1540 IMG_3374.jpg

En hovedstad, en tidligere hovedstad og en spændende halvø på Tenerife

Google Map...

De Kanariske Øer hører til Spanien og ø-gruppen består at øerne Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro samt Fuerteventura. Hovedbyerne er Las Palmas de Gran Canaria og Santa Cruz på Tenerife.

Befolkningstal: Ca. 0,4 mio.

Areal: Ca. 7.447 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 3.756  km.

Tidsforskel: 1 time efter

Mest besøgte attraktioner: Badestrande og vandreture i bjergene

Mere information:

Rejsebureau: Tema Rejser

Turistinfo: Spanien

Turistinfo: De Kanariske Øer

Bytur i Santa Cruz

Lige op ad et af Santa Cruz’s grønne åndehuller Parque Gracia Sanabria ligger vort Hotel Taburiente - et dejligt hotel med en moderne indretning. 
Vi har tid til at se nærmere på byen, hvor der bor ca. 220.000 mennesker, og går gennem parken med mere end 200 forskellige plantearter, blomstrende træer og mange fine skulpturer. Det overrasker at se grønne papegøjer i trætoppene.
Både gaden Calle El Pilar og den centrale gågade Calle Castillo byder på fine bygninger i forskellige stilarter med gode forretninger, der gør gaderne til lidt af et shoppingparadis.
Gaderne ender ved den store plads Plaza de Espana med skulpturer i jugendstil og et kæmpemæssigt vandbassin midt på pladsen.
Mod syd passerer vi floden Barranco del Santos og kommer til den store markedsplads El Mercado.
På tilbagevejen besøger vi byens ældste kvarter med klassiske huse omkring kirken Iglesia de La Concepcion. Faktisk har vi slet ikke tid nok, til at se alt det vi vil denne eftermiddag.                                          

La Laguna - en kulturperle

Denne formiddag bruger vi i Tenerifes tidligere hoved San Cristobal de La Laguna, som blev grundlagt i 1496 og var hovedstad frem til 1723. 
La Laguna, der i dag er på UNESCO’s verdensarvsliste, er nærmest et levende museum med fine renoverede rigmandshuse, kirker og klostre med rødder tilbage til 1500-tallet. 
Fra Plaza del Adelantado kan vi se det store kloster Convento de Santa Catalina de Siena, med en karakteristisk træbygning øverst på muren. Herfra kan nonnerne se ud gennem trægitteret, hvilket er den eneste kontakt de har til verden uden for klosteret.

Kolonitidshuse med smukke patioer

Vi spadserer gennem de små stræder, der giver én ideer om De Kanariake Øers første storhedsperiode og går frem til turistinformationen. Her skal man huske at gå ind i patioen (indergården), hvor vi for alvor får en fornemmelse af arkitekturen og historien.
Midt i den gamle bydel ligger La Laguna katedral Catedral de Nuestra Senora de los Remedios, hvis ældste dele er fra 1515.
For enden af hovedgaden Calle Capitan ser vi Iglesia de Nuestra Senora de La Concepcion med et fint fritstående klokketårn.
Vi har en god times tid til at spadsere rundt i byen, hvilket naturligvis er alt for lidt tid. Er man til kolonitidshistorie, historiske museer, smukke gamle bygninger, fred og ro, kan La Lagune bestemt anbefales. En by vi gerne besøger igen.
Resten af vandregruppen møder vi atter på markedet ved Plaza de San Francisco med kloster og kirke af samme navn for at proviantere, inden vi fortsætter ud på Anaga-halvøen.
Vidste du, at man på blot 40 minutter kan komme med sporvogn fra Santa Cruz til La Laguna?

Vandring i Anagabjergene

Vi kører til byen Las Carboneras og startede dagens vandretur på asfaltvejen mod Chinamada. Undervejs har vi en enestående udsigt mod Roque de Taborno. 
Denne specielle klippeformation menes at være stivnet lava i selve kraterrøret. Det omkringliggende materiale er gennem årtusinder eroderet væk, så kun søjlen står tilbage.

Den sidste picnic

Fremme i Chinamada anretter vi dagens picnic i skyggen under et halvtag ved det lille kapel. 
Det er nok ikke den sidste nadver, men igen er her arrangeret et fint udvalg af grønt og kød samt diverse oste. En god picnic er af kendetegnene ved disse vandreture.                                                                

I et spektakulært landskab

Nu starter vi vores sidste del af turen fra Chinamada og 600 højdemeter ned til Punta del Hidalgo. Visse steder er her langt ned, hvorfor enkelte med lidt højdeskræk (og/eller ømme lår fra de tidligere dages vandreture) vælger at køre med bussen til Punta del Hidalgo.
Vi som vandrer får igen en fantastisk naturoplevelse over de dybe kløfter med udsigt mod bjergene, den barske kyst og Atlanterhavet. 
Endemiske planter, kæmpemæssige kaktus, enkelte fugle, sommerfugle og masser af firben møder vi på den smalle vandresti, som klæber sig til siden af de stejle kløfter.
Da alle er kommet ned til bussen kører vi til Bajamar og holder en pause, så de der vil, kan få en dukkert i havvandsbassinerne, inden vi returnerer til den sidste aften i Santa Cruz før hjemrejsen i morgen.                                                                                                  .