257 DSC03075.JPG

Julehygge i Helsingborg

Google Map...
Sverige

Hovedstaden i Sverige er Stockholm.

Befolkningstal: Ca. 10 mio.

Areal: Ca. 447.435 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 523 km til Stockholm

Mest besøgte attraktion: Stockholm med bl.a. slotte, den gamle by og Vasa-skibet, men Sverige er også et land med en natur man dyrker aktiv ferie i som skiløb, vandring, kano- og kajakture, cykling m.m. 

Mere information:

Turistinformation: Sverige

På indkøb i Helsingborg

Det er nemt at tage til Helsingborg for at juleshoppe i denne gamle og traditionelle handelsby der er meget overskuelig. Primært fordi byen emmer af gode specialbutikker inden for et meget begrænset område - det hele er i gå afstand - men også fordi du får rigtigt meget for den danske krone sammenlignet med den svenske, som p.t. er ca. 25 % mindre værd end den danske. Og så har julestemningen for længst indfundet sig på byens strøg. Der findes forskellige typer af shopping. Cityshopping tilbyder en blanding af små og store butikker i et herligt bymiljø på den ældste gågade i Sverige. I udkanten af Helsingborg ligger Väla butikscenter med indendørs shopping i kendte kædebutikker og store, omkringliggende varehuse såsom Ikea, Coop og Biltema m.fl. Du kan også gå efter specialbutikkerne i centrum og det er naturligvis uoverkommeligt at nævne alle byens butikker, men her er nævnt lidt til inspiration.

Zoegas Café & Butik

Svenskerne elsker kaffe - stærk kaffe. Indenfor snurrer kaffemøllerne i udstillingsvinduet som de har gjort lige siden 1931. Hele indretningen har stået urørt siden. Diske m.v. i mahogni, marmorgulv, skønne messingdetaljer, blanke kaffemøller og et loft med fantastiske loftsmalerier. Giv dig tid til at nyde en kop friskmalet kaffe i caféen. Dette er en perle for alle kaffeelskere.

Zgander

Zgander er Helsingborgs hotteste herremodebutik og er blevet udnævnt til årets modebutik for mænd flere år i træk. Her finder du tøj, der er så trendy, at kun en håndfuld butikker i hele Skandinavien må sælge det. Dygtigt og venligt personale, som hjælper dig med at finde det rette tøj til enhver lejlighed. Kendt blandt mange danskere.

Pistachia

For dig der elsker alle søde sager, er det som at komme til Eldorado at træde ind i denne lyse butik, hvor personalet er klædt i lyse pastelfarver. Her kan du få kager, chokolade, juicer og nyristede nødder af alle slags. Pistachia har mange spændende ting at tilbyde inden for "den søde tand". Udvalget strækker sig fra det svenske til alle slags godter fra Mellemøsten. Har du ikke allerede købt mandelgaven, kan du med garanti finde den her.

Frokost på Ebbas Fik

Blandt byens mange spisehuse er "Ebbas Fik" et sjovt sted at prøve. Det er en charmerende café, der er indrettet i bedste 1950’er-stil med benzinpumpe ved disken, jukeboks, salonmøbler og billeder m.v. af poppens konger fra halvtredserne. Og så er maden fremragende, portionerne store, og bestemt til en overkommelig pris. Prøv f.eks. Elvis-burgeren, efter "Kongens" egen opskrift eller en omgang rejer på en salatbund. Du bliver ikke skuffet.

Julemarked på Frederiksdal

Prøv også det prægtige julemarked på Fredriksdal, byens frilandsmuseum, der ligger midt i storbyen som en åben oase med landsby, pryd- og køkkenhaver. Frederiksdal julemarked holdes over tre dage (fredag-søndag) hvert år den 2. advent og er noget af et tilløbsstykke. I det fine bykvarter, i gamle hytter og på genopførte gårde, ude og inde, bydes på et utal af smukke juleting, god julemad, lækre julegodter, kunsthåndværk og hjemmesløjd. Her oplever du et markedsmylder omkring små boder, en julepyntet herregård, julehygge på Lillarydsgården, gløgg og peberkager samt dans om juletræet og meget, meget mere. Synd at her kun er julemarked én gang om året.

Julebord hos Blommeröd Gästehus

I Höör ved Ringsjön midt i Skåne kan du stikke kniv og gaffel i et af Skånes bedste juleborde - som faktisk er dansk! Det er Vicke Sörensen, datter af den legendariske, nu afdøde Erik Philip-Sørensen, stifter af vagtselskabet Securitas, som byder velkommen til et veldækkede julebord på Blommeröd Gästehus. Her er naturligvis tjenere som skænker for dig - men maden må du selv hente nede i køkkenet, hvor det er Vicke selv, der står ved gryderne. At du selv skal op og ned ad trapperne for at hente maden, gør det hele meget mere uformelt og hyggeligt - og så kan Vicke forklare, hvad der er på de fyldte fade, skåle og varme pander. Fiskefileterne er ubeskriveligt gode, serveret med hjemmelavet remoulade. Andre gæster nåede vist ikke længere end til netop fiskefileten - så god er den. Men her er naturligvis sild i flere udgaver, østersølaks - kogt, røget og graved - lun leverpostej med bacon og champignon, krabbesalt, "mors egne" fiskefrikadeller, chicken coronation, kylling med hvidløg og karry, æbleflæsk, stegt and, frikadeller, ost og ris á la mande.

Blommeröds Arabstutteri

Udover sin madkunst ligger Vickes store interesse i Blommeröds Arabstutteri, som er Nordens største stutteri for araberheste.  Det er Viches mand, Niels Dreyer, der står for hesteopdrættet, og han fortæller om hvorledes disse heste indgår som samleobjekter for Mellemøstens rigmænd, der ikke selv har så fin en succes med opdræt. De fineste heste tilrides ikke, men indgår i hestesamlingen - akkurat som en filatelist samler på kostbare frimærker.
NB! Butikker, Frederiksdal og Blommeröd ligger her også efter julehandlen.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser