224 Sø Med Spejlbillede Casa De Mateus Dourofloden Portugal Anne Vibeke Rejser IMG 8681

Udflugt til Casa de Mateus i Vila Real

Google Map...
Portugal - Riis Rejser

Lissabon er hovedstad i Portugal. Ø-grupperne Madeira og Azorerne hører til Portugal.

Befolkningstal: Ca. 10,5 mio.

Areal: Ca 92.391 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.374 km

Mest besøgte attraktion: Byerne Lissabon og Porto samt strandene ved Algarve. Også øgrupperne Madeira samt Azorerne er populære - både for at slappe af ved strandene, men også for at vandre i bjergene.

Mere information:

Rejsebureau: Riis Rejser

Turistinformation: Portugal

Vila Real

Første stop i Vila Real er ved den gotiske katedral Sé fra 1400-tallet, men da der pågår en gudstjeneste ser vi kun katedralen udefra og de bagvedliggende smalle gader. Vi spadserer en tur ned ad byens hovedgade og ser flere klassiske bygninger med blåtfarvede fajancekakler - azulejos. Bag rådhuset fører en mindre vej frem til et kapel, hvorfra der er en dramatisk udsigt ud over dalen, hvor bifloden Corgo bruser i bunden. Tidligt fik man udnyttet vandkraften her og Vila Real var den tredje by i Portugal som fik elektrisk gadebelysning.

Solar de Mateus

Tre km. nord for Vila Real ligger det barokke vinslottet Solar de Mateus eller Casa de Mateus kendt fra etiketten fra den verdensberømte Mateus Rosévin. Slottet er fra begyndelsen af 1700-tallet og blev fredet i 1911. I 1930’erne blev der anlagt en lille sø som genspejler slottet på smukkeste vis. Vi spadserer under slottet gennem hestestaldene med krybber i granit og kommer ud i en fornem anlagt have bag palæet med blomstrende rododendron og tætklippede dværgbuskbom som danner symmetriske mønstre.

Mod Barca d’Alva ved den spanske grænse

Tilbage på skibet kan vi slappe af resten af dagen, mens vi sejler i et landskab med skårende slugter omgivet med tusindvis af vinmarker dyrket på terrasser, der snor sig helt op i 700 meters højde. Endnu to sluser skal passeres. Først Valeira-slusen, der blev bygget mellem 1971-1977 og som hæver os yderligere 32 meter. Vi passerer et historisk sted på floden. I slutningen af 1700-tallet var floden kun sejlbar hertil, men i 1792 sprængte man en kæmpeklippe væk og dette muliggjorde at man kunne dyrke vin endnu længere oppe ad floden. 
Et par hundrede meter fra dæmningen ses en mindeplade for baron Joseph Forrester som druknede her i maj 1862. Han var på vej mod Porto med en last portvinstønder i sin rabelo-båd, da den kæntrede og det siges, at han blev trukket ned af alle de guldmønter han havde i bukselommerne!

Pichinho-slusen

Senere sejler vi gennem den sidste af sluserne på den portugisiske del af Dourofloden den 22 meter høje Picinho-sluse og ankommer hen under aftenen til den lille flække Barca de Alva med kun ca. 200 indbyggere. I mange år var det jernbanens endestation lige før grænseovergangen til Spanien.

Denne aften opfører skibets besætning et dilettant-show med musik og dans samt stumme sketch og i morgen er der arrangeret udflugt til den spanske universitetsby Salamanca.

162A Musikalsk Show Dourofloden Portugal Anne Vibeke Rejser DSC03619
Besætningen underholder med et musikalsk show

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser