107 IMG_3768.jpg
Charterferie i

Puerto de la Cruz og omegn på Tenerife

Google Map...
Spanien - De Kanariske Øer

De Kanariske Øer hører til Spanien og ø-gruppen består at øerne Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro samt Fuerteventura. Hovedbyerne er Las Palmas de Gran Canaria og Santa Cruz på Tenerife.

Befolkningstal: Ca. 0,4 mio.

Areal: Ca. 7.447 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 3.756  km.

Mest besøgte attraktioner: Badestrande og vandreture i bjergene

Mere information:

Rejsebureau: TUI

Turistinfo: Spanien

Turistinfo: De Kanariske Øer

Puerto de la Cruz

Vejret er ustabilt i vinterhalvåret og den ene byge afløser den næste mellem få solstrejf. Vi kan fra altanen følge regnbuens bevægelse efterhånden som den kommer nærmere og nærmere for til sidst helt at forsvinde. Når solen kikker frem går der ikke lang tid før paragliderne hænger i luften for at fange vindens opdrift fra hotellerne langs kysten.
I begyndelsen af 1900-tallet var Puerto de la Cruz blot et lille fiskerleje som betjente "storbyen" La Orotava, der blot ligger fem km. længere oppe på siden af vulkanen Teide i den store Orotava-dal. Men så kom turisterne for at nyde det forårsagtige vejr og byen udviklede sig til det populæreste ferieparadis på nordsiden af Tenerife. I dag er gaderne altid fyldt af turister og lokale som nyder denne del af Tenerife med at shoppe, promenere, spise eller solbade ved poolen eller på de sortsandede strande. I 1927 besøgte den berømte engelske forfatter Agatha Christie byen sammen med sin datter for igen at komme til kræfter efter en personlig krise. I det milde klima genvandt hun sine kræfter og kunne fortsætte sit forfatterskab. Til minde om Agatha Christie afholder byen hvert år en festival i begyndelsen af juni.

Omkring havnen

Apartamentos Bellavista ligger ca. 1,5 km. uden for centrum og er man gående til og fra byen, må man regne med at skulle ned og op ad adskillige lange trappeafsnit. Man skal faktisk være godt gående for at bo i disse hotellejligheder. Udover den dramatiske kyst byder Puerto de la Cruz på et par populære, kulsorte sandstrande både i og lidt vest for centrum. 
Byen har gode indkøbsmuligheder (også i nærheden af hotellejlighederne) i store shoppingscentre og i små specialforretninger, her er skyggefulde pladser med caféer, mange gode restauranter og et par interessante kirker.
Puerto de la Cruz har bibeholdt traditionen med at have træbalkoner udvendigt på husene, som man havde det i kolonitiden i 1600-tallet - og det pynter i bybilledet.

Forsvarsanlæg var nødvendige

Ved den lille fiskerihavn ses et af byens forsvarsanlæg og lidt vest for centrum kan man ad den blomsterdekorerede strandpromenaden spadsere ud til resterne af en anden fæstning Castillo San Filipe, en lille fem-kantet bygning, der i dag huser et museum. Indtil den spanske erobring af De Kanariske Øer i 1496-tallet var Tenerife befolket af Guancherne og inddelt i ni forskellige kongeriger, som indtil da havde kæmpet hårdt for at forsvare øerne. Efter den spanske erobring var øerne et yndet mål for pirater og andre lande som var interesseret i at tilegne sig disse vigtige øer - den sidste udpost før Amerika. I 1797 blev et af de vigtigste slag udkæmpet mod de angribende englændere. Admiral Nelson forsøgte at indtage Santa Cruz med sin flåde, men blev slået af general Gutierrez og Nilsson mistede ved dette slag sin ene arm. Så forsvarsanlæg var nødvendige.

Kystvandring til Café Vista Paraiso

Vi har valgt at bo i Puerto de la Cruz fordi byen er et godt udgangspunkt for flere interessante vandreture bla. i Orotava-dalen. Men denne dag, hvor vejret fortsat er ustabilt, spadserer vi i stedet mod øst langs den spektakulære kyststrækning. Fra byen går vi via Mirador de la Paz, hvorfra der er en fin udsigt ud over byen, og forbi vores hotel og følger kystvejen og kommer snart ind i bananplantagerne. Vi krydser et lille flodleje Barranco de la Arena og når frem til Playa del Bollullo. Denne kulsorte sandstrand ligger ganske isoleret og herfra har vi en god udsigt til klippekysten på den anden side. 
Fremme ved skiltet som peger op til Café Vista Paraiso går det opad. Det er en ret stejl opstigning på ca. 350 højdemeter som først foregår på trappetrin, men senere på en smal sti mellem mange kaktus og andre planter. Men anstrengelserne lønner sig, for oppe ved caféen er udsigten betagende. Herfra er der kun nogle få hundrede meter op til landevejen hvorfra man kan vælge at tage med bus tilbage. Vi vælger dog at spadsere de ca. 7 km tilbage og ser mange smukke træer undervejs.
Da vi atter er til tilbage ved byen kommer vi forbi den botaniske have, som byder på et hav af forskellige træer og planter.

