1528 IMG_3539.JPG
Rundrejse

Badebyen San Sebastian set oppefra

Google Map...
Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Spanien

Castillo Santa Cruz de la Mota på Monte Urgull

Efter at være blevet sat af bussen ved Rio Urumea i den centrale del af San Sebastian kan vi se Kristusstatuen oppe på byens 120 meter høje bjerg Monte Urgull og beslutter os for, at der vil vi op. Vi tager ikke den første og direkte rute op ad bjerget, men spadserer en tur langs havet på nordsiden af Monte Urgull, hvor Biscayens bølger hamrer mod klipperne langs strandpromenaden. Med frisk vind i håret når vi frem til den vestlige opgang og spadserer op i det grønne parkanlæg, hvor der er mindesmærker og gravsteder. Mest interessant er dog de gamle bastioner og det højtliggende fort Castillo Santa Cruz de la Mota, der er fra 1500-tallet. Efterhånden som vi nærmere os fortet ad forskellige serpentinesving, er det som om Kristusstatuen vokse sig større og større. 
Vi kommer ind på fortet gennem en smal dør i fæstningens side og øverst står den 30 meter høje Kristusstatue og kigger ned på San Sebastian. På fortet ses gamle kanoner fra forskellige tidsperioder og her ligger et lille gratis maritimt museum som bl.a. har en lille model af en galeon - det skib som Columbus sejlede til Amerika med.

Imponerende udsigt

Både fra fortet og fra parkanlægget nedenfor fortet er her ganske imponerende udsigter ud over San Sebastian og de bagved liggende bjerge. Inderst i La Concha-bugten ses en af San Sebastians smukke badestrande den næsten hesteskoformede, hvide sandstrand Playa de La Concha og i bugten ud for stranden ligger øen Isla de Santa Clara som en anden bølgebryder for Biscayens dønninger. På den anden side af bugten rejser sig endnu et bjerg Monte Igueldo. 
Det var fra midten af 1800-tallet og et århundrede frem, at San Sebastian udviklede sig til en mondæn badeby, hvor de adelige ferierede. Der blev bygget luksushoteller, casinoer og teatre og byen oplevede sin glamourøse storheds tid - mest for de rige. I dag er San Sebastian en populær ferieby for alle - også for familier med børn.
Vi tager den direkte og visse steder lidt stejle nedgang mod byen og passerer kirken Santa Maria med statue af byens skytshelgen San Sebastian, inden vi fortsætter gennem den gamle bydel tilbage til Rio Urumea og over broen Puente de la Zurriola til endnu en af San Sebastians flotte badestrande - Plays de La Zurriola. Så skulle vi måske alligevel have haft badetøjet med?

Vi må tilbage

Flere steder ser vi, at den røde løber er lagt ud og der er opsat afspærringer, hvor fotografer og andre flokkes for at komme til for at få et billede/glimt af en berømthed fra filmverdenen. For vi er her netop som den årlige filmfestival i San Sebastian afvikles. Men dette er ikke den eneste festival i byen. San Sebastian har også jazz-festival, klassisk musikfestival, kulturfestival m.fl. for blot at nævne nogle få. Som vi kan se har San Sebastian meget mere at byde på, end vi har kunnet nå denne dag, så mon ikke vi kommer tilbage?
Vi får lidt at spise og drikke - dog ikke på en af de mange Michelin-restauranter som San Sebastian også er kendt for - inden vi forlader kysten for at køre ind i landet til endnu en selvstyrende region Navarra med byen Pamplona, der er kendt for San Fermin Festen i juli måned med tyreløb i gaderne. Men vi skal ikke møde nogle tyre - i løb.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser