter brede port er den bedst bevaret af i alt tre tilbagestående byporte. Berlinmuren passerede tæt vest om Brandenburger Tor, hvorfor byporten også blev et symbol på frihed, da muren faldt i 1989. Den står på "Parizer Platz" for enden af de to berømte hovedgader "Unter den Linden" og "Strasse des 17. Juni". Pladsen er i dag flydt med gøgl og underholdning – også i december.
Brandenburger Tor

Denkmal für die ermordeten Juden Europas

I det centrale Berlin og få hundrede meter fra Brandenburger Tor besøger vi en anden af Berlin store historiske monumenter - das Denkmal für die ermordeten Juden Europas. Monumentet symboliserer Holocaust og er til minde om de ca. seks mio. jøder, der mistede livet under 2. Verdenskrig.

Berlinmuren og East Side Gallery

East Side Gallery er en 1.316 meter lang rest af Berlinmuren, der går langs med floden Spree. Der er 106 forskellige motiver malet af 118 kunstner fra 21 lande. Alle malerier symboliserer på hver sin måde frihed og et af de mest omtalte og fotograferede er "Dødens kys", hvor Sovjet lederen Brezhnev og DDR leder Honecker kysser hinaden.
Vil du se mere Berlinmur, så kan Bernauer Strasse og Gedenkstätte Berliner Mauer anbefales.

Fotostop ved Check Point Charlie

Hvis du gerne vil opleve en af Berlins gamle grænseovergange, så er Check Point Charlie stedet. Her står et par soldater og lader som om de tjekker pas og om du har sine rejsepapirer i orden. Det er selvfølgelig bare for sjovt og for en Euro kan du få et billede sammen med dem.

Moderne Potzdammer Platz

Berlins moderne bydel og finansielle centrum ved Potsdammer Platz byder på glasfacader over de store indkøbscentre og arkitektegnede skyskraber, der sig over hovederne på dig. Det er en stor kontrast til det gamle og historiske Berlin, men også det mest iøjnefaldende bevis på, at tyskernes hovedstad har meget at byde på. Udsmykningen er utrolig og uanset hvor man kigger hen kan man kun blive imponeret. Her er utrolig smukt og lyset er en skøn kontrast til det mørke og kolde decembervejr.

De bedste julemarkeder

Der er flere end 50 julemarkeder i Berlin, og et af de mest besøgte er på byens smukkeste plads, Gendarmenmarkt, der ligger ved kirkerne Französischer Dom og Deutscher Dom, samt Berlins koncerthus. Selvom der er mest hyggeligt på Gendarmenmarkt om aftenen, kan det også anbefales at besøge dette julemarked om dagen, for der er virkelig mange mennesker om aftenen uanset ugedag. Markedet byder på underholdning, mad fra hele Europas og masser af boder.

Jul på Kurfürstendamm – Ku´damm

Berlins uendelige shoppinggade, hvor du også finde shoppingcentret KaDeWe, har selvfølgelig også sit eget julemarked. Det er mindre end Gendarmenmarkt men bestemt også hyggeligt. Så der er julemarkder for en hver smag. Fælles for dem alle er den gode stemning – msåke fordi kulden gør, at man sagtens kan drikke et ekstra glad Glühwein – gløgg.

Berlin er suveræn

Berlin er ikke bare Tysklands smukke og historiske hovedstad. Det er også en by danskerne i den grad har taget til sig og som vi besøger med lige så stor fornøjelse som London og Paris både fordi byen har meget at byde på, men nok også fordi det er så let at tage sig hertil. 

I bus eller kør-selv

En bustur er komfortabel, fordi der er guide med undervejs. Du sidder godt, og der er god plads til benene. Du serviceres hele vejen og der er sørget for alt på destinationen. Busferie er med andre ord utroligt afslappende og så er det dejligt at have guide med som kan fortælle, om alt det vi ser undervejs. I egen bil har du friheden og fleksibiliteten, men skal til gengæld sørge for alt selv.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser