14PICT0055.JPG
Storbyferie i

Bratislava - en hyggelig lille hovedstad

Google Map...
Slovakiet

Hovedstaden i Slovakiet er Bratislava.

Befolkningstal: Ca. 5,5 mio.

Areal: Ca. 49.035 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 894 km til Bratislava.

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark.

Mest besøgte attraktion: Bratislava. 

Mere information:

Turistinformation: Slovakiet

Den unge hovedstad Bratislava

Bratislava har været Slovakiets hovedstad siden 1919 og da Tjekkoslovakiet i 1993 blev delt i to selvstændige nationer - Tjekkiet og Slovakiet - blev Bratislava hovedsæde for landets præsident, regering og landets vigtigste kulturelle og uddannelsesmæssige institutioner. Heldigvis er en del af de gamle bygninger skånet under de mange krige byen har været igennem og de fleste bygninger i den gamle bydel er nu restaurerede og fremstår smukt i deres oprindelige bygningsstil. Vi spadserer gennem bymidten og kan betragte et rigt café-liv, besøge masser af små lækre specialforretninger og møde pudsige ting undervejs.

Bratislavas slot

Lige på den anden side af en trafikeret vej, der fører trafikken over Donau-floden, ligger byens slot - højt på toppen af et lille bjerg. Bjerget har været beboet siden stenalderen, hvor jægere og fangere har haft fint udsyn til dyrene i lavlandet. Bjerget har gennem tiden haft enorm betydning. Det har bl.a. været grænse i fire århundreder for det gamle Romerrige og også under de mange krige med bl.a. ungarerne har stedet været vigtigt. Selve slottet - som i starten mere var en fæstningsborg – blev renoveret i perioden 1953-68 og fremstår nu som et smukt varetegn for byen. Fra slottet har vi en glimrende udsigt ud over Donau-floden, der strømmer gennem byen, medens udsigten ind over den gamle bydel skygges af de mange store træer, der vokser på bjergskråningen.

En musikglad by

Naturligt at der også, at der her i hovedstaden jævnligt arrangeres større koncerter. Udover Nationalteateret holder Slovakiets Filharmoniske Orkester til her og den mest berømte musikevent er sikkert Bratislava Musikfestival. Og så inden for den moderne musikgenre giver store navne jævnligt koncerter i byen, mens tusinder af tilhører vugger i takt til musikken på byens stadion.

Slovakiets smukke hovedstad Bratislava

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser