2200 IMG_3889.JPG
Rundrejse til

Barcelona på egen hånd - også på en grupperejse

Google Map...
Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Spanien

På egen hånd i Barcelona

Her kan man passende sætte sig på en af de mange caféer og bare iagttage strømmen af mennesker defilere forbi. Vi kommer forbi det populære Boqueria-marked - Mercat de la Boqueria - som ligger lige ved Ramblaen. 
Undervejs gennem byen ses flere helt specielle bygningsværker, hvor et af dem er musikhuset Palau de la Musica Catalana, der regnes for et af den spanske modernismes mesterværker. Umiddelbart tror man, at ideen er fostret i hovedet på Gaudi, men bygningen er kreeret af den geniale arkitekt Lluís Domènech i Montaner. Desværre ser vi kun denne rigt dekorerede bygning udefra, men næste gang vi kommer til Barcelona skal vi i musikteatret.

Byvandring til katedralen La Seu

Det er oplagt at spadsere gennem det gotiske kvarter - Barri Gotic - til det nærliggende vicekongens palads med en indergård prydet med fine arkader. Herefter fortsætter vi til Barcelonas fornemme katedral La Seu, der er bygget på fundamenterne af et romersk tempel og en maurisk moské. Byggeriet blev påbegyndt i 1298, men Barcelonas katedral stod først helt færdig i 1913. Katedralen har tre luftige tårne og en gotisk facade med blyindfattede ruder og mange udskæringer, statuer og relieffer - ikke mindst ved indgangsportalen.

Parc de la Ciutadelle

Vil man væk fra den evige strøm af biler, er et af Barcelonas åndehuller - den store park Parc de la Ciutadelle - et godt bud. Ud over zoologisk have er her også flere prægtige bygninger og søer omgivet af blomster, buske og træer. Og når man som os interesserer sig lidt for fugle, er det sjovt at kunne komme helt tæt på de grønne papegøjer som her ses overalt - selv i en storby som Barcelona. I parken, der blev benyttet til verdensudstillingen i 1888, findfes flere museer bl.a. museet for moderne kunst, det zoologiske museum og et museum for geologi. Også det catalanske parlament holder til i en af bygningerne.
Vi fortsætter til triumfbuen - Arc de Triomf - der ligger lidt nord for parken og som blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i Barcelona.

Det maritime Barcelona

Den sidste dag på denne rundrejse i Nordspanien benytter vi til at se nærmere på det maritime Barcelona og spadserer forbi Columbussøjlen tæt ved den gamle havn Port Vell og passerer den smukke toldbod. Vi går gennem de smalle gader i Barceloneta og kommer ud til strandområdet Playa de la Barceloneta. Tænk at have en så fin badestrand inde i en storby som Barcelona! Vi følger stranden, hvor vi i horisonten kan se det helt moderne 5-stjernede Hotel W Barcelona, som står yderst ved havet og minder om et kæmpesejl.
Ved Torre San Sebastian går en svævebane til bjerget Montjuic på den anden side af havnen, som vi følger og kan betragte det ene flotte skib efter det andet. Også Cataloniens historiske museum ligger på havnefronten og tæt herpå spiser vi vores frokost på restaurant Casa Tomasa, mens vi taler om hvad vi skal se næste gang vi kommer til Barcelona - en by man aldrig bliver færdig med.

Fik du læst første del af denne rejsebeskrivelse? Ellers klik her.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser