Forårsski i Jasna Nizke Tatry, Slovakiet
Log ind Log ind
Forårsski i Jasna Nizke Tatry

Forårsski i Jasna Nizke Tatry

På denne vinterferie i Slovakiet kører vi ind i den smukke Demänovská-dal, der fører frem til Jasna i de lave Tatrabjerge for at prøve forårets skiløb på dette populære skisportssted.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Hotel Tri Studnicky

Midt i dalen, ca. seks km fra skisportsstedet, indlogeres vi på Hotel Tri Studnicky (De Tre Bjørne), et moderne 4-stjernet bjerghotel. Det er et flot, rustikt hotel, med gedigne møbler og borde i massivt træ. I den store hall findes bar, bløde sofaer og åben pejs. Bag hotellet leder en lille flod smeltevandet fra de højere liggende bjerge ned gennem dalen. 
Hotellet ligger i spadsereafstand fra de berømte drypstens- og ishuler.

Tung forårssne og udfordrende skiløb

Vi kører op til skiområdet ved Záhradky, lejer ski og støvler i en af skiudlejningerne og tager med 6-stolsliften op til første mellemstation 1.489 moh. ved Cafe Panorama. Desværre er det overskyet, så der er ikke meget panorama i dag. Med let våd sne og forårets tøvejr over os, er sneen aldeles tung at stå på ski i. Vi vælger den røde piste, der er ca. tre km lang.
Da vi igen er oppe i højden, vælger vi at glide ned mod de øvrige lifte bl.a. kabineliften nær ved Hotel Grand. Det er også her, der findes et lille børneområde for begyndere, men ellers er området ikke specielt godt for nybegyndende børn. Har man kontrol over skiene og ikke er nervøs for lidt spænding er her udfordringer nok.

Flere sorte pister

For enden af kabineliften ved Brhliská 1.423 moh. har vi et let og fint glid ned ad den blå piste (10), men pludselig skifter den karakter og bliver på det sidste stykke ret så stejl og udfordrende (rød!). I bunden findes en 4-stolslift som får os op i 1.679 moh. og herfra fører sorte piste tilbage eller man kan vælge et glimrende off-piste område i uberørt sne. Herfra fører også en korridor os tilbage mod Záhradky.
Området med 31 km præparerede pister og 25 lifte er godt forbundet og er der ikke nok udfordringer på nordsiden af disse lave Tatra-bjerge, fører en træklift os op på kanten af det højeste punkt - Chopok, 2.024 moh. - og derfra kan man komme over på sydsiden af bjergkæden. 
Her er pisterne alle sorte eller røde og mere krævende. Flere lifter sørger for at løfte dig fra 1.080moh. til toppen 2.024 moh. og tilbage til nordsiden.

Flere gode hoteller i Jasna-området

I hele området findes flere hoteller – f.eks. Hotel Tri Studnicky, som også ligger omkring seks km fra skiområdet, men som er meget lækkert.
Et andet lækkert hotel er Hotel Grand, der ligger i gåafstand fra pisterne og som bestemt kan anbefales.
Hotel SKI Záhradky er et lidt ældre hotel, som også ligger direkte til lifterne og så er der Hotel Liptov. Der går skibus gennem dalen og mellem hotellerne.
Et ophold i dette skiområdet kan sagtens kombineres med andre destinationer, således at f.eks. tre dages bruges på pisterne og et par dage andetsteds i Slovakiet.
En af de bedste fordele ved en ferie i Slovakiet er prisniveauet. Hvor ellers kan man få varmt mad og et glas fadøl for ca. 30 kroner midt på pisterne?

Fakta om Slovakiet

Hovedstaden i Slovakiet er Bratislava.

Befolkningstal: Ca. 5,5 mio.

Areal: Ca. 49.035 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 894 km til Bratislava.

Mest besøgte attraktion: Bratislava. 

Mere information:

Turistinformation: Slovakiet