IMG_3298.JPG

Alhambra i Granada

Google Map...
Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Ruby Rejser

Turistinformation: Spanien

Maurerne i Granada

Faktisk er der ingen vandreture i dag - men ingen holder fri, heller ikke Inger fra Sierre Y Mar, der tager med os alle til Granada. Ikke fordi hun skal guide eller se Alhambra som os, men vi er blevet enige om at spise sammen i byen og aftaler at mødes et bestemt sted på et fast tidspunkt.
Ved Alhambra får vi en fælles indgangsbillet. Der er ikke muligt at få individuelle billetter, når de reserveres på den måde gennem Sierra Y Mar. Så gruppen skal være samlet, når vi skal lukkes ind i paladset på et bestemt tidspunkt. Da vi kommer ind på Alhambra går vi mod tårnene, hvorfra vi har en glimrende udsigt ud over Granada med den dominerende domkirke midt i byen. Her i det vestlige hjørne ses ruiner af maurerborgen tilbage fra 800-tallet.

Palads med udsøgt udsmykning

Søgningen er så stor, at der kun lukkes 400 ind i paladset hver 30. minut, ligesom der er sat en begrænsning på 8.000 besøgende om dagen!
Paladset er et hus - ja, fleres huse og rum - med fantastisk flotte udsmykninger. Ind i mellem med gårdhaver med springvand. En ødselhed i gips og stuk i flotte farver og former. I den såkaldte løvegård står en fontæne med 12 løver i marmor omkring. Det hele omkranset i en søjlegård. Her findes rum med udskrifter fra koranen og smukke lofter udført i den sirligste stalakit - drypsten hængene ned fra loftet. Her har rigmænd levet.

Byens bedste udsigt

Vi forlader paladset og går over i Generalife - et lystslot med et haveanlæg umiddelbart over for paladset. Igen umådeligt flot - med springvand og guldfisk i bassinerne.

Efter ca. tre timer går vi ud i byen Granada, hvor der også er masser at se på. Domkirken, de smalle gyder, handelslivet og vi ender oppe på højen over for Alhambra på pladsen Mirador de San Nicolás. Her er flere folk samlet og nogle sigøjnere spiller guitar, slår kastagnetterne og synger. Vi sidder lidt og betragter folkene her og ser at sigøjnerne lader hatten gå rundt. Så snart politiet viser sig forsvinder hatten og sigøjnerne. Udsigten fra denne plads er berømt. Over for os har vi hele Alhambra-komplekset med det snedækkede Sierra Nevada i baggrunden og hen på eftermiddagen er solen kommet så langt bag os og lyset falder perfekt på de smukke bygninger.
På det aftalte tidspunkt dukker Inger op og fører os ned gennem de smalle gyder til en marokkansk restaurant. 

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser