1942 IMG_3976.JPG
Storbyferie

Gaudis Barcelona - en særlig storbyrundtur

Google Map...
Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Spanien

Gaudis Barcelona

Vi er på vej med vores bus som med en lokal guide bringer os på en tur rundt til nogle af Barcelonas seværdigheder, der mest af alt er rettet mod den catalanske arkitekt Antonio Gaudi.
Første stop er ved Güell-parken, der blev bygget mellem 1910 og 1914 og blev åbnet for publikum i 1922. Det var på et tidspunkt, hvor Barcelona blomstrede og der var behov for flere boliger. Rigmanden Eusebio Güell bad Gaudi om et projekt som skulle omfatte 60 parceller i et roligt kvarter lidt uden for bymidten. Kun et par boliger blev det til. 
Faktisk kommer vi ind ad "bagvejen" fordi bussens holdeplads ligger oppe på bakken. Vi træder ud på den øvre platform - Gran Placa Circular - hvorfra der er fin udsigt ud over Barcelona. Pladsen er afskærmet af et farvestrålende rækværk, der i virkeligheden er verdens længste bænk og bl.a. består af mosaikker lavet af potteskår - ofte genbrugsmaterialer. Nedenfor ses to af de finurlige huse - Casa del Guarda - vagtens hus og portnerboligen lige ved siden af. Under terrassen åbner der sig en markedshal med mere end 80 doriske søjler, som dels bærer hallens bølgende mosaikloft og som også leder regnvand væk fra terrassen. For at komme frem til de særegne huse går vi ned ad Dragetrappen med figurer af drage og slangehoved.
I Güell-parken, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, ligger også Gaudis hus, som han boede i de sidste 20 år af sit liv og nu er indrettet som museum med mange af arkitektens personlige ejendele.   

La Sagrada Familia - Den Hellige Familie

Næste stop er ved en af verdens mest særprægede katedraler - La Sagrada Familia - der er Gaudis og Barcelonas mest kendte bygning, selv om den langtfra er færdig. Vi spadsere rundt om dette vældige bygningsværk, der består af luftige tårne og et utal af statuer og udskæringer med scener fra Jesus fødsel og lidelseshistorie. Arbejdet blev påbegyndt i 1882 og Gaudi viede resten af sit liv til dette kæmpeprojekt. Han brugte alle sine penge på byggeriet og fulgte det så tæt, at han ofte sov i katedralen.
Gaudis konstruktionstegninger gik tabt under den spanske borgerkrig, hvorfor de efterfølgende arkitekter bygger videre efter deres egne ideer - og de forskellige bygningsstile er tydelige at se. Planen er at nogle af de beboelsesejendomme vi ser foran katedralen skal fjernes for at give La Sagrada Familia den planlagte åbne plads - og det hele forventes færdiggjort omkring 2026.
Man kan naturligvis besøge dette "Forsoningens Tempel" hvor Gaudi ligger begravet og se den smukke indretning, som han delvist nåede at gøre færdig, men belav dig på at stå lang tid i kø ved indgangen.

Flere af Gaudis fantastiske huse - Casa Batllo og La Pedrera Casa Mila

På busturen tilbage mod centrum kommer vi gennem Passeig de Gracia og passerer flere af Gaudis fantastiske huse - Casa Batllo - og lidt længere nede ad gaden - La Pedrera Casa Mila.

Vi udforsker også Barcelona på egen hånd.

1940 IMG 3972

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser