930 IMG_3185.JPG
Rundrejse til

O Cebreiro - en højtliggende landsby på Caminoen

Google Map...
Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Spanien

Et højdepunkt på pilgrimsruten

Men vi er heldige i dag, for vejret er skiftet til det skønneste solskin - og dermed har vi en pragtfuld udsigt ud over bjergene. Højen over byen er dækket med nøgne jomfruer (her taler vi om blomster!) og herfra har vi den flotteste udsigt ud over byen og det omkringliggende landskab.

Gamle stenhuse i O Cebreiro

Gennem O Cebreiro løber en enkelt stenlagt gade omgivet af stenhuse - større er byen ikke. Nogle af husene er refugier/vandrerhjem for pilgrimsvandrerne og flere har også restauranter, hvor vi kan indtage frokosten. De mest interessante huse er nogle ovale stenbygninger med stråtag og uden vinduer - de såkaldte pallozas - hvor mennesker og dyr har boet under samme tag. Dyrene hjalp således med til at man kunne holde varmen i husene. Disse huse formodes at være omkring 1.000 år gamle, men byggestilen stammer helt tilbage fra keltisk tid (1.000 år f.Kr. og indtil romerne kom 300 år f.Kr.) I et af de runde stenhuse er indrettet et lille lokalhistorisk museum.                          

Legenden om den hellige gral i Galicien

I den ene ende af O Cebreiro ligger kirken Santa Maria Real fra 800-tallet og er dermed den ældste kirke på Pilgrimsruten. Kirkens klokker kimede, når tågen havde lagt sig på bjerget, så pilgrimsvandrene kunne finde vej. Her skete der et mirakel i 1300-tallet, da bonden John Santin trodsede snestormen og kæmpede sig gennem snemasserne frem til kirken for at overvære messen. En ikke særligt troende munk, der skulle afholde messen, så på ham med forundret blik og spurgte ham, hvorfor han dog vovede sig ud i dette uvejr for blot at modtage en smule brød og lidt vin. I selvsamme øjeblik blev nadverbrødet forvandlet til kød og altervinen blev til blod. Var det guds vrede som kom til udtryk? 
Galiciens hellige gral - et lille drikkebæger - ses opbevaret i kirken.
Efter frokosten fortsætter vi videre mod byen Astorga med bl.a. Gaudis bispepalads, som ingen ville bo i.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser