IMG_7718.JPG

Gode råd og tips til øhopsferie i Adriaterhavet

Google Map...
Kroatien

Hovedstaden i Kroatien er Zagreb. 

Befolkningstal: Ca. 4,1 mio.

Areal: Ca. 56.594 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.124 til Zagreb 

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Halvøen Istrien og middelalderbyerne Dubrovnik og Split, men også nationalparkerne med bl.a. Plitvicesøerne. Øerne i Adriaterhavet er også populære.

Mere information:

Turistinformation: Kroatien

Overnatning på de kroatiske øer

Overnatningsstederne så som pensionater, hoteller og campingpladser ligger som perler på en snor, så det er bare at køre ud på opdagelse. I højsæsonen er det en god ide at booke på forhånd f.eks. via nettet. Her kan du bruge de store hotelbooking portaler. Campingpladser kan være lidt svære at finde på nettet, og kræver ofte du besøger deres hjemmesider hver især. Priserne er dog yderst fornuftige. Udenfor sæsonen kan du sagtens køre efter næsetippen og droppe ind der, hvor du gerne vil stoppe. Vil du gerne tjekke priser undervejs, kan dette også gøres via nettet.

Rejser med børn

Rejser du med børn, kan det du bestille store hotelværelser, men det fungerer også godt med lejligheder, så du har mere plads og selv kan lave mad.

Transport på egen hånd

Egen transport giver en utrolig frihed, så du kan køre fra sted til sted og stoppe, når du vil. Smid et telt i bagagerummet eller hægt en campingvogn på krogen, så har du også "huset på ryggen". Kører du med campingvogn, så stil den på campingplads, før du går på opdagelse. Der er ofte dårlige parkeringsforhold. Parkering finder man altid i nærheden af den gamle bydel eller der, hvor man skal bo og det er billigt. Det fungerer fint at køre med GPS og vejene er de fleste steder fine.

Færgerne mellem Kroatiens øer

Jadrolinija er der rederi, der sørger for færgeforbindelser med øerne. Du kan ikke bestille plads på færgerne, så det er bare at køre ned på havene og vente til det bliver ens tur. Det er umiddelbart negativt, hvis du har et nøje planlagt program, men også netop en af grundene til at øhop kræver tid. Uden for sæsonen kommer du som regel med første gang. Det fungerer utrolig godt med færgerne, der bliver pakket til sidste cm er fyldt op. På nogle af færgerne bliver bedt om at bakke om bord. En meget brugbar information, hvis du f.eks. kører med campingvogn.

Det mest suveræne ved øhop

Det mest suveræne ved øhop er, at vi kommer ud på vandet og på den måde virkelig får fornemmelsen af den fantastisk ø stemning hele Adriaterhavet består af. Færgerne har lige det mest nødvendige du har brug for nemlig toiletter og en lille cafe. Det mest af tiden er du udenfor og for at nyde den smukke sejltur.

Strandene og solen

Husk solcreme med høj faktor. Solen banker for det meste ned. Strandene er stort set altid af sten. Det kan være store sten og mindre sten og nogle gange skarpe sten. 

Husk badesko

Badesko er næsten uundværlige og kan købes overalt i alle størrelser og for ingen penge. De er ikke pæne, men praktiske.

Sprog og penge

Kroaterne er gode til engelsk og flere taler udmærket tysk. De er meget venlige og servicen er i top, så spørg endelig, hvis du har brug for råd. Alle større steder hoteller, tankstationer og restauranter kan man betale med betalingskort, men hav altid kontanter i pungen f.eks. til færgerne.

Sådan krydser du grænsen til Bosnien-Hercegovina

Hvis du på rundrejsen får brug for at køre gennem det lille stykke land, som Bosnien-Hercegovina har ud til kysten, er det ikke noget problem. Heller ikke i lejet bil. Husk at have alle bilens papirer klar - samt dit pas.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser