Spanien_Riis_Madrid_lowres_2018_foto_Rasmus_Schoenning-15.jpg
Storbyferie

Madrid - Spaniens absolutte centrum

Google Map...
Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Spanien

Oplev Madrid 

Oplev Madrid - Spaniens smukke hovedstad

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.

På tur rundt i Madrid

Madrid er en stor by, og det betyder selvfølgelig også, at der er mange spændende steder at se og opleve. Er du på egen hånd, kan du med fordel tage med offentlig transport rundt til de forskellige seværdigheder, og bor du centralt, kan du snildt komme rundt til mange af stederne til fods.
Et af stederne, der kræver lidt transport, er Plaza de Espania med monumentet for forfatteren Miguel de Cervantes (1547–1616), der i 1605 skrev romanen Don Quijote, der gør grin med de fine adelsmænd. Ved monumentet ses de udødeliggjorte figurer Don Quijote på sin Rosinante - et øg af en hest - sammen med sin tro følgesvend Sancho Panza ridende på sit æsel. 

Kongeslottet i Madrid

Campo del Moro, som er en del af den offentlige park, knytter sig til kongeslottet i Madrid og kongeslottet er i sig selv en seværdighed, der kræver, at du sætter lidt tid af. Palacio Real er det ypperste eksempel på, at monarkerne har levet i overdådig luksus. Alt i alt har slottet hele 2800 værelser, og selvom du som besøgende turist, kun får adgang til en brøkdel af værelserne, er de offentligt tilgængelige arealer meget imponerende. Alt er pompøst og spækket med grandiøs udsmykning. Ved siden af Palacio Real finder du også den store katedral, der helt sikkert også er et besøg værd.Kongeslottet Madrid

Madrids tyrefægterarena

Et andet arkitektonisk højdepunkt er Madrids tyrefægterarena, og pladsen foran arenaen - Plaza de Toros de Las Ventas. Du behøver ikke overvære en tyrefægtning – eller i det hele taget være tilhænger af sporten, for at lade dig imponere af den smukke bygning. Arenaen blev opført i 1929 i maurisk stil, og den er blandt de største tyrefægterarenaer i verden, med plads til 25.000 tilskuere.
Foran arenaen hyldes forskellige matadorer gennem statuer, og relieffer viser tyrene, der drives fra deres gode liv på landet og ind til arenaens kamphandlinger.Plaza de Toros de Las Ventas Madrid spanienI sæsonen afholdes der hver søndag tyrefægtning, hvor seks tyre kæmper mod matadorerne. Det ender med, at tyrene bliver slået ihjel efter først at have fået stukket en lanse i nakken af picadorerne til hest, og får sat spyd i ryggen af bandarilleros med et større og trættende blodtab til følge. Det er tradition og et blodigt drama - som Hemingway skrev - "et vidunderligt mareridt.”
Der er meget delte meninger om tyrefægtning - også i Spanien - hvor 3/4 af spanierne slet ikke interesserer sig for dette drama, og det er under 20 procent af de unge under 25 år som jævnligt ser tyrefægtning. I de nordvestlige regioner, som f.eks. Galicien, er der slet ikke tradition for tyrefægtning og i regionen Catalonien med Barcelona som hovedstad, har man helt forbudt tyrefægtning. Nu har den spanske højesteret imidlertid omstødt dette forbud, da man mener at forbuddet strider mod Spaniens forfatning og at tyrefægtning er en del af den spanske kulturarv.

Real Madrids hjemmebane Estadio Santiago Bernabeu

En mindre blodig form for underholding, der begejstrer størstedelen af verdens befolkning er fodbold, og når du er i Madrid, er det oplagt at  besøge fodboldklubben Real Madrids hjemmebane Estadio Santiago Bernabeu.  Stadionet er enormt og har plads til 85.000 tilskuere. Udover at se grønsværen og tribunerne, har Real Madrid også indrettet et stort museum, der fortæller klubbens historie, fremviser de utallige pokaler og præmier klubben har vundet, og ikke mindst hædrer de mange kendte stjernespillere som Christiano Ronaldo og Afredo di Stefano, der gennem tiden har spillet for klubben.Estadio Santiago Bernabeu i Madrid

Kunst og kultur i lange baner

Madrid er også hjemsted for et utal af museer, og det vel nok mest kendte er Prado-museet, som er et af verdens største og mest betydningsfulde museer for malerier og skulpturel kunst, med værker af Goya, Velazquez, Reubens m.fl.  Ikke langt derfra finder du også Thyssen-Bornemisza-museet,  og Reina Sofia galleriet. Men vær forberedt på kø ved billetlugen, hvis du ikke har købt billetter hjemmefra.Plaza de Toros de Las Ventas Madrid Spanien

Plaza Mayor - Madrids smukkeste plads

Hjertet af Madrid er vel nok også byens flotteste plads - Plaza Mayor - der blev anlagt i perioden 1617-1619 og som har været anvendt til lidt af hvert, såvel offentlige henrettelser, tyrefægtning m.v.
I dag er ganske fredeligt med fortovsrestauranter og butikker under arkaderne langs bygningerne, som ligger hele vejen rundt på den firkantede plads. Det er noget særligt at spise frokost, mens du iagttager de smukke vægmalerier, relieffer og våbenskjolde, der pryder pladsens bygninger.

Verdens ældste restaurant

Lige ved siden af Plaza Mayor, finder du også verdens, iflg. Guiness rekordbog, ældste restaurant Sobrino de Botin, der blev anlagt i 1725 af franskmanden Jean Botin. Siden restaurantens grundlæggelse har ilden i det gamle komfur aldrig, der selvfølgelig stadig bruges den dag i dag, aldrig været slukket. Restaurantens største specialitet er helstegt pattegris, og både restauranten og pattegrisene er nævnt i Ernest Hemingways ”Solen går sin gang”. Verdens ældste restaurant Sobrino de BotinDet er en oplevelse at besøge restauranten, der er pyntet med genstande fra hele restaurantens historie. Stemningen er hyggelig og velkomsten er varm, Stedet er på mange måder ekstra interessant for danske gæster, da den nuværende indehaver Antonio Gomez Jr. har danske familierelationer.verdens ældste restaurant Sobrino de Botin

Madrids populære grønne åndehul

Et af Madrids populære åndehuller Parque de El Retiro med Alfonso XII monumentet ved parkens sø. Denne dag er her masser af mennesker, som hygger sig i søens robåde eller iagttager gadens gøglere, der optræder for at få en euro eller to.Madrid er en by, der har så meget at byde på, både historisk, kulturelt, kunstnerisk og kulinarisk du aldrig bliver færdig med byen. Du kan komme igen og igen – og stadig opdage noget nyt og spændende, hver eneste gang.

I morgen fortsætter vi mod slottet El Escorial.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser