Porto_2016_Foto_Rasmus_Schoenning-82.jpg
Flodkrydstogt

Portvin i portvinens havneby Porto

Google Map...
Portugal - Riis Rejser

Lissabon er hovedstad i Portugal. Ø-grupperne Madeira og Azorerne hører til Portugal.

Befolkningstal: Ca. 10,5 mio.

Areal: Ca 92.391 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.374 km

Mest besøgte attraktion: Byerne Lissabon og Porto samt strandene ved Algarve. Også øgrupperne Madeira samt Azorerne er populære - både for at slappe af ved strandene, men også for at vandre i bjergene.

Mere information:

Rejsebureau: Riis Rejser

Turistinformation: Portugal

Med Rabelo båd til bymidten

Infante dom Henrique har lagt til kaj ved Croisi Europes kajplads lidt udenfor Porto by, og herfra er der flere muligheder for at komme ind til byen. Enten til fods eller pr. taxa/bus eller en helt tredje mulighed, en af de lokale Rabelo både. Rabelo båden er en klassisk transportbåd, der gennem århundrede har været brugt til at transportere portvin ned langs Douro, men i dag bliver de hovedsageligt brugt til hyggelige turistsejlture og der er ingen tvivl om at det er den helt rigtige måde at ankomme til Portos bymidte. 

Porto er som de fleste andre byer vi har besøgt på denne tur, en meget gammel by, der kan dateres til ca. 300 år fvt. Porto har gennem tiden været en af Europas vigtigste handelscentre, og har også været udgangspunkt for mange opdagelsesrejsende, og handel med Portugals mange kolonier. Det er en sammenslutning af byens keltiske og latinske navn, Portus Cale, der har udviklet sig til landets navn Portugal og byen har også lagt navn til portvinen bl.a. fordi det er fra Portos havn, at man siden middelalderen har eksporteret portvinen til bl.a. England og Frankrig. De mange store portvinshuse er stadig den dag i dag meget synlige i byen, og det er også muligt at besøge nogen af de mest berømte huse – som det verdenskendte Sandemand, der har eksisteret siden 1790. Her kan man opleve de store vinkældre og smage på de dyrebare dråber. 

Farver og patina

Men byen har også meget andet at byde på. De hyggelige gågader indbyder til gode shoppingmuligheder og cafebesøg, og her er også et utal af historiske bygninger, som den gamle børs bygning Bolsa, togstationen og ikke mindst de farverige huse i Riberia området, ned mod floden. De gamle nedslidte huse, mange udsmykket med klassiske kakler, og farverige tage og døre, er med til at skabe en helt særlig patina og stemning, man kun oplever i Porto.

Farvel i flodens delta

Vores sidste aften ombord på Infante dom Henrique byder på en overraskelse fra kaptajnen. Inden aftensmaden lægger vi fra og sejler hele vejen ud i Douroflodens delta, hvor vi nyder solnedgangen. Det er noget særligt at se Porto fra vandsiden, og den helt perfekte afslutning på vores tur ned langs Douro.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser