430 Capela Das Almas Porto Portugal Anne Vibeke Rejser IMG 7600

En dag i Portugals næststørst by - Porto

Google Map...
Portugal - Gislev Rejser

Lissabon er hovedstad i Portugal. Ø-grupperne Madeira og Azorerne hører til Portugal.

Befolkningstal: Ca. 10,5 mio.

Areal: Ca 92.391 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.374 km

Mest besøgte attraktion: Byerne Lissabon og Porto samt strandene ved Algarve. Også øgrupperne Madeira samt Azorerne er populære - både for at slappe af ved strandene, men også for at vandre i bjergene.

Mere information: 

Turistinformation: Portugal

Rejsebureau: Gislev Rejser

En fridag i Porto

Først hen på aftenen skal vi atter mødes med vores rejsefæller, så vi har hele dagen til egne oplevelser i Porto - og hvad skal vi så foretage os? Vi har allerede været på en guidet tur til nogle af Portos vigtigste seværdigheder, og har på egen hånd spadseret langs Dourofloden, så denne dag vælger vi at spadsere ind mod det centrale Porto. Vi følger en af de store gader, kommer forbi parken med det ejendommelige osteklokkeformede Palacio de Cristal og fortsætter videre mod den smukke Karmeliterordenens kirke - Igreja das Camelitas - og når frem til et at Portos højdepunkter - bogstaveligt talt. Kirken - Igreja dos Clerigos - ligger nemlig på en af Portos mange bakketoppe og er med klokketårnet på hele 75,6 meter den højeste bygning i Portugal - og naturligvis et af Portos kendetegn. Kirkens smukke barokfacade er bygget mellem 1732 og 1773 og kan ses i hele Rua Clerigos' længde, da vi bevæger os videre mod Frihedspladsen.

Det centrale Porto

Frihedspladsen - Praca Liberade - med Dom Pedro IV højt på hest er omgivet af skønne bygninger, der er et studie værd, og for enden af pladsen ligger byens rådhus. Herfra er der ikke langt til den populære indkøbsgade Rua Santa Catarina, hvor vi stopper op ved den helt skønne, lille kirke - Capela das Almas - der er helt dækket af azulejos.

Op og ned ad shoppingsgaden med tid til en kop kaffe og lokale pasteis (tarteletter med vaniljecreme), fortsætter vi ad Rua das Flores - Blomstergaden - som også er et populært strøg mest kendt for sine smykkebutikker.
Vi ender i Ribeira-kvarterets smalle gyder og stejle trapper, som leder os ned til Cais da Ribeira, hvor der altid er et leben af spisende mennesker, musikere og gøglere.

Sejltur og fælles middag

Først på aftenen  køres vi ned til Ribeira-kajen, hvor vi sejler en tur på Dourofloden. Cruiset går ind under broerne og senere længere ned ad floden mod udløbet i Atlanterhavet - så langt kommer vi dog ikke. Fra båden nyder vi udsigten mod både Ribeira-kvarteret med de karakteristiske farverige huse, hvor vasketøjet flagrer, og mod Gaia-kvarteret med de mange vinhuse.

Senere denne aften er der fælles middag i restaurant Chez Lapin, der er et spøjst sted, og med vin ad libitum er stemningen hurtigt helt i top.
I morgen forlader vi Porto for at komme til flere af Portugals højdepunkter - denne gang til bl.a. universitetsbyen Coimbra.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser