322 IMG_9891.JPG
Sommerferie med børn

Sørøvere og andet godtfolk i Dyreparken, Kristiansand (2/2)

Google Map...

Hovedstaden i Norge er Oslo.   

Befolkningstal: Ca. 5,2 mio. 

Areal: Ca. 385.203 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 484 km til Oslo.  

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Norge er kendt for sin natur både sommer og vinter.

Mere information:

Turistinformation: Norge

Dyrene i Hakkebakkeskoven

Først dukker egernet frem af skoven og hun sørger for at køre toget, hvor vi sidder med siden til køreretningen, så vi kan se ud i det afvekslende terræn. 
Langt oppe i skoven opdager vi Mikkel Ræv og han er som sædvanlig sulten og ude på jagt, og da han får øje på Klatremusen, vil han have hende til middag. 
Han sniger sig ind på hende, som imidlertid bringer sig i sikkerhed ved at klatrer op i et træ, hvor Mikkel Ræv ikke kan nå hende. 
Mikkel Ræv vil bare vente, men Klatremusens sang luller ham i søvn og hun stikker af.

Hos peberkagebageren

Så kommer toget frem til bagermester Haresus og hans bagerelev, der har bagt peberkager. 
Peberkagebageren har vist taget fejl af opskriften, for man nyser, når man spiser disse peberkager. 
Da Mikkel Ræv kommer, vil han have noget at spise - og hvad mod han får?
Så kommer Bedstemor Skovmus og vi følger hende hen til Morten Skovmus og de bliver enige om, at skovens dyr ikke skal spise hinanden.
Så slutter det hele med, at vi alle kommer med til fødselsdag hos Bamsefar, hvor vi råber hurra for Bamsefar - for han er så sød og rar.

Koordineret teknik

Bag denne vellykkede forestilling, som engagerer både børn og voksne, er en omfattende teknik. 
Togene gennem Hakkebakkeskoven kører hvert 20. minut, hvilket stiller store krav til koordineringen af hele arrangementet. 
Med tre tog i timen og tre hold skuespillere, skal timingen være perfekt, hvorfor skuespillerne løbende er i kontakt med teknikrummet, så alt afvikles inden for den fastsatte tid.
Der menes ikke at være et lignende teater noget andet sted i verdenen.                                                     

Folk og røvere i Kardemomme by

Et andet sted i Dyreparken ligger den festlige Kardemomme by, hvor Politimester Bastian byder os velkommen til en dejlig lille by med rigtige huse. Her kan man som turist faktisk bo midt i Kardemomme by.
Man kan naturligvis køre med sporvogn styret af vognstyrer Syversen lige ind til byens centrum, hvor fyrtårnet står og hvor Gamle Tobias bor. 
Oppe fra tårnet kan man få et fint overblik ud over Kardemomme by.
Vi spadserer gennem gaderne og kan nikke genkendende til bagerbutikken, brandstationen og ikke mindst Politistationen med arresten.
Men røverne Kasper, Jesper og Jonatan er her ikke! Måske er de ude at røve?                                               

Kardemommefesten

Så bliver der indbudt til Kardemommefest på scenen i udkanten af byen, og under politimester Bastians ledelse kommer jonglører og viser deres kunnen. 
Gamle Tobias sidder blandt publikum og da Politimester Bastian opdager ham, bliver han opfordret til at komme på scenen og synge en sang.
Også Frøken Sofie, der har overværet forestillingen, opfordres til at komme på scenen og synge en sang, men hun er vist altid utilfreds - men synger alligevel en lille sang.
Flere gange under Kardemommefesten har Barber Sørensen ville spille klarinet og endelig får han lov - og det er han mægtig glad for. Så han danser, mens han spiller sin lystige melodi.
Så er det papegøjen fra Amerika, der - under stor munterhed - får lov til at synge hvorfra hun kommer.
Pludselig dukker de tre røvere frem - og de lister sig afsted på tå, når de går ud og røver. Politimester Bastian stopper røverne og vil vide hvad de har i sækken - måske en lille gris til løven? Alt bliver noteret i Politimester Bastians bog til senere brug.
Til slut kommer alle Kardemomme bys populære beboere frem på scenen for at tage afsked med os.

Dyreparken med dyr fra Afrika, Asien og Norden

Allerede i 1966 blev den zoologiske del af Dyreparken etableret og er siden løbende blevet udvidet, så Dyreparken i dag har den største zoologiske have i Norge med et internationalt avlssamarbejde med andre zoologiske haver rundt omkring i verden. 
Hele området er inddelt i temaer - Afrika, Asien, Junglen, Nordisk Vildmark etc. - hvor dyrene lever så tæt på et naturligt miljø som muligt, og alene i denne del af Dyreparken er der nok at se og gøre til mere end en hel dag. 
Det er naturligvis muligt at høre mere om dyrene, når dyrepasserne fortæller om dem, mens de fodres.

Savannen

Vi kommer forbi savannen med giraffer, zebraer, strudse og perlehøns - samt ikke mindst elanantiloper, der er verdens største antilope.
Et tilløbsstykke er løverne. Her fires en sæk med kød hen over hovederne på løverne som springer flere meter op i vejret og får fat med klørene i sækken. 
Hængende - kun i klørerne - svævende i luften, kan løven gnave hul på sækken, hvilket er imponerende. Sikke kræfter de har!
Også den smukke gepard har er stort område at boltre sig på, ligesom mange af de andre afrikanske dyr.

Tigere og orangutanger

I Asien-området er her både orangutanger og tigere, men her er også mange andre dyr - i alt mere end 700 fordelt på 140 forskellige arter.

Nordisk Vildmark

Et stort område er reserveret til de nordiske dyr - skoven konge elgen er her, ulv, jerv, ræv, los, odder samt ugler - så der er nok at spejde efter i Dyreparken i Kristiansand.