IMG_6887.JPG

Historiske Side i Tyrkiet er mere end ihærdige gadesælgere

Side - en imponerende, gammel by

Man fornemmer klart den gamle hovedgade, byporten og det imponerende og forholdsvis velbevarede amfiteater med plads til 17.000 tilskuere fra det 2. århundrede. Det gjorde Side til en vigtig handels- og kulturby med både gladiatorer, købmænd og pirater. Ikke langt fra amfiteatret ligger en gammel romersk agora og ruinerne af et bibliotek. Sides museum finder man i de gamle romerske badeanlæg og her er også romerske sarkofager, søjler og skulpturer, der er fundet under de seneste års mange udgravninger. Smid en liter vand i rygsækken og gå en tur rundt mellem sarkofager og gamle romerske søljer - det er meget fascinerende.

Strande og vandsport

Side har over fem kilometer sandstrand, der fordeler sig omkring den halvø, hvor den gamle bydel ligger. Hotellerne ligger på begge sider og der er god mulighed for både at solbade og dyrke alverdens former for vandsport.

Shopping og restauranter

Den gamle bydel af Side består også af smalle gader fyldt butikker og boder, hvorfra der sælges alt fra krydderier, lædervarer og billige piratkopier. Langs vandet ligger restauranterne side om side, og her kan man nyde den gode mad sammen med den skønne udsigt ud over Middelhavet. Vil man lidt uden for byen, kan man besøge det smukke vandfald Manavgat-vandfaldet ca. fem km fra byen. Der kører både busser og taxi - og sidstnævnte er meget billigt.

Manavgat vandfaldet - lille hyggeligt sted

Manavgat vandfaldet er hverken storslået eller brusende, men det er et hyggeligt lille sted med boder og restauranter, hvor man kan tage på et par timers udflugt. Der sidder flere ældre damer og bager pandekager og de smager godt sammen med et glas tyrkisk te med masser af sukker. Vil man lidt væk fra det turistede sted, kan man gå en tur op langs floden.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser