IMG_4775.jpg

Lanzarote – nordlig rundtur med fantastiske oplevelser

Google Map...
Spanien, De Kanariske Øer - Lanzarote

Lanzarote er den østligst beliggende af De Kanariske Øer og ligger kun 150 km fra Afrikas kyst og Sahara. Det varme klima på 20-28 grader året rundt har gennem årene tiltrukket mange turister, men modsat både Gran Canaria og Tenerife, har øen ikke givet afkald på sit særpræg. De Kanariske Øer hører til Spanien og ø-gruppen består af øerne Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro samt Fuerteventura. 

Befolkningstal: Ca. 0,4 mio.

Areal: Ca. 7.447 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 3.756  km.

Tidsforskel: 1 time efter

Mest besøgte attraktioner: Famara stranden, Mirador del Río, Acuario de Lanzarote, Cueva de los Verde, Fundación César Manriques, Jardín de Cactus.

Mere information:

Rejsebureau: Club la Santa

Turistinfo: Spanien

Turistinfo: De Kanariske Øer

Se det fulde Tv-program (classic): Anne-Vibeke Rejser - Lanzarote 

Er du til aktiv ferie kan vi anbefale, at du kombinerer din tur med et ophold på Club La Santa.

César Manriques ses overalt

Der er ingen reklamesøjler, ingen store feriekomplekser eller højhuse. Det skyldes primært den lokale helt César Manrique, der i 1968 kom tilbage til Lanzarote – 48 år gammel. Han brugte resten af sit liv på at være fortaler for vedligeholdelse af traditioner og miljøvenlig turisme. Der blev bl.a. sat nøje grænser for højde på hus og valg af farver. Over alt på øen kan man også se hans specielle kunstværker, der alle tager udgangspunkt i naturen. César Manrique døde i 1992 – 73 år gammel.

Antikke Tequise og søndagsmarked

Flere byer på Lanzarote er absolut et besøg værd. I den nordlige del af øen ligger Tequise, der fungerede som øens hovedstad frem til og med 1852. Hævet over byen ligger borgen Santa Bárbara. Tequise er en velbevaret by med brolagte gader og velbevarede huse. Speciel kirken Iglesia de San Miguel er et samlingspunkt. Det er det lokale søndagsmarked også.

Markedet er en skøn oplevelse

Markedet er en skøn oplevelse og hvis man også ønsker lidt at spise, kan man finde specialiteter fra andre dele af verden. Det er også her man kan købe lokalt håndværk, smykker og tøj.

Famara stranden – Lanzarotes smukkeste strand

Landskaber omkring Tequise består af vidstrakte øde sletter, hvor vinden virkelig kan få fart. Der cykles utrolig meget på øen, men det kræver kræfter og vilje. Det gør det også hvis man vil prøve kræfter med havet. Den to kilometer lange Famara strand er et af de mest dramatiske steder på Lanzarote. Det ligger nord for Lanzarote og kan sagtens nås på cykel. Stranden går for at være den mest fantastiske på hele øen – en ting er sikkert - udsigten er ubeskrivelig.

 

I de brusende bølger

I de brusende bølger er der masser af aktiviteter, men det er helt sikkert folk, der har prøvet det før. Her mærkes naturens kræfter for fuld styrke. Famara stranden er ikke en strand man solbader på. Det blæser ganske enkelt for meget de fleste dage. 

Området er enestående til aktiviteter på vandet eller på stranden. 

Mirador del Río fantastisk udsigtspunkt

Fortsætter man videre mod nord kommer man gennem den smukke palmeby Haría. Husk at stoppe på vej ned til byen, der er en fantastisk udsigt. Herfra kan man fortsætte til udsigtspunktet Mirador del Río, der ligger helt oppe på nordspidsen af øen. Her har César Manrique igen været på spil. Det første man møder er en høj stenmur, der skærmer af for udsigten. Hvis man vil spare entré gebyret kan man gå et par hundrede meter ned af vejen. Det giver ikke helt den samme udsigt, men tæt på.

Udsigt ud over Chinijo øgruppen

Først når man er gået igennem konstruktionen af slangeformede gange, kommer man frem til selve udsigtspunktet. Og det overraskelsesmoment, som César Manrique var ude efter, virker. Der er en ubeskrivelig udsigt ud over Chinijo øgruppen.

Besøg også

Acuario de Lanzarote – største akvarium på De Kanariske Øer
Cueva de los Verde – guidet tur i grotte
Fundación César Manriques – vulkanske huler
Jameos de Aqua – vulkansø og grotter
Jardín de Cactus – 1400 forskellige kaktusarter
Arrecife - hovedbyen