IMG_7718.JPG

Gode råd og tips til øhopsferie i Adriaterhavet

Overnatning

Overnatningsstederne så som pensionater, hoteller og campingpladser ligger som perler på en snor, så det er bare at køre ud på opdagelse. I højsæsonen er det en god ide at booke på forhånd f.eks. via nettet. Her kan man bruge de store hotelbooking portaler så som hotels.com. Campingpladser kan være lidt svære at finde på nettet, men på annevibekerejser.dk er der en database under Kroatien. Priserne er yderst fornuftige.
Uden for sæsonen kan man sagtens køre efter næsetippen og droppe ind der hvor man gerne vil stoppe. Vil man gerne tjekke priser undervejs, kan dette også gøres via nettet.Rejser man med børn, kan det man bestille store hotelværelser, men det fungerer også godt med lejligheder, så man har mere plads og selv kan lave mad.

Transport

Egen transport giver en utrolig frihed, så man kan køre fra sted til sted og stoppe når man vil. Smid et telt i bagagerummet eller hægt en campingvogn på krogen, så har du også "huset på ryggen".
Kører du med campingvogn, så stil den på campingplads, før du går på opdagelse. Der er ofte dårlige parkeringsforhold.

Parkering finder man altid i nærheden af den gamle bydel eller der, hvor man skal bo og det er billigt. Det fungerer fint at køre med GPS og vejene er de fleste steder fine.

Færgerne

Jadrolinija er der rederi, der sørger for færgeforbindelser med øerne. Man kan ikke bestille plads på færgerne, så det er bare at køre ned på havene og vente til det bliver ens tur. Det er umiddelbart negativt, hvis man har et nøje planlagt program, men også netop en af grundene til at øhop kræver tid. Uden for sæsonen kommer man som regel med første gang.

Det fungerer utrolig godt med færgerne, der bliver pakket til sidste cm er fyldt op. På nogle af færgerne bliver bedt om at bakke om bord. En meget brugbar information hvis man f.eks. kører med campingvogn.

Det mest suveræne ved øhop er, at vi kommer ud på vandet og på den måde virkelig får fornemmelsen af den fantastisk ø stemning hele Adriaterhavet består af. Færgerne har lige det mest nødvendige man har brug for nemlig toiletter og en lille cafe. Det mest af tiden er man udenfor og for at nyde den smukke sejltur.

Strandene og solen

Husk solcreme med høj faktor. Solen banker for det meste ned.
Strandene er stort set altid af sten. Det kan være store sten og mindre sten og nogle gange skarpe sten. 

Husk badesko

Badesko er næsten uundværlige og kan købes overalt i alle størrelser og for ingen penge. De er ikke pæne, men praktiske.

Sprog og penge

Kroaterne er gode til engelsk og flere taler udmærket tysk. De er meget venlige og servicen er i top, så spørg endelig, hvis du har brug for råd. Alle større steder hoteller, tankstationer og restauranter kan man betale med betalingskort, men hav altid kontanter i pungen f.eks. til færgerne.

Grænsen til Bosnien-Hercegovina

Hvis man på rundrejsen får brug for at køre gennem det lille stykke land, som Bosnien-Hercegovina har ud til kysten, er det ikke noget problem. Heller ikke i lejet bil. Husk at have alle bilens papirer klar - samt dit pas.