tryvann 041.jpg (1)
Aktiv vinterferie

Langrend i Marka - Oslos baghave

Google Map...

Hovedstaden i Norge er Oslo.   

Befolkningstal: Ca. 5,2 mio. 

Areal: Ca. 385.203 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 484 km til Oslo.  

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Norge er kendt for sin natur både sommer og vinter.

Mere information:

Turistinformation: Norge

Langrend i Marka

Vi har allieret os med en skiguide fra eventfirmaet Ski & Guide, der vil vise os rundt i Nordmarka. I Nordmarka er der omkring 2.600 km præparerede løjper. Jo, du læste rigtigt! 2.600 km.! 
Området ligger i fjeldskoven mellem ca. 300 og ca. 500 moh, men kommer man længere ind i landet, når vi op i ca. 700 moh. 
Her er altså løjper nok til et helt livs langrendsløb! Oven i købet kan man tage på en flerdages tur med overnatning undervejs - i hytter eller eget medbragt telt.
Den Norske Turistforening (DNT) har hytter i Nordmarka.                                                                      

Afvekslende terræn

Det er Skiforeningen der vedligeholder og præparerer løjperne i Nordmarka og de har en fantastisk hjemmeside, hvor du i forvejen kan planlægge din skitur.
Om sommeren er der samme muligheder for cykelture/mountainbike-ture.
Vi følger nogle løjper over åbent land, gennem tæt skov, krydser tilfrosne søer (pas på i sæsonens ydertider november og maj, hvor isen kan være usikker) kommer op på højdedrag med udsigt udover skov, fjeld og fjord og fortsætter gennem det let kuperede terræn. Det går op og ned hele tiden.
Med os har vi Skiforeningens oversigtskort, der i grove træk viser hvorledes løjperne krydser gennem landskabet. 
Ulempen ved disse kort er, at de intet fortæller om højden, da højdekurverne mangler. Ønsker du at detailplanlægge din tur, skal du have et geodætisk kort med højdekurver f.eks. i 1:50.000.
Nu har vi guide på, så vi ikke bliver helt væk i Marka. Det sker faktisk, at folk farer vildt her og f.eks. går i ring. Vi er på fjeldet og vejret kan skifte hurtigt. Pludselig kan en tågesky passere og man kan ikke se en hånd for sig.
Løjperne er godt mærket og ved de fleste kryds er skiltning med stednavne og km-angivelse, ligesom der undervejs er røde markeringer for vinterløjperne og blå for cykelstierne/mountainbike-ruterne.                                                                                             

Rensdyrgryde i lavvu

Vores rundtur i Marka ender ved eventfirmaet Ski & Guide, hvor vi kan hygge os i en lavvu - et stort sametelt eller tipi - omkring bålet, der brænder lystigt i midten af teltet. En åbning i lavvuens top, hvor træstolperne, der bærer teltdugen mødes, lukker røgen ud. På lavvoens tværgående stolper hænger rendsyrskind.
Reidun Løvstuen, der er indehaver af Ski & Guide, serverer en rensdyrstuvning for os, mens vi "damper af" efter langrendsturen. 
Udover guidning tilbydes også undervisning og transport f.eks. bliv kørt ud og løb hjem.
Rejs & Guide tilbyder arrangementer for større grupper med aktiviteter og spisning m.v. 
Om sommeren er her mulighed for cykling/mountainbiking med eller uden guide.