Udflugt fra den spansk/portugisiske grænse

 

Escalhao - den afslappede landsby

Første stop på turen i land er den lille landsby Escalhao. I udflugten er indlagt et besøg på byens kunstmuseum, men man kan også gå sig en tur i byens smalle gader og måske få sig en kop kaffe på den lokale cafe. 
Tiden har nærmest stået stille igennem århundreder i den lille by, og man fornemmer tydeligt den meget afslappede stemning, de lokale tydeligvis nyder i fulde drag. 
Området omkring Escalhao er et populært sted blandt storke, hvilket man hurtigt kan konstatere ved et blik på den lokale kirke. Et storkepar har nemlig slået rede i kirketårnet. 

 

Den befæstede by fra 1200 tallet

Højdepunktet på dagens tur er den befæstede by Castelo Rodrigo, der troner på en 820 m høj klippetop i det ellers meget flade landskab. 
Området omkring byen har været beboet i adskillige århundreder, og af adskillige forskellige befolkningsgrupper, heriblandt romerne og maurerne.
Det menes at den befæstede del af byen blev anlagt af Alfonso IX af León, og overdraget til grev Rodrigo Gonzalez de Girón, der navngav fæstningsbyen efter sig selv. Ved freden i Alcanices, i 1297 blev store dele af området omkring Castelo Rodrigo, samt borgen selv, overdraget til det portugisiske kongehus. 

 

Castilo Rodrigos placering, med Spanien mod øst og Douro dalen mod nord, har betydet at der gennem tiden har været mange stridigheder om byen. Det ser man også på flere af de gamle ruiner på byens højeste punkt. Blandt andet kan man se ruinerne af guvenør Cristóvão de Moras palads, der blev brændt ned af lokalbefolkningen, under et oprør d. 10 december 1640. 
Byen er dog ret stille og fredelig i dag, kun forstyrret af lyden af klingende vinglas, når gæster i byen prøvesmager den lokale Castelo Rodrigo vin.

 

Aftenhygge og god mad

Efter en hyggelig eftermiddag på den spansk/portugisiske grænse er det blevet tid til at vende tilbage til skibet, hvor et lækkert aftensmåltid venter på os. 
Inden vi sætter os til spisebordet bliver vi budt velkommen ombord af kaptajnen og vi bliver præsenteret for skibets besætning, inden der skåles i lokale velkomstdrinks. Herligt.
Maden ombord på Infante dom Henrique er et skønt mix af det franske køkken og lokale portugisiske retter, der både mætter og smager. Man kommer ikke til at gå sulten i seng ombord på det her skib!