Loro Parque - en zoologisk have ud over det sædvanlige

Fra centrum af Puerto de la Cruz kører et lille bytog ud til en af verdens største samling af papegøjer - Loro Parque - der siden grundlæggelsen i 1972 har udviklet sig fra fuglepark til en af verdens mest velholdte dyre- og forlystelsesparker. Her kommer vi tæt på gorillaer, chimpanser og mange andre aber. Vi overværer et show med søløver samt et delfinshow, hvor de intelligente dyr springer ud af vandet på forskellig vis. Helt fantastisk er det at se en lille pige blive trukket i en båd af en delfin, mens tre andre delfiner springer højt op bag hende - uden at hun får så meget som en dråbe vand på sig. Gad vide hvad den lille pige har tænkt?

Kom helt tæt på dyrene

Mellem de forskellige shows, der også omfatter et meget flot spækhuggershow og papegøjekunster, kan man betragte mange af de andre dyr som f.eks. hvide tigere, sorte pantere, kæmpe landskildpadder eller besøge akvarierne som også omfatter en hajtunnel, hvor man går neden under vandet og kan se hajer, rokker og andre fisk svømme over hovederne på én.
Vi kommer ind i en megastor fuglevoliere Katandra Treetops og en trappe leder os op mellem trækronerne, hvor fuglene holder til. Her er papegøjer, parakitter og undulater i smukke farver - og de lader sig ikke skræmme, så vi kommer ganske tæt på de smukke fugle. En oplevelse man ikke skal snyde sig for.
I Pingvinariumet står vi på et rullebånd som tager os rundt om et isbjerg, hvor mange pingviner svømmer rundt i vandet eller står på parade i deres "habitter".
Her er fritgående flamingoer og traner og meget, meget mere. Kort sagt kan Loro Parque anbefales til hele familien.

Vandretur ved Aguamansa

Vi har taget den lokale bus op til Aguamansa i Orotava-dalen. Det var gråvejr, da vi tog fra Purto de la Cruz, men tørt. I Aguamansa regner det, så regntøjet kommer frem. Vi spadserer bag fiskeopdrættet og følger skiltningen op gennem skoven til La Caldera - en lavning i skoven fra en tidligere vulkansk aktivitet - der nu er indrettet som picnic-sted med legeplads og toiletfaciliteter. Vi fortsætter opad gennem den ukendte skov og håber på opklaring, men i stedet tiltager regnbygerne. Faktisk går vi rundt i en våd sky! Der er noget troldsk ved at spadsere her alene i halvmørke mellem mosbegroede træer og dyngvådt lav som hænger i træernes grene.
Ved Chimoche møder vi et ældre tysk par som sidder i læ for regnen under et halvtag. Selv om vejret ikke er godt, har de alligevel taget en taxa herop for at spadsere ad skovvejen tilbage - bare for at komme ud at røre sig. Friskt gjort.
Efter at have fået lidt at spise, beslutter vi os for også at vandre tilbage ad skovvejen, da der ikke synes at ske nogen opklaring denne dag. Da vi er godt nede ved La Caldera igen, er en vandregruppe på vej op. Er der noget om, at der ikke findes dårligt vejr - men at man faktisk godt kan være ude i alt slags vejr, blot man har tøjet til det?

La Orotava - et levende open air museum

Fra Puerto de la Cruz går de lokale busser flere gange i times op til La Orotava. Byen, der blev grundlagt i 1506, er som et levende museum og er iflg. eksperter blandt de smukkeste byer i Spanien og er med dens historie erklæret som "Monument of National Historical and Artistic interest". 
Det er da også en sand nydelse at spadsere rundt i byens smalle og stejle gader flankeret med huse helt tilbage fra 1600-tallet.

Huset med balkonerne

Casa de los Balcones fra 1632 er et storslået eksempel på De Kanariske Øers kolonitids-arkitektur. Inde i gården ses fantastiske balkoner udskåret i træ med de fineste mønstre. Desuden er her al slags håndarbejde som broderede duge, keramik, flettede kurve og hjemmelavede delikatesser m.v. som vi kan købe.

Flere kirker

I byens store barokkirke Iglesia de la Concepcion fra 1767, søger vi i ly for den næste regnbyge. En sjov detalje er de figurer som hænger udvendigt oppe under taget og leder regnvandet herfra ud gennem munden og ned på os. I kirkerummet er her mange fine kunstværker og ikke mindst nogle smukke loftsmalerier under kirkens kuppel. 
Dette er blot en af de mange kirker, som pryder La Orotava.  

Et par gode restauranter i Puerto de la Cruz

I Apartamentos Bellavista kan man selv lave mad i lejlighederne, men her findes også en restaurant, hvor man kan købe sig til en ordinær buffet til rimelige penge, men den er ikke særlig kulinarisk. Når der nu findes så mange gode restauranter i Puerto de la Cruz, så prøv i stedet det og få mere kvalitet for pengene. Vi kan her anbefale et par stykker:
Restaurante Herreria i Calle Cologan 7 indrettet i et af byens ældste huse som tidligere husede smeden som skoede hestene. Her kan vi vælge fra det typiske kanariske køkken eller noget mere internationalt. Hvad med rejer på avokado, grillede svampe og supermør oksefilet i rouqefort-sauce?
Restaurante Regulo i Calle Perez Zamora er indrettet i en 1700-talsbygning med en smuk overdækket patio, hvor vi ledsages op ad trappen til første sal og får serveret fremragende mad. Hvad med skaldyrssuppe med rejser og muslinger efterfulgt af traditionel kanin i skøn sauce - serveret af en hurtig og munter tjener? 
God mad hører også til en god ferie.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser