502 Oliveira Klosterets Have Med Buegangen Guimaraes Portugal Anne Vibeke Rejser IMG 7483

Guimaraes - Portugals vugge

Google Map...
Portugal - Gislev Rejser

Lissabon er hovedstad i Portugal. Ø-grupperne Madeira og Azorerne hører til Portugal.

Befolkningstal: Ca. 10,5 mio.

Areal: Ca 92.391 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.374 km

Mest besøgte attraktion: Byerne Lissabon og Porto samt strandene ved Algarve. Også øgrupperne Madeira samt Azorerne er populære - både for at slappe af ved strandene, men også for at vandre i bjergene.

Mere information: 

Turistinformation: Portugal

Rejsebureau: Gislev Rejser

Castelo de Guimaraes

Gråvejret og en let regn rammer os, da vi spadserer op gennem parkanlægget på den hellige høj Colina Dagrade mod den højtliggende middelalderborg, der blev bygget allerede i 900-årene som et værn mod maurerne, der havde besat landet syd for Duoro-floden. På vejen op besøger vi det lille mørke kapel Sao Miguel med døbefonten, hvor Afonso blev døbt.
Inde i borgen kan vi komme op på brystværnet og spadsere fra det ene firkantede tårn til det næste - men skal naturligvis være påpasselig med de glatte sten. Over for borgen ligger et enormt palads også opført i grå sten - Paco dos Duques de Braganca - der tidligere var regeringsresidens og som i dag er museum. 

Tilfældigt kirkebesøg

Tilbage mod den gamle bydel passerer vi parkanlægget Jardim do Carmo og her ligger klosterkirken Igreja de Nossa Senhora do Carmo, som gennem flere år har været lukket pga. renovering. Men helt tilfældigt opdager rejselederen, at døren er åben og en elskværdig ung kvinde byder os inden for. Entreen er gratis, men mod en donation på en euro (der går til kirkens vedligeholdelse) får vi lov til at se nærmere på denne interessante kirke og høre om de nuværende syv nonnernes dagligdag. 
Selve klosteret kan ikke besøges og fotografering er desværre ikke tilladt - men et dejligt spontant indslag på rejsen.

Guimaraes gamle bydel

På en lille plads omkranset af blomstrende kastanjetræer passerer vi det smukke gamle rådhus og justitspalads, og spadserer under "sukkenes bro" ind mellem smalle og krogede stræder flankeret af middelalderhusene og kommer ud på en stor åben plads - Santiago-pladsen med en række pittoreske huse. Herfra går vi under buegangene på det gamle rådhus fra 1300-årene og er ude på en af byens vigtigste plads - Largo da Oliveira. Her ligger kirken Igreja de Nossa Senhora da Oliveira og foran står en lille pavillon Padrao do Salado med et helligt kors mellem buerne fra 1340. Vi besøger naturligvis kirken, og Oliveira-klosterets have med buegangen ses i Museum Alberto Sampaio.

På egen hånd i Guimaraes

På egen hånd får vi mulighed for at udforske denne unikke middelalderby - der kom på UNESCO's verdensarvsliste i 2001 - inden vi atter mødes for at spise fælles frokost i restaurant Papaboa - Historico.

Hen på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Porto - Portugals næststørste by.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser