505 IMG_4733.JPG

Vandreferie på Gran Canaria (3/3), De Kanariske Øer

Google Map...

De Kanariske Øer hører til Spanien og ø-gruppen består at øerne Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro samt Fuerteventura. Hovedbyerne er Las Palmas de Gran Canaria og Santa Cruz på Tenerife.

Befolkningstal: Ca. 0,4 mio.

Areal: Ca. 7.447 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 3.756  km.

Tidsforskel: 1 time efter

Mest besøgte attraktioner: Badestrande og vandreture i bjergene

Mere information:

Rejsebureau: Vagabond Tours

Turistinfo: Spanien

Turistinfo: De Kanariske Øer

En luftig vandring fra Tamadaba-skoven til Puerto de las Nieves

Tamadaba-skoven, der ligger 1.202 moh, er Gran Canarias største uberørte naturreservat, der får lov til at passe sig selv. Det er en skov med mange forskellige træsorter og med lav og mos hængende ned fra grenene - der vidner om stor fugtighed og ren luft.
Fra udsigtspunkter kan vi se ned over Gran Canarias nordlige del med byen Galdar og til den anden side Europas højeste kystklippe - Roque Faneque - der hæver sig 1.008 moh.

Ned ad klippesiden

Men snart begynder nedstigningen ad en smal sti, der nærmest hænger på klippesiden.
Denne luftige vandring er måske ikke noget for folk med højdeskræk - men udsigterne både mod kysten og ind i landet er betagende.
Vi stopper på en tidligere tærskeplads, hvor man i gamle dage slog avnerne af kornet som så blæste væk med vinden. Men i dag er her ingen vind, så vi kan nyde vores picnic og lade os gennemvarme af solen.
Men vi får ikke lov at hvile så længe for dagens rute er lang. Det får vi vished for, da vi fra et udsigtspunkt kan se de hvide bygninger i Puerto de las Nieves, der er havnebyen til Agate, langt under os.

Lang nedstigning mod mod Puerto de las Nieves

Vi får arbejdet os længere og længere ned ad bjerget forbi forskellige kaktusser og er efter nogle timer fremme ved vores næste hotel Roca Negra Hotel & Spa.

Hotellet ligger højt på et klippefremspring godt et par hundrede meter fra havet og ca. en kilometer fra selve havnebyen. 
Efter den seks timers lange vandretur sparer vi denne aften på kræfterne og spadserer ikke ind til byen, men spiser en udmærket aftenbuffet på hotellets restaurant.

Gennem kløften fra Fagagesto til San Pedro

Vi har allerede nået vandreferiens sidste vandredag og køres på ca. 45 minutter til vandreturens startpunkt ved Fagagesto. 
Foran os ligger nedgangen til en frodig dal, hvor bevoksningen er så tæt, at vi efter et øjeblik ikke kan se de forangående. 
Og nedad går det mellem blomstrende buske og i en duft af krydderurter. Her er bl.a. vild timiam, lavendel m.m. - og ikke mindst fløjt fra et utal af forskellige fugle. Men fuglene er svære at få øje på i den tætte bevoksning.
Højt over os på den ene bjergside hænger byen El Hornillo, som en lille hvid fuglerede.

Vinsmagning og lokale specialiteter

Efter ca. 600 højdemeter ned gennem slugten når vi landsbyen San Pedro, der ligger i hjertet af Agaete-dalen. 
Her har vi uden for det oprindelige program tilmeldt os en rundvisning på Bodega los Berrazles, der både har frugtplantager, dyrker kaffe og fremstiller vin. 
Og her slutter vi dages udflugt med at smage på stedets forskellige specialiteter.

Puerto de las Nieves og Agaete

Samme eftermiddag er der tid til at se nærmere på Puerto de las Nieves og ved havet - neden for hotellet - ligger nogle naturskabte havbassiner, som man kan bade i. 
Strandpromenaden på godt en kilometer leder os ind til havnen, hvor der findes en lille købmandshandel og hvorfra færgen til Tenerife sejler.
Vil man til stedets hovedby Agaete skal man spadsere yderligere godt en kilometer. Her kan man udover byens kirke også besøge en botanisk have - Huerto de las Flores - samt et museum - La Rama - der handler om den store folkefest af samme navn. 
Havnefronten består mest af hyggelige restauranter med en kulsort lavastrand neden for. Og her spiser vi udmærket afskedsmiddag på restaurant Ragu.