På vej mod hytte.JPG
Rejsetips

Hvordan fungerer selvbetjente fjeldhytter i Norge?

Google Map...
Norge

Hovedstaden i Norge er Oslo.   

Befolkningstal: Ca. 5,2 mio. 

Areal: Ca. 385.203 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 484 km til Oslo.  

Mest besøgte attraktion: Norge er kendt for sin natur både sommer og vinter.

Mere information:

Turistinformation: Norge

Hytter uden fast betjening

Ca. 300 af DNTs 340 hytter er uden fast betjening. Du skal ikke være medlem for at få adgang til hytterne, men blot følges med én der er. Overnatningen bliver billigere, hvis du er medlem, så det kan betale sig, hvis du er af sted i bare een uge. Husk som minimum at tage lagenpose med. Men det er en god ide at tage sovepose og eventuel liggeunderlag med. I højsæson kan der være fyldt godt op og du skal måske ligge på gulvet. Samtidigt øger sovepose/liggeunderlag sikkerheden på vandreturen ude på fjeldet, hvis du skal overnatte udendørs.

Man tager fra depotet og registrerer det

Vær opmærksom på at der i forbindelse med betjente hytter kan være afsnit, der er selvbetjente. Når den betjente del er åben, er den selvbetjente lukket. Undersøg det før du tager af sted, så du ikke bliver overrasket. Der er forskel på selvbetjente og ubetjente hytte. Ubetjente hytter har ikke proviant. Tjek før du tager på tur og planlæg derefter. På de selvbetjente hytter finder du som regel tørkost, kaffe, køkkenudstyr, brænde, køjesenge/madrasser og tæpper. Forvent ikke en større gastronomisk oplevelse. Det vigtigste er at blive mæt. Dette system er et godt supplement til allemandsretten.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser