1372 DSC09491.JPG
Rundrejse til

Cascais - et feriested tæt på Lissabon

Google Map...
Portugal - Gislev Rejser

Lissabon er hovedstad i Portugal. Ø-grupperne Madeira og Azorerne hører til Portugal.

Befolkningstal: Ca. 10,5 mio.

Areal: Ca 92.391 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.374 km

Tidsforskel:  1 time foran

Mest besøgte attraktion: Byerne Lissabon og Porto samt strandene ved Algarve. Også øgrupperne Madeira samt Azorerne er populære - både for at slappe af ved strandene, men også for at vandre i bjergene.

Mere information: 

Turistinformation: Portugal

Rejsebureau: Gislev Rejser

Hotel Vila Gale Cascais

Vi er kommet til et stort, seks-etagers hotel med balkoner ud for værelserne, hvor nogle vender mod havet og andre mod byparken med udsigt til Sintrabjerget. Her er naturligvis svømmepøl og bar i haven og i restauranten serveres en stor og varieret buffet morgen og aften. Ønsker man den lokale vin til middagen, kan den fås ad libitum for nogle få euro.
Der er kun få meter ned til havet og ca. 10 minutters spadseretur til byens centrum.

Cascais - et populært sted

På den guidede bytur kommer vi forbi er par prægtige bygninger og forbi det gamle fort som i dag har både museum og et eksklusivt hotel - en såkaldt pousada. Kig indenfor - det er gratis.
Efter fortet ligger rigmandsvillaerne skulder om skulder og en af byens velbesøgte strande dukker frem. På pladsen ved byens rådhus står en statue af Dom Pedro I, hvis grav vi har set i Alcobaca, hvor han hviler med sin elskede Ines de Castro.
Herfra fortsætter vi på egen hånd ad byens gågade, hvor det bugner med souvenirbutikker og restauranter og kommer til næste strand, hvorfra strandpromenaden fortsætter helt til Estoril.
Gå ikke glip af markedsdagene, som afholdes to gange om ugen. Her finder vi alt hvad hjertet begærer - udover fødevarer og tøj også et omfattende antikmarked.
Vil man prøve at spise et andet sted end på hotellet, er der rig lejlighed til det og det portugisiske køkken er bl.a. repræsenteret på restaurant Flamingo - som kan anbefales.

Byparken i Cascais

Fuglefløjt, hanegal og påfugleskrig fra byparken har skærpet vores nysgerrighed og vil man væk fra turistmasserne, kan en spadseretur i dette fredfyldte åndehul, som byparken er, anbefales. 
De mange forskellige træer og buske er nærmest en botanisk have, hvortil kommer små søer og vandløb - nogle med skildpadder. Her støder vi også på fuglene, som vandrer frit rundt i parken - og til vores overraskelse ser vi også grønne papegøjer.

Museum Conde de Castro Guimaraes

Som nabo til vores hotel ligger rigmandsvillaen - eller slottet, må man næsten sige - Castro Guimaraes, der tidligere var en sommerresidens og i dag er museum og viser os, hvorledes de velhavende havde indrettet sig i slutningen af 1800-årene. Vi oplever et overflødighedshorn af rigt dekorerede sale som vi kommer gennem efter at have passeret gårdspladsen indrettet i flot maurisk stil. Flere af slottets vægge er dekoreret med azulejos og lofterne er i udskåret træ med malerier. Her er flotte møbler og en fin samling interessante malerier. Her har den portugisiske adel og udenlandske konger, dronninger og hertuger samt andre personer i de højere sociale lag ferieret. Og så er her gratis adgang denne dag.

Casa de Santa Maria

Det samme gør sig gældende i huset overfor - Casa de Santa Maria - der ligger på en pynt sammen med fyrtårnet Santa Marta ved indgangen til Cascais. Også denne feriebolig, der er bygget i tre faser mellem 1902 og 1918, viser hvorledes de portugisiske rigmænd levede i overdådighed i begyndelsen af 1900-årene. Den gratis indgangsbillet giver også adgang til fyrtårnets museum længere ude på molen.

Helvedets Mund - Boca do Inferno

Går man til højre nede ved stranden foran hotel Villa Gale, kan man spadsere ad en natursti langs den klippefyldte kyst ud til et stort hul i klipperne - Boca do Inferno - eller Helvedets Mund.
I stormvejr banker Atlanterhavets bølger gennem hullet med et brag og store skumsprøjt. Men i dag er det langt mere fredeligt og fra de yderste klipper kan vi få et glimt af hullet. 
Spadserer man ad fortovet derud tager det blot 10 minutter.

Strandpromenaden til Estoril

Vil man derimod spadsere til nabobyen Estoril ad strandpromenaden skal man beregne en time ud og lidt længere tid hjemad. Men det er interessant at gå den lange vej og følge tidevandets bevægelser. Langs strandpromenaden er her flere badestrande og mod landsiden både ældre og helt moderne bygninger. Undervejs kan man nyde en is eller en drink på promenadens caféer.

Ved Estoril holder surferne til, for her er bølgerne særligt store. Og så skal vi senere besøge Lissabon og senere Sintra.                         

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser